Glossa satamaan Skiathos lautta

Skopelos ja Sporadit yhdistyvät reitillä Glossa Skiathos, jota liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Hellenic Seaways reitti kulkee jopa 14 kertaa viikossa ja matkan kesto on noin 15 minuuttia samalla kun Anes Ferries reitti kulkee jopa 3 kertaa päivässä ja matka kestää nopeimmillaan 30 min.

Tämä tarkoittaa yhteensä 35 ylitystä viikko reitillä Glossa Skiathos kohteiden Skopelos ja Sporadit välillä. Vertaa nyt löytääksesi parhaan hinnan haluamallesi matkustusajankohdalle.

Glossa satamaan Skiathos lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Skopelos - Sporadit lautat sivullamme.

Glossa - Skiathos lauttaoperaattorit

  • Hellenic Seaways
    • 14 lähtöä viikoittain 15 min
    • Etsi hinta
  • Anes Ferries
    • 3 lähtöä päivittäin 30 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Glossa Skiathos hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Glossa Skiathos on auto ja 2 matkustajaa.

Glossa opas

Glossan kylä sijaitsee Kreikan saarella Skopeloksella, joka on osa Pohjois-Sporadien saaria. Kylä sijaitsee saaren lounaispuolella, noin 11 km luoteeseen Skopeloksen kaupungista. Glossa on yksi Sporadien kauneimmista kylistä, johtuen sen kapeista kaduista ja poluista ja sen perinteisistä Makedonian tyylisistä taloista (talo, jossa on kaksi kerrosta, roikkuvat puiset parvekkeet ja tiilikatot). Tämä vuoristoinen kylä on n. 300 m. korkeudessa ja noin 23 km. päässä Horasta. Se tarjoaa upeat näköalat eikä ole juurikaan vaikuttanut nykyaikaisesta elämästä. Sen kapeilta kaduilta kävijät voivat löytää naisia yllään Skopeloksen perinteisiä asuja nimeltään "foustanes".

Skopelokselta pääsee lautalla tai katamaraanilla Volokseen ja Agios Konstantinokseen mantereelle ja Skiathoksen ja Alonnisoksen saarille. Matka Agios Konstantinokseen kestää katamaraanilla noin 2 tuntia, Skiathokseen hieman alle 2 tuntia ja Alonnisokseen noin 25 minuuttia. Skopeloselta pääsee myös Thessalonikin sataman ja matka kestää 4 tuntia tai tavanomaisella lautalla 6,5 tuntia.

Skiathos opas

Kreikan saari Skiathos on pieni saari joka sijaitsee Egeanmerellä. Se on noin 12 km pitkä ja 6 km leveä, ja sen kokonaispinta-ala on noin 50km2. Se on pienin asuttu Sporadien saarista, jossa suurin osa väestöstä asuu etelärannikolla, missä mäet ovat enemmän lempeäitä. Saaren pohjoispuoli on jyrkkämäkisempi ja karumpi. Mäntymetsät kattavat paljon saaren sisusta, joten se on paljon vihreämpi kuin useimmat muut Kreikan Välimeren saaret. Tärkeimmät kaupungit ovat Skiathos Town ja Koukounaries.

Skiathoksella on ollut asutusta antiikin ajoista lähtien. Skiathos Town perustettiin vuonna 6. tai 7. eKr joonalaisten toimesta. Vuosisatojen saatossa, saarta on hallinnut eri sivilisaatiot, kuten ateenalaiset, spartalaiset, makedonialaiset, roomalaiset, bysanttilaiset, venetsialaiset, ja ottomaanit.

Skiathokselta pääsee lautalla Thessalonikiin, muille Sporadien saarille, Kykladien saarille ja Kreetalle.