Skopelos Island satamaan Thessaloniki lautta

Skopelos ja Kreikka yhdistyvät reitillä Skopelos Island Thessaloniki. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Hellenic Seaways. Reittiä kuljetaan jopa 7 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 3 tuntia 40 minuuttia.

Skopelos Island Thessaloniki matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Skopelos Island - Thessaloniki lauttaoperaattorit

  • Hellenic Seaways
    • 7 lähtöä viikoittain 3 h 40 min
    • Etsi hinta

Skopelos Island opas

Skopelos on kreikkalainen saari joka sijaitsee Länsi-Egeanmerellä ja on osa Pohjois-Sporadien saariryhmä. Saari sijaitsee itään Pelion niemimaalta Kreikan mantereelta ja saaren pohjoiseen Euboiasta. Selvänä päivänä Skiathoksen naapurisaaret voidaan selvästi havaita Skopelokselta. Tärkein saaren kaupunki, joka on myös saaren tärkein satama, on myös Skopelos ja se sijaitsee lahden saaren pohjoisrannikolla.

Skopelos on yksi vihreimistä saarista Egeanmerellä, ja siellä on monenlaisia kukkia, puita ja pensaita. Paikallinen kasvillisuus koostuu pääosin metsistä Aleppo Pines, Kermes Oaks, Holm Oaks, Oleo-Ceratonion maquis, hedelmäpuista ja oliivista. Mäntymetsät ovat korvanneet tammen, joka vallitsi aiemmin. Tämä johtuu mäntyjen suosimisesta, koska niiden puu on laajalti käytetty laivojen rakentamisessa.

Saaren satamasta kulkee kantosiipialuksia ja lauttoja Volos Magnesiaan ja Agios Konstantinokseen, Phthiotikseen Manner-Kreikkaan, joka mahdollistaa myös yhteydet Alonissokseen ja Skiathokseen. Kesällä on myös lautta Kymille.

Thessaloniki opas

Kreikan Thessalonikin kaupunki sijaitsee Pohjois-Kreikassa (Keski-Makedonia) ja se on toiseksi suurin Kreikan kaupunki, Ateenan jälkeen. Thessalonikia usein kutsutaan maan kulttuuriseksi pääomaksi. Se tunnetaan myös nimellä "Salonica", ja on täydellinen paikka hemmotella itseäsi kaikenlaisilla ylellisyyksillä ja herkuilla, ja siellä on erinomainen ostos, fine dining, yöelämä, museoita, ja runsaasti konsertteja ja tapahtumia, varsinkin kesäaikaan. Useat nähtävyydet Thessalonikissa ovat vierailun arvoisia, nimittäin sen historiallinen Valkoinen torni, Bysantin muurien perinteinen kreikkalainen arkkitehtuuri, ja sen kaunis ranta, joka on vuorattu kahviloilla ja kaupoilla.

Vaikka Thessaloniki voi olla arkeologinen kaupunki, jossa on useita antiikin jäämistöjä, se on myös kätevästi lähellä joitakin ainutlaatuisia rantoja, joissa usein on tarjolla hyvä valikoima vesiurheilulajeja. Useimmat rannat ovat vain lyhyen ajomatkan päässä, ne ovat ryhmittyneet Thermaikosin lahdelle, jossa on suosituimpia rantoja kuten Angelochori, Aretsou, Galaxias, Nea Michaniona, Perea Beach ja Platania.