Ancona satamaan Zadar lautta

Italia ja Kroatia yhdistyvät reitillä Ancona Zadar. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Jadrolinija. Reittiä kuljetaan jopa 7 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 6 tuntia.

Ancona Zadar matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Ancona satamaan Zadar lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Italia - Kroatia lautat sivullamme.

Ancona - Zadar lauttaoperaattorit

  • Jadrolinija
    • 7 lähtöä viikoittain 6 h
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Ancona Zadar hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Ancona Zadar on auto ja 2 matkustajaa.

Ancona opas

Anconan kaupunki sijaitsee Marchen alueella keski-Italiassa ja se on karkeasti sanottuna 280km koilliseen Roomasta. Kaupunki sijaitsee Adrianmerellä Monte Coneron, Monte Astagnon ja Monte Guascon välissä. Kaupungin satama on yksi tärkeimmistä satamista Adrianmerellä, etenkin matkustajaliikenteessä. Yksi kaupungin isoimmista nähtävyyksistä on Anconan katedraali, mikä on pyhitetty Judas Cyriacukselle. Katedraali vihittiin käyttöön 1000–luvun alkupuolella ja se valmistui vuonna 1189. Katedraalissa on vuonna 1270 Margaritone d'Arezzon hieman muuttama dodekaaninen kupoli. Julkisivulla on goottilainen portaali, johtuen Giorgio da Comosta (1228), jonka tarkoituksena oli saada sivusuunnassa kaari kummallekin puolelle.
Anconan satamasta pääsee lautalla useisiin maihin Adrian syvänteessä, kuten Kreikkaan, Turkkiin, Kroatiaan, Albaniaan ja Montenegroon. Sataman läpi kulkee vuosittain yli miljoona matkustajaa. Mahdollisia kohteita ovat muun muassa Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Dubrovnik, Bari, Patras ja Igoumenitsa. Sataman palveluihin kuuluu kahvila ja kauppa sekä WC-tilat. Pysäköintimahdollisuuksiin kuuluu sekä lyhyt- että pitkäkestoinen pysäköiminen. Liikuntarajoitteisille on omat parkkiruudut.

Zadar opas

Zadar on yksi Kroatian suosituimmista turistikohteista, josta tulee suositumpi vuosittain. Kaupunki sijaitsee Adrianmeren rannikolla ja on pohjoiseen Splitistä ja Dubrovnikista ja on noin 3 tunnin ajomatkan päässä Zagrebista. Muinaisessa kaupungissa on useita roomalaisia raunioita, kauniita kirkkoja ja ihania rantoja, jotka ovat kaikki suosittuja vierailijoiden keskuudessa. On myös joitakin ihania saaria ja kansallispuistoja, jotka ovat kaikki helpon matkan päässä kaupungista. Suosittu nähtävyys Zadarilla on päivittäiset markkinat, jota pidetään yhtenä parhaista Kroatiassa ja ne sisältävät valtavan valikoiman tuoretuotteita ja muita vuodenajan tarjouksia. Kaupunki on erityisen tunnettu sen lukuisista kirkoista, joista vanhin on 800–luvulta, ja yhdessä ne muodostavat kaupungin historiallisimmat maamerkit. Vaikuttavin on St. Chrysogonuksen kirkko, Pyhän Simeonin kirkko ja Pyhän Marian kirkko.