COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Suomi

Suomi - viralliselta nimeltään Suomen tasavalta - sijaitsee Pohjois-Euroopassa Ruotsin ja Venäjän välissä ja on kuuluisa sen taianomaisista lumimaisemista sekä leudoista ja aurinkoisista kesistä.

Vaikka suomalaiset tunnetaan melko pidättyväisinä, he ovat erittäin ystävällisiä, vieraanvaraisia sekä nöyriä.

Vaikka suomi on pinta-alaltaan valtava, sen kattaa suuri verkosto julkista liikennettä ja ajoteitä niin, että jokaisen kaupungin voi saavuttaa vaivattomasti. Myös ulkomaille lähtö on helppoa sen useista satamista. Suomesta lähtee suoria yhteyksiä Saksaan, Puolaan, Venäjälle, Ruotsiin sekä Viroon joten Suomen voi saavuttaa erittäin helposti laivalla.

Helsingin satamat ovat pohjoismaiden ruuhkaisimpia. Muihin suosittuihin satamiin kuuluvat Turku sekä Naantali maan lounaisrannikolla.

Myös Pohjanlahden yli on päivittäisiä yhteyksiä Vaasasta Ruotsiin. Tällä tärkeällä yhteydellä voi välttää satojen kilometrien ajomatkan Pohjois-Suomen kautta Ruotsiin.

Osa Suomi-Ruotsi välisistä vuoroista pysähtyy Ahvenanmaalle, Suomen itsehallintoalueelle. Ahvenanmaa on itsessään kaunis nähtävyys, mutta sen suurin suosio johtuu saaren EU:n verovapaudesta, jonka ansiosta matkustajat voivat ostaa edullisia verottomia tuotteita.

Suomen ehdottomasti ruuhkaisin reitti on Helsinki-Tallinna välillä. Laivayhtiöistä suurimmat Viking Line sekä Silja Line operoivat reitillä suurilla risteilylaivoillaan ja saavuttavat Suomen ja Viron pääkaupungit vain kahdessa tunnissa.

Nämä risteilylaivat on suunniteltu erittäin viihdyttäviksi ja ylellisiksi. Niiltä löytyy shoppailukeskuksia, suuria aurinkokansia sekä ravintoloita ja baareja. Monet varaavat erityisesti risteilyjä eivätkä jää pois satamassa, sillä he haluavat kokea laivan ylelliset palvelut.

Suomesta löytyy laaja rautatieverkosto aina Helsingistä Lapin Kolariin. Myös Suomen linja-autoyhtiöt ovat erinomaisia ja kattavat yli 90 prosenttia Suomen julkisista teistä. Vaihtoehtoisesti, Suomen läpi voi ajaa rattoisasti autolla, sillä moottoritiet ovat erinomaisia ja maisemat matkan aikana ovat ainutlaatuisia.

Milloin on parasta matkustaa Suomeen?

Koska Suomi ei ole yhtä ruuhkainen kuin esimerkiksi Etelä-Euroopan maat, Suomeen on oivallista matkustaa sen leutoina kesinä, jolloin Suomen luonto on kauneimmillaan. Myös talvisin Suomen maisemat peittyvät lumeen ja tekevät siitä satumaisen maailman. Lappi on erityisesti suosittu talvisin juurikin paksun lumen sekä revontulien vuoksi.

Suositut lauttaoperaattorit

  • 18 lähtöä viikoittain 1 tunti 45 min
  • Etsi hinta
  • 14 lähtöä viikoittain 3 h 25 min
  • Etsi hinta
  • 13 lähtöä viikoittain 3 h 15 min
  • Etsi hinta
  • 7 lähtöä päivittäin 2 h
  • Etsi hinta

Suomi arvostelut

 • "Erinomainen laiva!"

  Olen ollut Serenade-laivalla Helsingistä Tukholmaan ja olin hyvin vaikuttunut. Laiva oli kuin pieni kaupunki ja viihde, ruoka sekä hytti olivat loistavia! Matkustaisin tällä laivalla ehdottomasti uudelleen...

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Loistava!"

  Matkustin ystäväni kanssa Symphony-laivalla Helsingistä Tukholmaan ja heti astuttuamme laivaan matka tuntui enemmänkin risteilyltä kuin lauttaylitykseltä! Olimme hyvin vaikuttuneita lasihisseistä, jotka veivät kansille, kävelykadusta täynnä ostospaikkoja ja ”katuviihteestä”, joka sisälsi esimerkiksi laulajia ja jonglöörejä. Mitä hytteihin tulee, ne olivat melko vakio, sisälsivät kylpyhuoneen ja kaiken yöylityksellä tarvittavan sekä olivat miellyttäviä. Henkilökunta oli erittäin yställinen ja viihdyttävä etenkin baareissa juomia odotellessa. Buffetravintola oli erinomainen, tarjolla oli vaikka ja mitä salaateista curryihin, kanafajitaksiin ja nachoihin. Mikä vielä parempaa, kalja ja viini kuuluivat hintaan ja ravintolassa oli itsepalvelu! Illallisen ja muutaman cocktailin jälkeen yhdessä laivan baareista menimme katsomaan keskiyön showta, joka oli upea ja täysin mukaansatempaava. Diskobaari, jossa nuoriso jatkoi juhlintaa, oli avoinna aamunkoittoon! Laiva oli ensiluokkainen ja palvelut olivat erinomaisia. En epäröisi matkustaa uudelleen tällä laivalla, jos vierailen uudestaan Helsingissä tai Tukholmassa.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Ensimmäinen matkani"

  Olin vierailemassa ystäväni luona Helsingissä joka ehdotti että tekisin matkan Tukholmaan viettäen yön Symphonylla, sillä se olisi hieno kokemus. Wow! Hän oli niin oikeassa, jo laivaannoustessa tuijotin koko ajan suu auki tätä upeaa alusta. Hytti oli mahtava, yksinkertainen mutta sisälsi kaiken tarvittavan, ruoka ja viihde olivat hyviä. En usko että olen koskaan syönyt tai nauttinut karaoken laulamisesta niin paljon. Minun täytyy myöntää etten saanut nukuttua paljon, mutta tämä oli kokemus jota en koskaan unohda.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Australiasta Tallinnaan"

  Otimme lautan Helsingistä Tukholmaan ja Tukholmasta Tallinnaan. Kokemus oli todella mieleenpainuva. Sen lisäksi, että ruoka ja palvelu olivat parasta mitä olemme kokeneet koko maailmassa, henkilökunta oli ystävällinen ja huomaavainen eikä ollenkaan mielistelevä. Viemme mukanamme monia ihania muistoja kotiin Australiaan.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Suomi