Lautta satamasta Eemshaven satamaan Kristiansand

Hollanti ja Norja yhdistyvät reitillä Eemshaven Kristiansand. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Holland Norway Lines. Reittiä kuljetaan jopa 3 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 18 tuntia.

Eemshaven Kristiansand matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Eemshaven - Kristiansand lauttaoperaattorit

  • Holland Norway Lines
    • 3 lähtöä viikoittain 18 h
    • Etsi hinta

Kristiansand opas

Kristiansand Norjassa sijaitsee strategisesti Skagerrakilla ja Kielin kanavan avaamiseen asti se oli erittäin tärkeä sotilaallisesti ja geopoliittisesti Pohjanmerellä ja Itämerellä. Tämä tarkoitti sitä, että vuosisatojen ajan se palveli sotilaallisena linnakeena, ensin Harald Kaunotukan kuninkaallisena asuinpaikkana, sitten Tanska-Norjan linnoituksena, ja myöhemmin varuskuntakaupunkina. Kristiansand on portti mantereelle lauttayhteyksineen Tanskaan ja ollen päätepysäkki etelä-Norjan etelärannikon junalle.

Kaupunki on saanut nimensä kuningas Christian IV:n mukaan, joka perusti sen vuonna 1641. Nimen toinen osa, "hiekka", viittaa hiekkaiseen niemeen johon kaupunki rakennettiin. Kristiansand on kesän matkailukohde, joka houkuttelee paljon kävijöitä erityisesti sen eläintarhan, Kristiansand Zoo and Amusement Parkin, ansiosta, joka sijaitsee aivan kaupungin itäpuolella. Sen eläimiä, joista suurin osa on elää luontoisessa ympäristössään, on muun muassa susia, tiikereitä, leijonia ja ilves.
Kaupungin satamasta lauttaliikenne kulkee Göteborgiin ja Hirtshalsiin.