Varaa lautta satamaan Dunkerque

Dunkerque lauttasatama kohteessa Ranska yhdistää sinut satamaan Dover maassa Englanti ja valittavanasi on jopa 12 lauttavuoroa päivässä. Matka Dunkerque - Dover kestää nopeimmillaan 2 tuntia ja väliä liikennöi DFDS Seaways.

Dunkerque -satamakartta

Click for map

Dunkerque lauttavaihtoehdot

Dunkerque lauttapalvelut

 • DFDS Seaways
  • 12 lähtöä päivittäin 2 h
  • Etsi hinta

Dunkerque opas

Dunkerque on satamakaupunki Ranskan pohjoisimmassa päädyssä Nordin departementissa 10 kilometriä Belgian rajalta. Sen nimi juontuu länsiflaamilaisista (hollantilaisesta) dyyniä ja kirkkoa tarkoittavista sanoista ”duin” ja ”kerke”. 1900-luvun puoleenväliin asti kaupunki sijaitsi hollantilaisella kielialueella; nykyään paikallinen hollannin murre on edelleen jäljellä, mutta se on enimmäkseen korvattu ranskalla. Espanja, Englanti, Alankomaat ja Ranska kiistelivät alueesta kiivaasti. Kahdeksankymmenvuotisessa sodassa satama oli pahamaineisten Dunkerquen ryöväreiden koti, kunnes Ranskan Louis XIII valloitti kaupungin 1646. Toisessa maailmansodassa vuoden 1940 Saksan hyökkäyksen aikana Dunkerquen ympärillä käytiin kovaa taistelua, mutta tauko taisteluissa mahdollisti yllättäen liittouneiden joukkojen paon Englantiin. 338 226 miestä evakuoitiin jatkuvan pommituksen keskellä (Winston Churchill kutsui sitä Dunkerquen ihmeeksi).

Näin pääset Dunkerque lauttasatamaan

 • Autolla

  DFDS Terminal Car ferry, Route du petit Denna, Port 5625, 59279 Loon plage

 • Junalla

  DFDS Terminal Car ferry, Route du petit Denna, Port 5625, 59279 Loon plage

 • Osoite

  DFDS Terminal Car ferry, Route du petit Denna, Port 5625, 59279 Loon plage

 • Dunkerque majoitus

  Jos sinun tarvitsee viettää yö Dunkerque lauttasatamassa tai sen lähistöllä ennen tai jälkeen matkaasi tai jos etsit majoitusta koko oleskelusi ajalle, vieraile Dunkerque majoitus sivullamme, mistä löydät parhaat majoitushinnat ja yhden suurimmista valikoimista verkossa!