COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Dielette - Alderney on yksi suosituimmista reiteistämme - ylitykset myydään usein loppuun kiireisillä jaksoillamme.
Vinkki: Varaa ennen kuin on liian myöhäistä! Varaa nyt saadaksesi mieleisesi ylityksen

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 4412 reitillä ja 901 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Saadaksesi lisätietoa vieraile Ranska - Alderney lautat sivullamme.

Dielette - Alderney lauttaoperaattorit

    • 1 Sailing Weekly 55 min
    • Get price

Lautta satamasta Dielette satamaan Alderney

Ranska ja Alderney yhdistyvät reitillä Dielette Alderney. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Manche Iles Express. Reittiä kuljetaan jopa 1 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 55 minuuttia.

Dielette Alderney matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Dielette opas

Dieletten satama sijaitsee rannikkokaupunki Flamanvillessä Normandian alueella Luoteis-Ranskassa. Satama on noin 75 km päässä Saint-Losta ja 315 km päässä Pariisista. Dialette on viehättävä purjehdusportti ja portti Normandiaan monille Guernseyn ja Alderneyn matkustajill. Tässä pienessä ja viehättävässä satamassa on ystävällisiä hotelleja ja ravintoita. Uneliaalla Normandian maataloudesalueella - siiderin, calvadoksen ja camembertin luvatussa maassa - on tämä pieni satama, joka on kehittynyt viime vuosina kukoistavaksi venesatamaksi.
Ylä-Normandia (Haute-Normandie) koostuu Ranskan alueista Seine-Maritimesta ja Euresta, ja ala-Normandia (Basse-Normandie) koostuu Ornesta, Calvadoksesta ja Manchesta. Normandian entinen maakunta käsitti nykyisen Ylä- ja ala-Normandian, sekä pieniä alueita jotka ovat nykyään Eure-et-Loirin, Mayennen ja Sarthen osia . Normandian nimi on johdettu Viikinkien ("Pohjalaiset") asuttamasta alueesta 1000–luvulla, ja se vahvistettiin rauhansopimuksessa 1100–luvulla. Frankkien hallitsijat yhdistivät Normandian ja Englannin toisiinsa puolentiosta vuosisadan Normanin valloituksen aikana Englannissa vuonna 1066.
Kesäisin highspeed matkustajalautta kulkee Dialettesta Alderneyyn ja Guernseyyn Manche Iles Expressillä.


Alderney opas

Alderneyn saari on osa Guernseyn Bailwickia ja on pohjoisin Kanaalisaari. Alderney sijaitsee noin 10 kilometriä länteen Ranskan satamakaupunki La Haagista, Cotentin niemimaalla Ranskassa, ja 20 kilometriä koilliseen Guernseystä. Alderney on samanlainen muiden Kanaalisaarten kanssa sen rikkonaisilla kallioilla ja hiekkarannoilla ja -dyyneillä. Saaren korkein kohta on 296 m merenpinnan yläpuolella. Saarella ja sitä ympäröivillä luodoilla on rikas kasvisto ja eläimistö. Puut ovat melko harvassa, sillä monet kaadettiin 1600–luvulla Alderneyn ja Casquetsin majakkojen polttoaineeksi. Puhuin, joita saarella vielä on kuuluu muassa kaalipuita, leudon ilmaston vuoksi - usein väärinkutsuttuja "palmuja" mutta oikeasti liljaperhettä, ja muutamia siroteltuja metsikköjä. Lunnit Burhoussa ja gannets Les ETACS ovat kävijöiden suosikkipaikkoja saarella.

Alderneylle pääseminen on melko helppoa. Alderneyn ja muiden kanaalisaarten, Ranskan sekä Poolen välillä on säännöllinen lauttaliikenne.