Långnäs satamaan Naantali lautta

Ahvenanmaa ja Suomi yhdistyvät reitillä Långnäs Naantali. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Finnlines. Reittiä kuljetaan jopa 14 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 4 tuntia 45 minuuttia.

Långnäs Naantali matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Långnäs - Naantali lauttaoperaattorit

  • Finnlines
    • 14 lähtöä viikoittain 4 h 45 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Långnäs Naantali hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Långnäs Naantali on auto ja 2 matkustajaa.

Långnäs opas

Långnäs on kaupunki ja satama Ahvenanmaalla Suomessa. Kaupunki sijaitsee itäisellä puolella Lumperlandia. Lumparlandin kirkko, joka on omistettu St. Andrewille, on vanhin säilynyt puukirkko alueella ja se juontaa juurensa 1720-luvulle. 1960-luvun alussa Silja Line rakennutti arkkitehti Bengt Lundstenin suunnitteleman lauttaterminaalin Långnäsin. Terminaali oli käytössä vuosina 1965-1975 ja sitten se suljettiin ja purettiin vuonna 1993. Uusi terminaali rakennettiin vuonna 1999 ja sinne mahtuu suuret risteilyalukset Tukholma-Turku reitillä. Sitä käytetään vaihtoehtoisena satamana Maarianhaminan sataman sijasta vähämatkustajaliikenteeseen ja Ahvenanmaalla.

Långnäsin satamasta voi ottaa lautan Tukholmaan ja Turkuun. Lähtöselvitys automatkustajille Tukholmaan avataan 30 minuuttia ennen lähtöä ja Turkuun 1 tunti ennen lähtöä.

Naantali opas

Naantalin kaupunki sijaitsee lounais-Suomessa ja se on yksi maan tärkeimmistä matkailukohteista. Kaupunki kattaa 311,50 km2 ja suurin osa tästä alueesta sijaitsee saarilla, vaikka suurin osa väestöstä elää mantereella. Useimmat saaret ovat metsän peitossa ja viljelysmaata, kun taas manner koostuu pääasiassa asuinalueista. Se on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista, ja perustettiin keskiaikaisen Brigittinen Vallis Gratiae luostarin ympärille, jonka kirkko hallitsee yhä sen horisonttia. Peruskirjat allekirjoitti Ruotsin kuningas Christopher, sitten hallitsija Suomessa, ja vuonna 1443 luostari sai kaupan oikeuksia ja muita etuoikeuksia, ja kaupunki sen ympärillä alkoi kasvaa. Kaupungista tuli myös tärkeä pyhiinvaelluskohde. Nimi Naantali on suomalaistettu versio Ruotsin kaupungin nimestä Nådendalista. Ruotsalainen nimi annettiin suorana käännöksenä latinan ”Vallis Gratiaesta” joka kirjaimellisesti tarkoittaa "Valley of Grace".