Sark

Vertaile lauttoja maasta Sark maahan Jersey

Maiden Sark ja Jersey välillä on tällä hetkellä 1 lauttareitti, jota operoi 1 lauttayhtiö – Manche Iles Express. SarkJersey (St Helier) lauttaa operoidaan viikoittain ja matkan kesto on vähintään 1 tunti 10 minuutti.

Vaikka päivitämme sivustomme tietoja säännöllisesti, toisinaan ylitysten aikataulut voivat muuttua yllättäen, joten suosittelemme että pyydätte ajankohtaista hintatarjousta lautalle maasta Sark maahan Jersey satamien Sark ja Jersey (St Helier) välillä.

Sark Jersey lauttakartta

Klikkaa karttaa

Sark - Jersey lautat

Tietoa maasta Sark:

Sarkin saari on Kanaalisaarten neljästä pääsaaresta pienin ja sijaitsee Englannin kanaalissa Normandian rannikon edustalla noin 130 kilometriä Englannista etelään.
Sark on vain viitisen kilometriä pitkä ja 2,5 kilometriä leveä, mutta sillä on 65 kilometriä maailman kuvauksellisimpiin lukeutuvaa rantaviivaa. Saarella ei ole autoja, vain tyyneyttä, joka vetää vierailijoita takaisin vuosi vuoden perään.

Tietoa maasta Jersey:

Jersey on Britannian saarista eteläisin. Se sijaitsee noin 160 kilometriä etelään Britannian rannikolta, mutta vain noin 23 kilometriä Ranskan rannikolta. Se tarjoaa vieraille ärsykkeiden kaleidoskoopin. Jerseyn koosta huolimatta kaikki aistisi joutuvat tällä saarella ylitöihin. Lähestyttäessä saarta ilmasta käsin, näkee vehreitä laaksoja, hyvinhoidettuja peltoja ja turmeltumattoman rantaviivan. Mereltä käsin La Corbièren mahtava kallioisuus, St Aubin -lahden lempeä kaari ja kuvauksellinen Elizabeth Castle -linna saavat kohtaamisen pienen, mutta ilahduttavan saaren kanssa tuntumaan suureelliselta. Saaren monimuotoiset maisemat, rikas historia ja puhdas kauneus kilpailevat paljon suurempien ja kenties paremmin tunnettujen kohteiden kanssa. Maisemaa hallitsee Atlantin valtameri, minne pääsee käytännössä saaren joka kolkasta. Myös rantaviiva tarjoaa runsasta vaihtelua – majesteettisille jyrkänteille, paljaisiin lahtiin, hiekkarannoille ja kivisiin poukamiin pääsee kaikkiin suoraan autolla tai jalan ja ne ovat vain muutaman minuutin ajomatkan päässä asutuksesta. Kiitos Jerseyn ainutlaatuisen sijainnin Saint-Malon lahdessa, saari kasvaa ja kutistuu kaksi kertaa päivässä vuorovesivaihtelun yltäessä jopa 12 metriin - vaihtelu on yksi maailman suurimmista.