Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 2799 reitillä ja 660 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2.5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1.2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Belgia

Belgia on monikielinen pohjoiseurooppalainen maa jolla on kulttuurillisesti monipuolinen kansa.

Kahdella pää kieliryhmällä, Belgia erottuu hollannin kieltä puhuviin flaamilaisiin sekä saksankieliseen Vallonian alueeseen. Myäs saksaa puhutaan eri puolella maata, enimmäkseen Saksan rajan lähellä.

Belgian kolme eri aluetta ovat myös visuaalisesti erilaisia. Flaamilaiset tai Flanderit kattavat maan pohjoisosat jonka kaupunkeihin kuuluu Antwerp, Ghent, Leuven sekä Bruges, kun taas Vallonian alue kattaa maan eteläosat joihin kuuluu kaupungit Charleroi, Liege, Namur ja Mons. Maan pääkaupunki, Brysseli, on kohta jossa molemmat alueet kohtaavat.

Belgiasta voi matkata Englantii erittäin kätevästi laivalla.

Kuten suurin osa Euroopan maista, Belgia ruuhkaistuu etenkin kesäisin. Hiljaisinta Belgiassa on marraskuussa. Keväällä ja kesällä Belgia muuttuu kauniiksi ja vihreäksi maaksi upeilla maisemilla ja mikä parasta, lippujen hinnat halventuvat yleensä alkukeväästä.

Lue lisää Näytä vähemmän

Suositut lauttaoperaattorit

 • P&O Ferries
  • Etsi hinta

Belgia arvostelut

 • "Pride of York 14-15 ja 19-20 heinäkuuta Hullista Zeebruggeen ja takaisin"

  Premier hytti oli kiva ja tilava. Koko henkilökuinta oli ystävällinen ja avulias. Palvelut olivat hyviä. Lasten viihdyke hauskaa. Erinomainen kokemus jonka toistaisin mielellään uudelleen. Pieni negatiivinen puoli oli pitkä odotus UK:n rajatarkistuksessa paluumatkalla (20.7.) mikä oli täysin eri kokemus kuin Belgian puolella (15.7.).

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Erittäin avulias miehistö"

  En yleensä kirjoita arvosteluja rutiinilauttamatkasta Ranskaan, joka poikkeuksetta tarjoaa täysin hyvää toimintoa kuvatulla ja odotetulla tavalla, mutta tämä matka oli hieman erilainen. Olimme varanneet viime hetkellä ja olimme käyttäneet luottokorttia useammin kuin on yleensä, mistä syystä pankkimme pidätti maksut edellisenä päivänä. Mieheni, ensisijainen kortin haltija, oli näennäisesti ratkaissut tilanteen ja kaiken piti olla kunnossa kun tankkasimme Doverissa käyttäen samaa korttia. Mutta kun tein melko vaatimattoman oston laivan kaupassa ja käytin 10£ alennuskupongin kaupassa pankki esti maksuni. Sen sijaan että ehdottaisi käteisellä tai toisella kortilla maksua manageri heti tarjosi ongelman ratkaisua. Hän vei meidät pieneen toimistoon, jossa vastasimme turvallisuuskysymyksiin samalla kun hän soitti pankkiin pyytäen lupaa kiertää esto, joka sittemmin hylättiin. Manageri sitten ehdotti että käytämme heidän satelliittipuhelinyhteyttä soittaakseemme pankkiimme. Lopulta mieheni pystyi puhumaan pankkimme kanssa, mutta puhelu katkesi ennen kuin hän pystyi aktivoida kortin. Päätimme ratkaista ongelman kuivalla maalla ja me kiitimme osallisia avusta ja lähdimme myymälästä. Pian tämän jälkeen mieheni kutsuttiin infopisteelle aluksen kovaäänisten kautta, sillä pankkimme oli soittanut takaisin ja meitä pyydettiin yrittää soittaa uudelleen. Sillä välin olin jo maksanut ostokseni käteisellä joten tästä ei ollut hyötyä kaupalle. Tällä kertaa miestäni pidettiin pitkässä puhelimen jonossa mutta neuvontapisteen avustaja oli äärettömän kärsivällinen ja jopa kannusti meitä odottamaan hieman kauemmin, ja onneksi teimme niin sillä lopulta onnistuimme. Näiden kolmen henkilöstön jäsenten avuliaisuus oli poikkeuksellista ja pelasti meidät molemmat huomattavalta haitalta ja kuluilta meidän saapuessa Ranskaan.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Sujuva ylitys"

  Lautta oli todella täynnä matkalla Doveriin, mutta tämä ei vaikuttanut autojen lastauksen tehokkuuteen tai henkilökunnan miellyttäviin käytöstapoihin. Kannattaa ostaa kahvit laivan lähtiessä sillä palvelu on hieman hidasta. Tax Free kaupassa oli mielenkiintoisia tarjouksia ja ympäri laivaa oli paljon istumapaikkoja. Paluumatkalla Ranskaan oli paljon vähemmän ihmisiä, mutta samat prosessit hoituivat yhtä helposti. Olimme yllättyneitä ettei meidän tarvinnut näyttää passia/henkilökorttia kenellekään missään vaiheessa paluumatkalla, toisin kuin Ranskan tiukassa kontrollissa. Matkustaisimme P&O:lla totta kai uudelleen, sillä he tarjoavat parhaan hinnan ja luotettavan palvelun. Ammattimainen ja organisoitu.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Jalkamatkustajat Calaisiin"

  Doverin henkilökunta oli todella avulias, bussi joka kuljetti meidät tullin jne. Läpi teki kaiken todella helpoksi. Emme älynneet kuinka paljon ihmisia laivalla tulisi olemaan, joten emme kiiruhtaneet istumapaikkojen metsästyksessä, mikä osoittautui virheeksi, sillä meillä oli matkatavarat riesanamme. Emme päässee kulkemaan portaissa helposti löytääksemme hyvän lepopaikan. Calaisin puolella olisi hyvä olla enemmän tieviittoja, odotimme terminaalin löytämisen olevan helppoa myös sillä puolen sillä Doverissa oli niin hyvät kyltit. Kyltti joka osoittaisi kuinka kaukana Calais Villen asema on olisi ollut todella avulias - uskon että monet jalkamatkustajat suuntaavat siihen suuntaan. Meille, sunnuntaina, ensimmäistä kertaa Ranskassa vuosikymmeniin tilanne oli hieman haasteellinen...

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Belgia