Lautta satamasta Chania satamaan Milos

Kreeta ja Kykladit yhdistyvät reitillä Chania Milos. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Minoan Lines. Reittiä kuljetaan jopa 2 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 3 tuntia 30 minuuttia.

Chania Milos matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Chania - Milos lauttaoperaattorit

  • Minoan Lines
    • 2 lähtöä viikoittain 3 h 30 min
    • Etsi hinta

Chania opas

Chania on kaupunki Kreikan saarella Kreetalla. Kaupunki sijaitsee saaren pohjoisrannikolla ja se on noin 70 km länteen Rethymnonista ja 145 km länteen Heraklionista. Kaupunki voidaan jakaa kahteen osaan: vanhaan kaupunkiin ja moderniin, suurempaan kaupunkiin. Vanha kaupunki sijaitsee vanhan sataman vieressä ja sen pääaukiolla (Kastelin länsipään vieressä) on Eleftherios Venizelos Square ("Syntrivani") ja se on turistitoiminnan sydän. Suurin osa paikallisista asuvat ja työskentelevät modernissa osassa kaupunkia. Se on vähemmän perinteinen kuin vanha kaupunki, mutta siellä on silti viehättäviä alueita tai joilla on historiallista merkitystä. Vanhin kaupunginosa modernissa kaupungissa, Nea Hora (tarkoittaa "New Town"), juontaa juurensa jo 1700–luvulta. Se sijaitsee länsipäässä vanhastakaupungista.
Saarella on lauttayhteys Piraeukseen, Kykladien saarelle Iokselle, Santorinille, Parokselle, Naxokselle, Mykonokselle, Amorgokselle ja Milokselle sekä kolmannen saaren kautta kaikille Dodekanesian saarille ja itä- Egeanmeren saarille. Matkoja tekee sekä perinteiset lautat että highspeed lautat.

Milos opas

Kreikan saari Milos on kaikkein läntisin Kykladien saari. Siellä on noin 5000 asukasta hajallaan 7 pikkukaupungissa (kuten Adamas, Plaka). Milos on kuuluisa Afroditen "Venus de Milo" patsaasta (mikä on nykyisin Louvressa, Pariisissa). Turismi on vasta hiljattain alkanut havahtumaan Miloksen kauniisiin rantoihin, joissa on kiviä ja kristallinkirkasta vettä. Milos on myös nimetty "Island of Coloursiksi" upean vulkaanisen alkuperänsä ansiosta.

Milos on liitetty Piraeuksen satamaan Ateenassa, kaikille Kykladien ja Dodekanesian saarille, ja Kreetalle lautoilla ja nopeilla katamaraaneilla. Sesongin aikana kesällä on lautat kulkevatpäivittäin. Miloksella on kaksis atamaa, pääsatama Adamas ja toinen satama Apollonia joka yhdistää Miloksen Kimolosiin ja Glaronissiaan.