Lautta satamasta Bari satamaan Vlora

Italia ja Albania yhdistyvät reitillä Bari Vlora. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: European Ferries. Reittiä kuljetaan jopa 2 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 11 tuntia.

Bari Vlora matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Bari - Vlora lauttaoperaattorit

  • European Ferries
    • 2 lähtöä viikoittain 11 h
    • Etsi hinta

Keskimääräiset hinnat reitillä Bari Vlora

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, jonka asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Yleisin varaus reitillä Bari Vlora on auto ja 2 matkustajaa.

Bari opas

Bari on Barin maakunnan ja Apulian alueen pääkaupunki Adrianmerellä, Italiassa. Kaupunki on tunnettu sen satamasta ja yliopistosta. Kaupungin päänähtävyyksiä ovat muun muassa Basilica di San Nicola ja Bari Cathedral. Basilica di San Nicola rakennettiin vuonna 1087 Saint Nicholaksen jäänteiden säilyttämiseen. Nykyään ne sijaitsevat kryptassa alttarin alla. Saint Sabinus of Canokselle pyhitetty Bari Cathedralin rakentaminen aloitettiin vuonna 1034 ja se valmistui vuonna 1178.
Barin satama on yksi alueen tärkeimmistä ja se toimii Italian, Lähi-idän ja Balkanian alueiden välisenä keskuksena. Kaupungissa on kaksi erillistä satamaa. Vanha satama on lähellä vanhaa kaupunkia, ja sitä käyttävä pienet alukset ja kalastuslaivat, kun taas uudempaa satamaa käyttää isot matkustajalautat, jotka kulkevat Kreikkaan ja Albaniaan. Uusi satama on moderni ja sieltä löytyy sekä lyhyt- että pitkäaikaiset pysäköintimahdollisuudet. Satamasta pääsee Durresiin, Igoumenitsaan, Cephaloniaan, Korfulle, Patrakselle, Kotoriin ja Dubrovnikiin. Matkat Korfulle kestävät 8 tuntia ja kulkevat vain kesäkuukausina. Reitit Igoumenitsalle kestävät 9,5 tuntia ja nekin ovat toiminnassa vain kesäisin.

Vlora opas

Albanian kaupunki Vlora, jota kutsutaan joskus myös Valonaksi, sijaitsee maan lounaisessa, jossa Adrianmeri ja Joonianmeri tapaavat. Kaupunki sijaitsee kauniilla paikalla ja on portti Albanian Rivieralle, joka sijaitsee Albanian matkailuelinkeinon ytimessä. Kaupungille on ominaista laajat palmuilla vuoratut kadut ja erillinen Välimeren ilmapiiri ja edessäsi Karaburuni niemimaan ja Sazani Island, lähellä muutamia hiekkarantoja. Kaupunki voi jäljittää historiansa takaisin 500-vuosisadalla eKr jolloin se oli satama, joka tunnettiin Aulona ja oli kuuluisa oliivi- ja viinitarhoista. Kaupunki oli tärkeä laskuportti laivojen tavaroiden kuljettamiseen Otranton ja Brindisin satamista 400-luvun aikana. Lisäksi se oli tärkeä pysäkki varakkaiden antiikin kaupunkien Apollonian ja Butrintin välillä. Apollonian ja Orichumin tuhon jälkeen siitä tuli Illyrian tärkein satama.

Vlora on Albanian toiseksi suurin satama ja sieltä on säännölliset lauttayhteydet Italian satamiin Bariin ja Brindisiin.