Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 2911 reitillä ja 612 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2.5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1.2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Suomi

Suomi - viralliselta nimeltään Suomen tasavalta - sijaitsee Pohjois-Euroopassa Ruotsin ja Venäjän välissä ja on kuuluisa sen taianomaisista lumimaisemista sekä leudoista ja aurinkoisista kesistä.

Vaikka suomalaiset tunnetaan melko pidättyväisinä, he ovat erittäin ystävällisiä, vieraanvaraisia sekä nöyriä.

Vaikka suomi on pinta-alaltaan valtava, sen kattaa suuri verkosto julkista liikennettä ja ajoteitä niin, että jokaisen kaupungin voi saavuttaa vaivattomasti. Myös ulkomaille lähtö on helppoa sen useista satamista. Suomesta lähtee suoria yhteyksiä Saksaan, Puolaan, Venäjälle, Ruotsiin sekä Viroon joten Suomen voi saavuttaa erittäin helposti laivalla.

Helsingin satamat ovat pohjoismaiden ruuhkaisimpia. Muihin suosittuihin satamiin kuuluvat Turku sekä Naantali maan lounaisrannikolla.

Myös Pohjanlahden yli on päivittäisiä yhteyksiä Vaasasta Ruotsiin. Tällä tärkeällä yhteydellä voi välttää satojen kilometrien ajomatkan Pohjois-Suomen kautta Ruotsiin.

Osa Suomi-Ruotsi välisistä vuoroista pysähtyy Ahvenanmaalle, Suomen itsehallintoalueelle. Ahvenanmaa on itsessään kaunis nähtävyys, mutta sen suurin suosio johtuu saaren EU:n verovapaudesta, jonka ansiosta matkustajat voivat ostaa edullisia verottomia tuotteita.

Suomen ehdottomasti ruuhkaisin reitti on Helsinki-Tallinna välillä. Laivayhtiöistä suurimmat Viking Line sekä Silja Line operoivat reitillä suurilla risteilylaivoillaan ja saavuttavat Suomen ja Viron pääkaupungit vain kahdessa tunnissa.

Nämä risteilylaivat on suunniteltu erittäin viihdyttäviksi ja ylellisiksi. Niiltä löytyy shoppailukeskuksia, suuria aurinkokansia sekä ravintoloita ja baareja. Monet varaavat erityisesti risteilyjä eivätkä jää pois satamassa, sillä he haluavat kokea laivan ylelliset palvelut.

Suomesta löytyy laaja rautatieverkosto aina Helsingistä Lapin Kolariin. Myös Suomen linja-autoyhtiöt ovat erinomaisia ja kattavat yli 90 prosenttia Suomen julkisista teistä. Vaihtoehtoisesti, Suomen läpi voi ajaa rattoisasti autolla, sillä moottoritiet ovat erinomaisia ja maisemat matkan aikana ovat ainutlaatuisia.

Milloin on parasta matkustaa Suomeen?

Koska Suomi ei ole yhtä ruuhkainen kuin esimerkiksi Etelä-Euroopan maat, Suomeen on oivallista matkustaa sen leutoina kesinä, jolloin Suomen luonto on kauneimmillaan. Myös talvisin Suomen maisemat peittyvät lumeen ja tekevät siitä satumaisen maailman. Lappi on erityisesti suosittu talvisin juurikin paksun lumen sekä revontulien vuoksi.

Lue lisää Näytä vähemmän

Suositut lauttaoperaattorit

 • Finnlines
  • Etsi hinta
 • Eckerö Line
  • Etsi hinta
 • Viking Line
  • Etsi hinta
 • Tallink Silja
  • Etsi hinta
Näytä kaikki lauttaoperaattorit

Suomi arvostelut

 • "Positiivisesti yllättävä kokemus. "

  Mahtava kokemus kun vihdoin joku on päättänyt ottaa etäisyyttä meluisaan ja likaiseen viikinkiaikaan.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "lomalla"

  Menimme Eckeröstä Grislehamniin ja matka meni hyvin.Laiva oli aikataulussa ja kaikki toimi hyvin.Suosittelen

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "kiitos"

  Hei. Koska aamu oli erittäin tuulinen ja pelkään merellä olemista ilman aallkkoa lähdimme heti Infoon kyselemään tuulitilannetta ja siellä oli aivan ihana naishenkilö joka sanoi että tulomatkalla ei ollut ongelmia ja nytkin menee kyllä hyvin ja on hyttejä jos tulee huono olo. Juteltiin ja hänen rauhallinen olemus sai minut myös rauhalliseksi ja matka meni aivan loitavasti joten haluan kiittää lämpimästi. Mukavaa syksyn jatkoa teille kaikille ja muvkavia merimatkoja. Tlemme taas... Anita Stark

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Kaikki toimi "

  Palvelu oli erinomaista ja seisovan pöydän ruoka ansaitsee erityiskiitoksen. Kiitos kaikille hyvästä palvelusta. Tullaan toistekin.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Suomi