COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Uumaja - Vaasa on yksi suosituimmista reiteistämme - ylitykset myydään usein loppuun kiireisillä jaksoillamme.
Vinkki: Varaa ennen kuin on liian myöhäistä! Varaa nyt saadaksesi mieleisesi ylityksen

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lauttavaihtoehdot satamasta Uumaja satamaan Vaasa

Saadaksesi lisätietoa vieraile Ruotsi - Suomi lautat sivullamme.

Uumaja - Vaasa lauttaoperaattorit

  • 12 Sailings Weekly 3 hr 30 min
  • Get price

Uumaja Vaasa lautta arvostelut

 • "Wasaline, Umeå-Vaasa"

  Olin ensimmäistä kertaa auton kanssa laivalla. Yllätyin kuinka helppoa se oli. Check in hoitui helposti. Auto oli helppo ajaa autokannelle ja sieltä pois. Laivalla oli mukava ja rento tunnelma. Hyvä trubaduuri toi yksin matkustavalle naiselle pientä ohjelmaa. Positiivinen kokemus kaiken kaikkiaan.

  '' travelled on

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Lauttamatkalla Uumajasta"

  Kaikki sujui mallikkaasti. Varaus helppoa. Etukäteen varattu ruokailu oli hieman kalliimpi,kuin se olisi ollut laivalta ostettaessa. Hyvä puoli siinä kuitenkin oli se,että etukäteisvaraukseen sisältyi pöytävaraus.

  '' travelled on

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Hyvin varusteltu laiva "

  Loistava kokemus kokonaisuudessaan.

  '' travelled on

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Kelpo paatti "

  Pari kertaa seilattu. Ihan hyvä laiva. Kaikki tarpeellinen löytyy. Hyvää ruokaa on.

  '' travelled on

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laiva Uumajasta Vaasaan

Ruotsi ja Suomi yhdistyvät Uumaja-Vaasa reitillä, jolla operoi tällä hetkellä vain Wasaline. Wasaline kulkee reitillä 9 kertaa viikossa ja matka kestää nopeimmillaan 4 tuntia 30 minuuttia.
Uumajan ja Vaasan väliset aikataulut sekä vuorojen määrä saattaa vaihdella sesongin mukaan, joten tarkimmat tiedot ja hinnat löydät tekemällä hintahaun.

Uumaja opas

Ruotsin kaupunki Uumaja sijaitsee Uumajanjoen varrella maan pohjoisosassa. Se on Norlannin alueen suurin kaupunki ja Ruotsin 12. suurin. Kaupungin kehitystä auttoi Uumajan yliopiston perustaminen vuonna 1960 jonka syystä kaupungin asuntokanta kaksinkertaistui seuraavien 30 vuoden aikana. Nykyään Uumajassa on kaksi yliopistoa ja se toimii koulutuksen ja teknisen ja lääketieteellisen tutkimuksen keskuksena. Vuonna 2014 kaupunki valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi kenties kaupungin vilkkaan kulttuurielämän ja huvituksien ansiosta. Kaupunki on antanut kulttuurille pääpainon sen suunnitteluun liittyvissä päätöksissä viime vuosikymmeninä. Se uskoo vakaasti, että kulttuuri vaikuttaa myönteisesti kaupungin kasvun edistykseen. Koska kaupungissa on suuri määrä opiskelijoita, polkupyörät ovat arkipäivää ja niitä mahtuu ajamaan pyöräteillä. Tämän vuoksi kaupunkia voi usein kiertää nopeammin polkupyörällä kuin joukkoliikenteellä.

Kaupungin satamasta lähtee Vaasaan 8 purjehdusta viikossa, jonne matka-aika on noin 4 tuntia.


Vaasa opas

Suomen Vaasan kaupunki sijaitsee vain 45 meripeninkulman päässä Ruotsista, ja omaksuu ruotsalaisen kulttuurin, jonka huomaa kaikkialla Pohjanlahdella. Neljännes kaupungin väestöstä puhuu ruotsia äidinkielenään ja vierailijat kuulevat usein keskusteluja ravintoloissa ja baareissa joissa ihmiset vaihtelevat näppärästi suomen ja ruotsin välillä, usein samassa lauseessa. 1600–luvun kaupunki sai nimensä Ruotsin kuninkaallisilta, jalolta Wasan perheeltä, vaikka jo 200 vuoden jälkeen se siirtyi Venäjän hallintoon. Vanha kaupunki paloi Vaasan palossa 1852 huolimattoman juopon yrittäessä sytyttää piippunsa. Uusi kaupunki rakennettiin täysin tyhjästä, sijaiten silloin vain 7 km päässä tuhkasta. Luonnonystävät tietävät Vaasan Terranovasta, joka esittelee ihanan Kvarkenin saariston, joka on myös listattu Unescon maailmanperintökohteeksi. Luonnonystävät myös ilahtuvat Öjberget luontopolusta, joka vie Öjbergsmossen suolle. Luontopolulta löytyvät myös hiidenkirnu, pirunpelto sekä kääpiö mäntyihin peittynyt meteoriittikraateri.

Vaasasta on 8 viikoittaista lauttaa Uumajaan. Ylityksen kesto on noin 4 tuntia.