Laiva Uumajasta Vaasaan

Ruotsi ja Suomi yhdistyvät Uumaja-Vaasa reitillä, jolla operoi tällä hetkellä vain Wasaline. Wasaline kulkee reitillä 9 kertaa viikossa ja matka kestää nopeimmillaan 4 tuntia 30 minuuttia.
Uumajan ja Vaasan väliset aikataulut sekä vuorojen määrä saattaa vaihdella sesongin mukaan, joten tarkimmat tiedot ja hinnat löydät tekemällä hintahaun.

Uumaja - Vaasa lauttaoperaattorit

 • Wasaline
  • 11 lähtöä viikoittain 4 h 30 min
  • Etsi hinta

Keskimääräiset hinnat reitillä Uumaja Vaasa

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, jonka asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Yleisin varaus reitillä Uumaja Vaasa on auto ja 2 matkustajaa.

Uumaja Vaasa lautta arvostelut

 • "Wasaline, Umeå-Vaasa"

  Olin ensimmäistä kertaa auton kanssa laivalla. Yllätyin kuinka helppoa se oli. Check in hoitui helposti. Auto oli helppo ajaa autokannelle ja sieltä pois. Laivalla oli mukava ja rento tunnelma. Hyvä trubaduuri toi yksin matkustavalle naiselle pientä ohjelmaa. Positiivinen kokemus kaiken kaikkiaan.

  'Leeni' matkusti Uumaja Vaasa operaattorilla Wasaline

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Lauttamatkalla Uumajasta"

  Kaikki sujui mallikkaasti. Varaus helppoa. Etukäteen varattu ruokailu oli hieman kalliimpi,kuin se olisi ollut laivalta ostettaessa. Hyvä puoli siinä kuitenkin oli se,että etukäteisvaraukseen sisältyi pöytävaraus.

  'Anonyymi' matkusti Uumaja Vaasa operaattorilla Wasaline

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Hyvin varusteltu laiva "

  Loistava kokemus kokonaisuudessaan.

  'Anonyymi' matkusti Uumaja Vaasa operaattorilla Wasaline

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Direcf Ferries myy palveluita, joita ei ole saatavilla"

  Matkustimme Uumaja - Vaasa linjalla ke 19.9. klo 8:00 lähdöllä. Olin ostanut teiltä 2 x buffet- ruokailua. Aamuvuorolla ei ole mahdollista sydä k.o. ateriaa lainkaan. Ravintola on auki vasta reitillä Vaasa - Uumaja iltapäivällä. Maksettuja aterioita ei voinut vaihtaa. Jouduimme ostamaan kahviosta lihapullat ja muusin.Dirct Ferriesin kanssa on ollut samoja ongelmia ennenkin, kun kyselin asiaa laivan infosta. Yritin soittaa puhelinnumeroon, mutta siellä pyydettiin lähettämään sähköpostia. Onneksi autovaraus oli ok. Lähes 190€ kahden hengen matkasta autoineen syyskuussa keskellä viikkoa oli paljon. En tule koskaan käyttämään Direct Ferriesiä. Jos buffet- ruokailun rahoja palauteta, niin otan yhteyttä kuluttaja-asiamieheen. Taitaa olla huijausfirma! Laivaa voin suositella en Direct Ferriesiä.

  'Leena' matkusti Uumaja Vaasa operaattorilla Wasaline

  Lue lisää Näytä vähemmän

Uumaja opas

Ruotsin kaupunki Uumaja sijaitsee Uumajanjoen varrella maan pohjoisosassa. Se on Norlannin alueen suurin kaupunki ja Ruotsin 12. suurin. Kaupungin kehitystä auttoi Uumajan yliopiston perustaminen vuonna 1960 jonka syystä kaupungin asuntokanta kaksinkertaistui seuraavien 30 vuoden aikana. Nykyään Uumajassa on kaksi yliopistoa ja se toimii koulutuksen ja teknisen ja lääketieteellisen tutkimuksen keskuksena. Vuonna 2014 kaupunki valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi kenties kaupungin vilkkaan kulttuurielämän ja huvituksien ansiosta. Kaupunki on antanut kulttuurille pääpainon sen suunnitteluun liittyvissä päätöksissä viime vuosikymmeninä. Se uskoo vakaasti, että kulttuuri vaikuttaa myönteisesti kaupungin kasvun edistykseen. Koska kaupungissa on suuri määrä opiskelijoita, polkupyörät ovat arkipäivää ja niitä mahtuu ajamaan pyöräteillä. Tämän vuoksi kaupunkia voi usein kiertää nopeammin polkupyörällä kuin joukkoliikenteellä.

Kaupungin satamasta lähtee Vaasaan 8 purjehdusta viikossa, jonne matka-aika on noin 4 tuntia.

Vaasa opas

Suomen Vaasan kaupunki sijaitsee vain 45 meripeninkulman päässä Ruotsista, ja omaksuu ruotsalaisen kulttuurin, jonka huomaa kaikkialla Pohjanlahdella. Neljännes kaupungin väestöstä puhuu ruotsia äidinkielenään ja vierailijat kuulevat usein keskusteluja ravintoloissa ja baareissa joissa ihmiset vaihtelevat näppärästi suomen ja ruotsin välillä, usein samassa lauseessa. 1600–luvun kaupunki sai nimensä Ruotsin kuninkaallisilta, jalolta Wasan perheeltä, vaikka jo 200 vuoden jälkeen se siirtyi Venäjän hallintoon. Vanha kaupunki paloi Vaasan palossa 1852 huolimattoman juopon yrittäessä sytyttää piippunsa. Uusi kaupunki rakennettiin täysin tyhjästä, sijaiten silloin vain 7 km päässä tuhkasta. Luonnonystävät tietävät Vaasan Terranovasta, joka esittelee ihanan Kvarkenin saariston, joka on myös listattu Unescon maailmanperintökohteeksi. Luonnonystävät myös ilahtuvat Öjberget luontopolusta, joka vie Öjbergsmossen suolle. Luontopolulta löytyvät myös hiidenkirnu, pirunpelto sekä kääpiö mäntyihin peittynyt meteoriittikraateri.

Vaasasta on 8 viikoittaista lauttaa Uumajaan. Ylityksen kesto on noin 4 tuntia.