Långnäs – Naantali
Lautat maahan Suomi
Långnäs – Naantali
Lautat maahan Suomi
Finnlines yhdistää Ahvenanmaan Suomen mantereeseen liikennöiden Långnäs-Naantali välillä jopa 14 kertaa viikossa. Matkat kestävät nopeimmillaan 4 tuntia 45 minuuttia.
Långnäs-Naantali väliset aikataulut sekä matkojen yleisyys saattavat vaihdella sesongin mukaan. Tarkemmat tiedot löydät tekemällä hintahaun.
Enemmän reittejä kuin kenelläkään muulla.
Vertaile hintoja, aikoja ja reittejä yhdessä paikassa.
Muuta suunnitelmia helposti flexi-lipuilla.
Varaa e-lippuja ja hallitse matkoja sovelluksessa.
Ajantasainen alusten seuranta ja reaaliaikaiset päivitykset.
Huippuluokan asiakastuki, kun sitä tarvitset.
Långnäs on Suomalainen satamakaupunki Ahvenanmaalla. Kaupunki sijaitsee Lumparlandin itäisellä puolella. Lumparlandin kirkko, joka on omistettu St. Andrewille, on vanhin säilynyt puukirkko alueella ja se juontaa juurensa 1720-luvulle. Silja Linen rakentaman Långnäsin sataman suunnitteli 1960-luvun alussa arkkitehti Bengt Lundsten. Terminaali oli käytössä vuosina 1965-1975, mutta vuonna 1993 se suljettiin ja purettiin kokonaan. Uusi terminaali rakennettiin vuonna 1999 vartavasten Turku-Tukholma reittiä kulkeville suurille risteilyaluksille. Sitä käytetään myös vaihtoehtoisena satamana Maarianhaminan sataman sijasta vähämatkustajaliikenteeseen Ahvenanmaalla.
Långnäsin satamasta lähtee lauttoja Tukholmaan ja Turkuun. Lähtöselvitys automatkustajille Tukholmaan avataan 30 minuuttia ennen lähtöä ja Turkuun 1 tunti ennen lähtöä.
Naantalin kaupunki sijaitsee lounais-Suomessa ja se on yksi maan tärkeimmistä matkailukohteista. Kaupunki kattaa 311,50 km2 ja suurin osa tästä alueesta koostuu saarista, vaikka suurin osa väestöstä elää itse mantereella. Useimmat saaret ovat metsän peitossa ja viljelysmaata, kun taas manner koostuu pääasiassa urbaaneista asuinalueista. Se on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista, ja perustettiin keskiaikaisen Brigittinen Vallis Gratiae luostarin ympärille, jonka kirkko hallitsee yhä kaupungin horisonttia. Perustuskirjat allekirjoitti silloin Suomen hallitsijana toiminut Ruotsin kuningas Christopher, ja vuonna 1443 luostari sai oikeuksia kaupankäyntiin. Kaupungista tuli myös tärkeä pyhiinvaelluskohde. Nimi Naantali on suomalaistettu versio Ruotsalaisesta nimestä Nådendal. Ruotsalainen nimi annettiin suorana käännöksenä latinan ”Vallis Gratiaesta” joka kirjaimellisesti tarkoittaa "Valley of Grace".