Symi satamaan Tilos lautta

Dodekanesian saaret ja Dodekanesian saaret yhdistyvät reitillä Symi Tilos. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Blue Star Ferries. Reittiä kuljetaan jopa 2 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 1 tunti 30 minuuttia.

Symi Tilos matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Reitti- ja satamatiedot

Symi - Tilos lauttaoperaattorit

  • Blue Star Ferries
    • 2 lähtöä viikoittain 1 h 30 min
    • Etsi hinta

Symi opas

Symi on Kreikan saari, joka on osa Dodekanesian saaristoa ja sijaitsee noin 40 km luoteeseen Rodokselta ja 420 km päästä Piraeukselta. Saaren lähimmät maanaapurit ovat Datcan ja Bozburun niemimaat Muglan maakunnassa Turkissa. Symi on vuoristoinen ja on täynnä pieniä laaksoja ja sillä on rantaviiva, joka on joko kallioinen tai rantoja ja eristettyjä lahtia. Saaren tärkeintä kaupunkia kutsutaan myös Symiksi ja se sijaitsee koillisrannikolla. Kaupunki koostuu sataman ympärillä olevasta alemmasta kaupungista, Yialosista, ja ylemmästä kaupungista nimeltään Horio tai Sými. Saaren rannoilla laiskottelun lisäksi saarella on olemassa muutamia muita aktiviteetteja. Arkkienkeli Panormitiksen luostari on ortodoksinen luostari joka on rakennettu saaren lounaisrannikolle 1700–luvun alussa. Luostarista on näkymät lahdelle ja se on tutustumisen arvoinen. Kastro on Sýmin kaupungin yläpuolella ja sen rakensi Pyhän Johanneksen ritarit kuin laajentaessaan Bysantin linnaa samassa paikassa. Monet rakenteen osat ovat yhä näkyvissä ja siellä on myös muinaisen linnoituksen jäänteitä, josta kaksi myöhempää linnaa rakennettiin.

Tilos opas

Kreikan saari Tilos on osa Dodekanesian saariryhmää Egeanmerellä. Se on rauhallinen saari jossa on vähän asukkaita, ja se on säilyttänyt alkuperäisen tunnelman. Paikalliset tulevat perinteisesti toimeen kalastuksella, jotkut maataloudella ja eläintenhoitotoiminnalla, ja jossain määrin matkailulla. Jotkut puhuvat englantia, toiset eivät, mutta asukkaat ovat ystävällisiä ja lämpimiä ja haluavat vierailijoiden tuntevan olonsa tervetulleeksi. 1400-luvun luostari Agios Panteleimon on hylätty, mutta tutustumisen arvoinen, sillä se on hyvin kaunis ja siellä on joitakin mielenkiintoisia ikoneja. Vierailijoiden tulee myös käydä Ritarilinnassa, jossa Pyhän Johanneksen ritarit perustuivat 1400-luvulla. Saarella on monia pikku kirkkoja, ja arkkienkeli Mikaelin kirkko on luultavasti tunnetuin. Se sijaitsee Megalo Choriossa. Yksi saaren tärkeimmistä nähtävyyksistä on Park Tilos jossa on paljon uskomatonta kasvistoa ja eläimistöä. Toinen on luola Charkadio jossa kävijät voivat nähdä jäänteitä kääpiönorsuista joita saarella asui 45 000 vuotta sitten. Kivettyneet luut löydettiin 1970-luvulla.