Helsinki satamaan Pietari lautta

Suomi ja Venäjä yhdistyvät reitillä Helsinki Pietari. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: St Peter Line. Reittiä kuljetaan jopa 2 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 15 tuntia.

Helsinki Pietari matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Helsinki - Pietari lauttaoperaattorit

  • St Peter Line
    • 2 lähtöä viikoittain 15 h
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Helsinki Pietari hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Helsinki Pietari on auto ja 2 matkustajaa.

Helsinki opas

Helsinki on Suomen pääkaupunki ja se sijaitsee Uudenmaan alueella Etelä-Suomessa. Kaupunki on noin 80 km pohjoiseen Talinnasta, 400 km koilliseen Tukholmasta ja 300 km Pietarista länteen. Kaupunki on Suomen tärkein poliittinen, taloudellinen, kaupallinen ja kulttuurilinen keskus, ja sitä pidetään yhtenä Pohjois-Euroopan johtavana kaupungeissa.

Helsingissä on monia asioita tehtävänä ja nähtävänä. Suomen kansallismuseossa, Helsingin suurimmassa museossa, on suuri historiallinen kokoelma esihistoriasta läpi nykypäivään. Museo on neomedieval-tyylisessä linnassa, joka on jo itsessään nähtävyys. Muita kaupungin museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo, Suomen kansallinen taidemuseo ja Designmuseo.

Helsingin satama on Suomensuurin satama ja toiseksi suurin koko Pohjoismaissa. Siellä on kolme satamaa ja kuusi matkustajaterminaalia, jotka käsittelät yli yhdeksän miljoonaa matkustajaa vuodessa. Alukset liikkuvat päivittäin Tukholmaan, Saksan Travemündeen ja Tallinnaan.

Pietari opas

Venäjän Pietarin kaupunkia kutsutaan usein sen asukkaiden kesken "Piteriksi", Se oli aiemmin nimeltään Leningrad. Pietarilla (Sankt Peterburg) on ehdottomasti ollut mielenkiintoinen menneisyys, yli 300 värikästä vuoden historia, joista yli 200 vuoden ajan se oli oikeastaan pääkaupunki koko Venäjällä. Nykypäivänä Pietari on edelleen poikkeuksellinen kaupunki kaikessa, varmasti jopa enemmän kuin tsaari Pietari Suuren unelma, joka perusti kaupungin 1700-luvun alussa. Neva-joki ja sen lukuisat kanavat kulkevat läpi Pietarin keskustan, joka on vuorattu grand palatseilla ja tärkeillä rakennuksilla jotka ovat niinkin vanhoja kuin 1700-luvulta. Pietari, jossa Venäjän baletti perustettiin, on ollut myös koti monien ylistämille säveltäjille, kuten Sergei Rahmaninoville.

Monet Pietarin parhaista nähtävyyksistä löytyvät ympäri todellista keskustaaa ja sen näkyvää valtaväylää, Nevski Prospektia. Suuntaa Palatsiaukiolle, jota paikalliset kutsuvat Dvortsovaya Ploshchadiksi, ja arvosta Talvipalatsin arkkitehtuuria, tai vietä iltapäivä risteillen kaupungin kanavilla , pysähtyen Mikhaylovsky Gardensissa matkalla.