Varaa lautta satamaan Paxi

Paxi lauttasatama kohteessa Jooniansaaret yhdistää sinut satamaan Igoumenitsa maassa Kreikka ja valittavanasi on jopa 7 lauttavuoroa viikossa. Matka Paxi - Igoumenitsa kestää nopeimmillaan 1 tunti 30 minuuttia ja väliä liikennöi Kerkyra Lines.

Paxi -satamakartta

Klikkaa karttaa

Paxi lauttapalvelut

 • Kerkyra Lines
  • 7 lähtöä viikoittain 1 h 30 min
  • Etsi hinta

Paxi opas

Paxi on kreikkalainen saariryhmä Joonianmeressä. Kreikan mytologiassa rauhaa ja hiljaisuutta kaipaava Poseidon loi saaren iskemällä Korfua kolmikärjellään. Vaikka saaria on mahdollisesti asutettu jo esihistoriallisilta ajoilta, pidetään foinikialaisia yleensä Paxin ensimmäisinä asuttajina. Nimen uskotaan tulevan heidän kielessään liuskekiveä tarkoittaneesta sanasta pax.
Roomalaiset hallitsivat saarta toiselta vuosisadalta eaa. ja Bysantin aikana sekä keskiajalla se oli jatkuvasti merirosvojen hyökkäysten kohteena. Useiden hallitsijoiden ja ristiretkeilijöiden jälkeen venetsialaiset ottivat alueen hallintaansa 1300-luvun lopulla.
Napoleonin sotien aikana Jooniansaaria hallitsivat ranskalaiset, venäläis-turkkilainen liitto ja lopulta britit, jotka perustivat Jooniansaarten yhdysvallat vuonna 1815. Vuonna 1864 Paxi ja loput saarista luovutettiin Kreikalle.

Näin pääset Paxi lauttasatamaan

 • Osoite

  Gaios, Paxi, Jooniansaaret, Kreikka

 • Paxi majoitus

  Jos sinun tarvitsee viettää yö Paxi lauttasatamassa tai sen lähistöllä ennen tai jälkeen matkaasi tai jos etsit majoitusta koko oleskelusi ajalle, vieraile Paxi majoitus sivullamme, mistä löydät parhaat majoitushinnat ja yhden suurimmista valikoimista verkossa!