Lautta satamasta Folkestone satamaan Calais

Englanti ja Ranska yhdistyvät reitillä Folkestone Calais. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Eurotunnel. Reittiä kuljetaan jopa 38 kertaa päivä ja matka-aika on nopeimmillaan 35 minuuttia.

Folkestone Calais matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Folkestone - Calais lauttaoperaattorit

 • Eurotunnel
  • 38 lähtöä päivittäin 35 min
  • Etsi hinta

Keskimääräiset hinnat reitillä Folkestone Calais

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, jonka asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Yleisin varaus reitillä Folkestone Calais on auto ja 2 matkustajaa.

Folkestone Calais arvostelut

 • "MATKA"

  OLEN NIIN ILOINEN KAIKESTA; KIITOS PALJON PALVELUNNE ON ERINOMAISTA.

  'Miguel Gabriel' matkusti Folkestone Calais operaattorilla Eurotunnel aluksella Le Shuttle

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "MATKA"

  OLEN NIIN ILOINEN KAIKESTA; KIITOS PALJON PALVELUNNE ON ERINOMAISTA.

  'Miguel Gabriel' matkusti Folkestone Calais operaattorilla Eurotunnel aluksella Le Shuttle

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Shuttle kokemus"

  Ei hyvä lähtöselvitys, siinä kesti melkein yhtä kauan kuin lautan lähtöselvityksessä, junassa oli liian kuuma ja ilma seisoi. UK:n rajatarkastus Calaisista tullessa on säälittävä.

  'Richard' matkusti Folkestone Calais operaattorilla Eurotunnel aluksella Le Shuttle

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Folkestonesta Calaisiin Eurotunnelilla"

  Sujuva, stressitön ja ilman odotuksia laivalla pääsy ja poistulo. Henkilökunta oli kohtelias, ystävällinen ja avulias. Aion ehdottomasti käyttää uudelleen.

  'Anonyymi' matkusti Folkestone Calais operaattorilla Eurotunnel aluksella Le Shuttle

  Lue lisää Näytä vähemmän

Folkestone opas

Folkestone on kaupunki ja kanavasatama, joka sijaitsee Kentin kreivikunnassa Kaakkois-Englannissa. Kaupunki on noin 70 kilometriä kaakkoon Lontoosta ja sinne on erinomaiset maantie- ja rautatieyhteydet. Kaupungin merkittävä maamerkki on Leas, eli kallionrinteet kaupungin rannan yläpuolella. Martello Tower, pieni 1800–luvulla rakennettu puollustus linnake, seisoo kalliolla Copt Pointin yllä. Torni rakennettiin osana puolustusta Napoleonia vastaan, mutta on sittemmin toiminut rannikkovartiosto näköalapaikkana, perheen kotina, golf-kerhotalona ja toisen maailmansodan miinojen valvonta-asemana. Torni on nykypäivänä matkailuinfopiste. Kaupungin ulkopuolella sijaitsee Kent Down Area of Outstanding Natural Beautyn, joka on täydellinen paikka kävelylle, pyöräilylle, ratsastukselle ja luonnon tarkkailulle.

Folkestonen pientä satamaa käytetään pääasiassa kalastus- ja huviveneillä. Kanaalin yliset lautat lopettivat sataman käytön vuonna 2000. Kanaalitunnelin Englannin pääty sijaitsee lähellä Cheritonia.

Calais opas

Calais on kaupunki Ranskan Nord-Pas de Calais'n auleella. Se on Ranskan lähin satama Englantiin ja on ollut pitkään sitova tekijä kaupan ja matkailun välillä Euroopan maissa. Doverinsalmi, joka sijaitsee Englannin kanaalilla Iso-Britannian mantereella, on noin 32 km päässä Calaisista. Calais oli itse asiassa Ison-Britannian alue vuosisatoja ennen kuin siitä tuli osa Pohjois-Ranskaa. Selkeänä päivänä sieltä voi nähdä Doverin kuuluisat valkoiset kalliot.

Kaupunki on jaettu kahteen osaan: vanhaan kaupunkiin ja moderniin kaupunkiin. Kaupungin vanha osa, Calais-Nord, on keinotekoisella saarella, jota ympäröi kanaalit ja satamat. Kaupungin moderni osa, St-Pierre, on kaupungin eteläpuolella. Calais ei ole kuuluisa vain tärkeänä Ranskan ja Englannin yhdistävänä satamana, mutta myös kehittyvänä matkailukeskuksena johon kuuluu rikas kulttuuriperintö, museot, Ranskan gastronomisia nautintoja, vilkas yöelämä ja Belfries, (piiritystornit, jotka on rakennettu suojelemaan kaupunkia hyökkäyksiltä). tornit ovat myös UNESCOn maailmanperintökohdelistalla.

Lautat Englantiin lähtevät Calaisista keskimäärin 30 minuutin välein, ja matka-aika Doveriin on noin 75 minuuttia.