Valitettavasti Gibraltar - Tanger Med palvelu ei ole enää saatavilla.
...

Lautat kohteeseen Gibraltar - Tanger Med

Gibraltar - Tanger Med reittiä operoi FRS.

Gibraltar - Tanger Med reitti ei kulje enää eikä maiden Gibraltar ja Marokko välillä ole tällä hetkellä suoraa lauttapalvelua. Vaihtoehtoisen reitin löytämiseksi voit tutkia reittejä, satamia, matkakohteita sekä lauttayhtiöitä sivuillamme, tai seurata tämän sivun linkkejä lisätiedon saamiseksi.

Voit myös varata liput tuhansiin muihin reitteihin hakukoneellamme.

Gibraltar opas

Gibraltar on Britannian merentakainen alue joka sijaitsee Iberian niemimaan eteläpäässä Välimeren suulla. Gibraltar on erittäin pieni, pinta-alaltaan 6 km2 ja se jakaa rajan pohjoisessa Cádizin maakunnan kanssa Espanjan Andalusiassa. Gibraltarin kulttuuri kuvastaa sen asukkaiden eri alkuperää. Espanjan (enimmäkseen lähellä Andalusia) ja brittiläisten vaikutteiden lisäksi muihin etnisiin alkuperiin kuuluvat genovalaiset, maltalaiset, portugalilaiset ja saksalaiset. Muutamia muita Gibraltarin asukkaita ovat juutalaiset ja sephardicit, marokkolaiset tai intialaiset. Kuitenkin brittiläinen vaikutus pysyy vahvana, Englanti on virallinen kieli hallituksessa, kaupassa, koulutuksessa ja tiedotusvälineissä.

Gibraltarilla on runsaasti kasvistoa ja eläimistöä, ja siellä asuu yli 500 eri kasvilajia. Gibraltar on myös tunnettu Magotti apinoista, jotka ovat ainoat luonnonvaraiset apinat Euroopassa.

Matkustaja- ja rahtilaivat ankkuroivat Gibraltarin satamaan. Gibraltarilla on lauttayhteydet Tangeriin Marokkoon.

Tanger Med opas

Tanger-Med on rahtisatama joka sijaitsee noin 40 km itään marokon Tangierin kaupungista. Se on yksi suurimmista satamista Välimerellä ja Afrikassa kapasiteetiltaan ja aloitti palveluksen heinäkuussa 2007. Rakentamisen toinen vaihe alkoi vuonna 2009 vastaamaan nopeasti kasvavaan konttikuljetusten kysyntään. Konttiliikenteen lisäksi Tanger-Medin satamaan on myös hiljattain rakennettu matkustajaterminaali, joka korvaa kaupungin Tangerin kaupungin sataman kohdelauttoja ja matkustaja-aluksia Euroopasta. Sisäpuolella terminaalirakennuksessa voit löytää Bureau de Changen, pankkiautomaatit, ja pienen myymälän mikä myy sanomalehtiä, kirjoja, savukkeita ja välipaloja jne. Yläkerrassa on myös kahvila.

Tangerin historia on hyvin rikas, sillä monet sivilisaatiot ja kulttuurit olivat paikalla ennen 400-vuosisadalla eKr. Tanger oli turvapaikka monelle kulttuurille strategisen berberikaupungin ja sitten foinikialaisten kauppakeskus aikojen välillä, itsenäisyyden aikakauden ympärille 1950. Vuonna 1923, Tangerin katsottiin omaavan kansainvälisen aseman ulkomaisten siirtomaavaltojen ja siitä tuli kohde monille Euroopan ja Amerikan diplomaateille, vakoojille, kirjailijoille ja liikemiehille.