Piran satamaan Pula lautta

Slovenia ja Kroatia yhdistyvät reitillä Piran Pula. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Trieste Lines. Reittiä kuljetaan jopa 2 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 2 tuntia 5 minuuttia.

Piran Pula matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Reitti- ja satamatiedot

Piran - Pula lauttaoperaattorit

  • Trieste Lines
    • 2 lähtöä viikoittain 2 h 5 min
    • Etsi hinta

Piran opas

Piran on kaupunki joka sijaitsee Piranin lahdella Adrianmerellä, lounais-Sloveniassa. Kaupungin historiaa on muokannut Venetsian tasavalta ja Itävalta-Unkari ja sen seurauksena kaupungin monumentit eroavat sisämaan monumenteista. Kaupungin muurit rakennettiin suojelemaan kaupunkia ottomaaneilta. Monet osat kaupungin muurieista ovat säilyneet eri aikakausilta, ja ne ovat kaupungin vetonaula.

Piranissa voit ihastua kapeisiin katuihin vanhankaupungin muurien sisällä. Pääaukiolla sinua tervehtii patsas Piranin kuuluisimmasta miehestä, Giuseppe Tartininista, joka oli säveltäjä ja virtuoosiviulisti joka syntyi talossa vain muutaman askeleen päässä torilta. Laiturilla voit tarkkailla kalastajia purkaamassa kalaverkkoa. Piranin keskustan pohjoispuolella tie johtaa Hamlet of Fiesan ohi Strunjaniin, kun taas eteläpuolella rantatie johtaa Portoroziin joka on kuuluisa Portorožin rannasta. Kaupunki lähes huomaamatta siirtyy uuteen kaupunkiin Lucijaan ja sen hyvin kuuluisaan venesatamaan.

Lautat kulkevat Piranista Venetsiaan Italiassa.

Pula opas

Kroatian kaupunki Pula sijaitsee Istrian niemimaalla, ja on alueen suurin kaupunki. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on hyvin säilynyt roomalainen amfiteatteri ja se on yksi kuuluisimmista nähtävyyksistä koko Kroatiassa. Vaikka amfiteatteri kaupunki on nyökkäys Pulan roomalaiseen alkuperään, sen historia ulottuu kauemmas kuin roomalaisiin. Arkeologiset löydökset alueella viittaavat siihen, että Pulan historia ulottuu aina 40 000 tai jopa 1.000.000 vuotta eaa! Kuitenkin Rooman valtakunnan kaaduttua Pula putosi eri ryhmien haltuun, kuten Itä-goottien 45 vuotta 538, kun siitä tuli osa Bysantin valtakuntaa, kunnes slaavit aloittivat siirtokuntien alkupuolella 600-luvulla. Pulassa on riemukaari Sergii joka rakennettiin vuosina 29 ja 27 eKr Sergin perheen kunniaksi, joka taisteli Octavian puolella, josta tuli myöhemmin keisari Augustus, Actiumin taistelussa nykypäivän Kreikassa.

Kaupungin satama on kiireinen kesällä. Lauttaliikenne kulkee Venetsiaan, josta matkaa voi jatkaa muihin Italian kohteisiin, Riminiin, ja Kooperiin ja Losinjiin Kroatiassa.