Helsinki satamaan Pietari lautta

Suomi ja Venäjä yhdistyvät reitillä Helsinki Pietari. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: St Peter Line. Reittiä kuljetaan jopa 2 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 14 tuntia.

Helsinki Pietari matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Helsinki - Pietari lauttaoperaattorit

  • St Peter Line
    • 2 lähtöä viikoittain 14 h
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Helsinki Pietari hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Helsinki Pietari on auto ja 2 matkustajaa.

Helsinki opas

Helsinki on Suomen pääkaupunki joka sijaitsee Uudenmaan maakunnassa Etelä-Suomessa, aivan Suomenlahden kärjessä. Helsingin metropolialueella, tai Helsingin seudulla, joka käsittää pääkaupunkiseudun lisäksi 11 naapurikuntaa, asuu n. 1.4 miljoonaa asukasta. Kaupungin sijainti on ihanteellinen laivamatkustukselle Helsingin ollessa 80 km pohjoiseen Tallinnasta, 400 km koilliseen Tukholmasta ja 300 km Pietarista länteen. Helsinki on Suomen tärkein poliittinen, taloudellinen, kaupallinen ja kulttuurillinen keskus, ja sitä pidetään yhtenä Pohjois-Euroopan johtavista kaupungeista.

Helsingissä on paljon tehtävää ja nähtävää. Alueelta löytyy luonnonystäville yli 300 saarta joista löytää esimerkiksi Korkeasaaren eläintarhan, Santahaminan, joka toimii suljettuna sotilasalueena ja historiallisen Suomenlinnan. Suomen kansallismuseossa, Helsingin suurimmassa museossa, on suuri historiallinen kokoelma esihistoriasta läpi nykypäivään. Museo on keskiaikaisessa linnassa, joka on jo itsessään nähtävyys. Muita kaupungin museoita ovat mm. Helsingin kaupunginmuseo, Kiasma - Nykytaiteen museo, Suomen kansallinen taidemuseo ja Designmuseo.

Kaupunki on kooltaan pienehkö ja siellä kulkeminen on erittäin helppoa. Jalkaisin pääsee kätevästi paikasta toiseen, mutta myös joukkoliikenne on selkeä ja helppo käyttää.
Helsingin satama on Suomen suurin satama ja toiseksi suurin koko Pohjoismaissa. Siellä on kolme satamaa ja kuusi matkustajaterminaalia, joiden läpi kulkee yli yhdeksän miljoonaa matkustajaa vuodessa. Alukset liikkuvat päivittäin Tukholmaan, Saksan Travemündeen ja Tallinnaan.

Pietari opas

Venäjän Pietarin kaupunkia kutsutaan usein sen asukkaiden kesken "Piteriksi", Se oli aiemmin nimeltään Leningrad. Pietarilla (Sankt Peterburg) on ehdottomasti ollut mielenkiintoinen menneisyys, yli 300 värikästä vuoden historia, joista yli 200 vuoden ajan se oli oikeastaan pääkaupunki koko Venäjällä. Nykypäivänä Pietari on edelleen poikkeuksellinen kaupunki kaikessa, varmasti jopa enemmän kuin tsaari Pietari Suuren unelma, joka perusti kaupungin 1700-luvun alussa. Neva-joki ja sen lukuisat kanavat kulkevat läpi Pietarin keskustan, joka on vuorattu grand palatseilla ja tärkeillä rakennuksilla jotka ovat niinkin vanhoja kuin 1700-luvulta. Pietari, jossa Venäjän baletti perustettiin, on ollut myös koti monien ylistämille säveltäjille, kuten Sergei Rahmaninoville.

Monet Pietarin parhaista nähtävyyksistä löytyvät ympäri todellista keskustaaa ja sen näkyvää valtaväylää, Nevski Prospektia. Suuntaa Palatsiaukiolle, jota paikalliset kutsuvat Dvortsovaya Ploshchadiksi, ja arvosta Talvipalatsin arkkitehtuuria, tai vietä iltapäivä risteillen kaupungin kanavilla , pysähtyen Mikhaylovsky Gardensissa matkalla.