Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3307 reitillä ja 697 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2.5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1.2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Kreikka

Kreikka on ällistyttävän upea ja yksi maailman suosituimmista matkakohteista. Kreikan ilmasto on täydellinen sen kauneudesta nauttimiselle. Sen pitkät rantaviivat, hiekkarannat ja Egenameren ja Välimeren saaret luovat olosuhteet täydelliselle lomalle. Sisämaassa rosoiset vuoristot, oliivipuu- sekä viinitarhat ja ajattomat kylät sekä eloisat kaupungit ovat todiste aidosta eteläeurooppalaisesta elämäntyylistä ja houkuttelevat vierailijoita joka puolelta maailmaa.

Kreikka jakautuu viiteen eri alueeseen. Niistä suurin kattaa Kreikan pohjois ja keskiosat, kattaen kaksi kolmasosaa koko maasta. Vaikka alueelta löytyy Kreikan toiseksi suurin kaupunki Thessalonki, alueella ei ole hirvittävästi turismia. Tämän ansiosta vaelluksesta ja retkeilystä kiinnostuneille kaupunki on täydellinen koskemattoman luonnon tutkimiselle sekä maan aarteiden löytämiselle joihin kuuluu muun muassa Delphin Apollon oraakkeli ja Kreikan korkein vuori, Mount Olympus.

Maan pääkaupunki, Ateena, kukoistaa uskomattomalla historiallisella arkkitehtuurilla ja raunioilla Antiikin Kreikan valtakunnan ajoilta Attica -nimisellä alueella. Alueelta löytyy myös Kreikan ensimmäinen pääkaupunki Aegina josta lähtee lukuisia laivoja Kreikan saarille.

Saaret ovatkin Kreikan suosituimpia ja vetävät puoleensa miljoonia ihmisiä. Ne tarjoavat valikoiman yleismaailmallisia nähtävyyksiä kuten keskiaikaisia rakennelmia, antiikin muistomerkkejä, mielettömiä hiekkarantoja sekä jännittävän yöelämän ja päinvastaisesti myös koskemattomia rauhallisia saaria jotka tulevat mieleen jos kuvittelee Kreikalle tyypillisiä hiljaisia kalastajakyliä valkoisine taloine ja punatiilisine kattoineen. Kreeta on Kreikan saarista suurin jolla asustaa noin 650 tuhatta asukasta ja tarjoaa neljä prefektuuria monine erilaisine nähtävyyksineen.

Kreikan etelä-osaa kutsutaan Peloponneseksi ja se erottuu muusta Kreikasta Korintin kannaksella. Se omistaa Euroopan vanhimpia kaupunkeja, venetsialaisen linnoituksen, kalastajakyliä sekä hiljaisia virkistyspaikkoja ja rannikkokyliä.

Jos matkustat Kreikkaan laivalla Italiasta lähtee laivoja lukuisiin Kreikan kohteisiin. Riippuen vuodenajasta, voit matkustaa Italian Pohjoisista, Itäisistä tai Kaakkoisista satamista Patraksen ja Igoumenitsan kaupunkeihin Kreikan mantereella mieluisallasi laivayhtiöllä. Italian Brindisistä ja Barista lähtevät laivat tarjoavat lyhyimmän ylityksen kun taas Pohjois-Italiasta matkustaminen kestää kauimmin. Suurimpaa osaa reiteistä operoidaan päivittäin ja vuoroja lisätään aina ruuhka-kausina.

Italiasta voi matkustaa myös suoraan suosituille Corfun, Zakynthsin (Zante) ja Samin tai Kefalonian saarille.

Kreikan saarten välillä hyppiminen on myös erittäin helppoa alueen monien laivayhtiöiden ansiosta. Pireuksen satama (Ateena) tarjoaa eniten yhteyksiä yli 50 Kreikan kohteeseen sadoilla ylityksillä päivittäin. Huippukausina Pireus muuttuu matkustaja-alusten ruuhkaisimmaksi kaupungiksi.

Muihin tärkeisiin satamiin kuuluu Keski-Macedonian Thessalonki josta pääsee Sporadeille, Pohjoisille Egeansaarille, Rafinaan, Lavrioon sekä Atticaan, josta pääsee helposti Kykladeille. Kreikan mantereen vähiten käytettyihin satamiin kuuluu Volos, Kavala, Ermioni ja Kyllini.

Kreeta ei tarjoa yhtäkään suoraa yhteyttä kansainvälisiin satamiin, mutta laivoja operoi läheisten saarten kuten Piraeuksen, Heraklionin ja Chanian välillä, joista on yhteydet Kykladeille ja Dodekanesian saarille.

Kreikassa on yli 75 eri kohdetta joille laivoja kulkee yli sadalla eri reitillä. Riippuen laivamatkasi pituudesta laivat vaihtelevat suurista luksus-tyylisistä risteilylaivoista pienempiin laivoihin ja jetteihin saarten välisillä matkoilla.

Kreikka on suosittu matkakohde vuoden ympäri, mutta varsinkin kesä-heinäkuusta eteenpäin matkakohteet ruuhkaistuvat.

Lue lisää Näytä vähemmän

Suositut lauttaoperaattorit

 • Anek Superfast
  • Etsi hinta
 • Minoan Lines
  • Etsi hinta
 • Grimaldi Lines
  • Etsi hinta
 • Ventouris Ferries
  • Etsi hinta
Näytä kaikki lauttaoperaattorit

Reitit ja satamat maassa Kreikka