Milos – Kasos
Lautat maahan Dodekanesian saaret
Milos – Kasos
Lautat maahan Dodekanesian saaret
Milos Kasos lauttareitti ei tällä hetkellä kulje. Milos Kasos purjehduksen kesto ja tiheys voivat vaihdella kausittain. Katso vaihtoehtoisia reittejä Deal Finderista ja vertaa hintoja, aikoja ja aikatauluja.
Enemmän reittejä kuin kenelläkään muulla.
Vertaile hintoja, aikoja ja reittejä yhdessä paikassa.
Muuta suunnitelmia helposti flexi-lipuilla.
Varaa e-lippuja ja hallitse matkoja sovelluksessa.
Ajantasainen alusten seuranta ja reaaliaikaiset päivitykset.
Huippuluokan asiakastuki, kun sitä tarvitset.
Milos on kreikkalainen saari joka sijaitsee Egeanmerellä pohjoiseen Kreetasta. Se on osa Kykladien saariryhmää. Milos on kuuluisa Afroditen "Venus de Milo" patsaasta (mikä on nykyisin Louvressa, Pariisissa), ja myös patsaista Kreikan jumalista Asklepioksesta (nykyään British Museumissa, Lontoossa), Poseidonista ja arkaaisesta Apollosta Ateenassa. Ympäri saarta on monia kauppoja, mutta enimmäkseen ne kerääntyivät Adamasin satamaan. Useimmat kaupat myyvät matkamuistoja, käsintehtyjä lahjoja ja koruja sekä paikallisia kudonta- ja kirjontatöitä ja elintarvikkeita. Paikallisia tuotteita ja herkkuja sekä lahjatavaraliikkeitä löytyy myös useimmista saaren kylistä.
Milos on liitetty Piraeuksen satamaan Ateenassa, kaikille Kykladien ja Dodekanesian saarille, ja Kreetalle lautoilla ja nopeilla katamaraaneilla. Sesongin aikana kesällä on lautat kulkevatpäivittäin. Miloksella on kaksis atamaa, pääsatama Adamas ja toinen satama Apollonia joka yhdistää Miloksen Kimolosiin ja Glaronissiaan.
Kreikan saari Kasos on eteläisin saari Dodekanesian saariryhmässä. Saarella on antiikin historia ja monia yhteisiä piirteitä läheisen Kreetan saaren kanssa. Foinikialaisia pidetään ensimmäisinä asukkaina, kun taas Homer sisältää Kasoksen luettelossa saarista, jotka osallistuivat Troijan sotaan. Pienestä koostaan huolimatta saarella oli suuri merivoimallinen ja kaupallinen läsnäolo, käyttäen laivastoaan vuoden 1821 vallankumouksessa, mikä maksoi sen täydellisen tuhoamisen turkkilaisten johtamana vuonna 1824. Sen myöhempi historia on sama kuin muilla Dodekanesian saarilla, kunnes se yhdistyi Kreikan mantereelle vuonna 1948. Monet Kasoksen "sekä Karpathoksen" asukkaat muuttivat Amerikkaan ja Egyptiin, missä he työskentelivät Suezin kanavan rakentamisessa 1800–luvun puolivälissä.
Saarelle pääsee lautalla Piraeuksen, Kreetan (Siteia, Agios Nikolaos), Rodoksen, Halkin ja Karpathoksen kautta.