Lauttoja 4412 reitillä ja 901 satamasta ympäri maailmaa
Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama
Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa
Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin
Dodekanesian saaret ja Dodekanesian saaret yhdistyvät reitillä Karpathos Kasos, jolla liikennöi tällä hetkellä 3 lauttayhtiötä. Anek Lines liikennöi reittiä jopa 2 kertaa viikko, Blue Star Ferries 1 kertaa viikko & SeaJets kulkee reittiä jopa 1 kertaa viikko.
Kohteiden Dodekanesian saaret ja Dodekanesian saaret välisiä ylityksiä on tarjolla yhteensä 4 viikko reitillä Karpathos Kasos ja koska tarjolla on 3 lauttayhtiötä, suosittelemme vertailemaan niitä kaikkia, jotta löydät varmasti parhaan hinnan haluamallesi matkalle.
Karpathos on Kreikan saari Dodekanesian saariryhmässä Kaakkois Egeanmerellä. Se on toiseksi suurin Dodekanesian saarista ja sen syrjäinen sijainti on johtanut siihen, että saari on säilyttänyt monet sen tavat, perinteiset asut ja murteen.
Saarelle on ominaista karut vuoret pohjoisessa, hedelmälliset kentät etelässä, ja runsaasti luonnonkasveja talvella ja keväällä. Karpathokselta voit löytää upeita rantoja ilman väkijoukkoja saaren jyrkkien kallionrinteiden välistä. Karpathoksen rannat voidaan jakaa neljään ryhmään: itärannan rannat ovat pienempiä ja soraisia mutta ilman tuulta;rannat eteläosassa saarta ovat lähellä lentokenttää ja niissä on hienoa valkoista hiekkaa; hiekkaranta länsirannikolla on eniten alttiina Meltemille ja niitä ovat saatavilla vain vähäisissä tuuliolosuhteissa; rannoille saaren pohjoisosassa pääsee vain meritse ja osittain jeepillä.
Lautat Karpathokselta purjehtivat Piraeukseen, Rodokselle, Heraklioniin, Milokseen, Anafiin, Sitiaan, Santoriniin, Chalkiin ja Kasokselle.
Kreikan saari Kasos on eteläisin saari Dodekanesian saariryhmässä. Saarella on antiikin historia ja monia yhteisiä piirteitä läheisen Kreetan saaren kanssa. Foinikialaisia pidetään ensimmäisinä asukkaina, kun taas Homer sisältää Kasoksen luettelossa saarista, jotka osallistuivat Troijan sotaan. Pienestä koostaan huolimatta saarella oli suuri merivoimallinen ja kaupallinen läsnäolo, käyttäen laivastoaan vuoden 1821 vallankumouksessa, mikä maksoi sen täydellisen tuhoamisen turkkilaisten johtamana vuonna 1824. Sen myöhempi historia on sama kuin muilla Dodekanesian saarilla, kunnes se yhdistyi Kreikan mantereelle vuonna 1948. Monet Kasoksen "sekä Karpathoksen" asukkaat muuttivat Amerikkaan ja Egyptiin, missä he työskentelivät Suezin kanavan rakentamisessa 1800–luvun puolivälissä.
Saarelle pääsee lautalla Piraeuksen, Kreetan (Siteia, Agios Nikolaos), Rodoksen, Halkin ja Karpathoksen kautta.