Alonissos satamaan Glossa lautta

Sporadit ja Skopelos yhdistyvät reitillä Alonissos Glossa, jota liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Hellenic Seaways reitti kulkee jopa 11 kertaa viikossa ja matkan kesto on noin 1 tunti samalla kun Anes Ferries reitti kulkee jopa 3 kertaa viikossa ja matka kestää nopeimmillaan 3 h.

Tämä tarkoittaa yhteensä 14 ylitystä viikko reitillä Alonissos Glossa kohteiden Sporadit ja Skopelos välillä. Vertaa nyt löytääksesi parhaan hinnan haluamallesi matkustusajankohdalle.

Alonissos satamaan Glossa lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Sporadit - Skopelos lautat sivullamme.

Alonissos - Glossa lauttaoperaattorit

  • Hellenic Seaways
    • 11 lähtöä viikoittain 1 h
    • Etsi hinta
  • Anes Ferries
    • 3 lähtöä viikoittain 3 h
    • Etsi hinta

Alonissos opas

Alonnisos on Kreikan saari Egeanmerellä, ja se on Skiathoksen ja Skopeloksen lisäksi Pohjois-Sporadojen jäsen. Se sijaitsee kolme kilometriä itään Skopeloksen saarelta. Alonnisos on myös saaren kylän nimi, samoin kunnan, joka kattaa saaren ja kylän. Alonnisoksen kylä sijaitsee saaren etelä-osassa. Paikalliset kutsuvat sitä Choraksi.
Saaren tunnus on Monachus Monachus, suojeltu Välimeren hylje jonka ansiosta ensimmäinen Kreikan National Marine Park perustettiin saarella. Marine Park on ainutlaationen biotooppi joka hylkeiden suojelemisen lisäksi tutkii, pelastaa ja hoitaa Välimeren hylkeitä ja muita nisäkkäitä.
Saaren pääsatama sijaitsee kaakossa ja sen nimi on Patitiri. Sieltä kulkee lautta sekä kantosiipialus mantereelle Volokseen, Agios Konstantinokseen ja Thessalonikiin sekä Skiathoksen, Skopeloksen ja Skyroksen saarille. Saaren eteläistä lahtea kutsutaan myös Alonnisokseksi.

Glossa opas

Glossa, Skopeloksen toiseksi suurin asutuskeskus, sijaitsee noin 25 km pohjoiseen Horasta, saaren pääkaupungista. Tämä "pitkä kylä" Papadiamantiksen mukaan erottuu sen perinteisellä, jalolla luonteella ja antiikin tornien ja rakennusten raunioilla, jotka on löydetty ympäri aluetta. Tämä 300 m. merenpinnan yläpuolella oleva vuoristoinen kylä tarjoaa upeat näkymät. Glossa ei ole saanut vaikutteita nykyaikaisesta elämäntavasta. Sen kapeilta kaduilta kävijät voivat löytää naisia yllään Skopeloksen perinteisiä asuja nimeltään "foustanes". Glossa on yksi Sporadien kauneimmista kylistä, johtuen sen kapeista kaduista ja poluista ja sen perinteisistä Makedonian tyylisistä taloista (talo, jossa on kaksi kerrosta, roikkuvat puiset parvekkeet ja tiilikatot).

Skopelos on kreikkalainen saari, joka sijaitsee Pohjois-Sporadien saariryhmässä ja on yhdistetty lautalla Volokseen, Agios Konstantinokseen, Skiathokseen, Alonnisokseen ja Thessalonikiin kesällä.