Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3301 reitillä ja 671 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2.5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1.2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Islanti

Islanti on yksi pohjoismaista ja Euroopan harvimmin asuttu maa. Se sijaitsee jäämeren ja Pohjois-Atlanttin välissä. Sen pinta-ala kattaa satatuhatta kilometriä, mutta asukkaita on vain 325 tuhatta.

Islannissa on aktiivisia tulivuoria ja muita geologisia ilmiöitä kuten revontulia, geysirejä, laavakenttiä, jäätikköjokia sekä kuumia lähteitä jotka kattavat suurimman osan maan lämmityksestä.

Islannin Seydisfjorduriin voit matkata Smyril Linen laivoilla Tanskan Hirtshalsista tai Fäärsaarten Torshavnista. Laiva matkaa Islantiin kerran viikossa huhtikuusta lokakuuhun ja sallii autojen lastauksen. Tanskan ja Islannin välinen ylitys on melko pitkä ja kallis, mutta Smyril Linen laivat on suunniteltu moderneiksi ja mukaviksi.

Miten Islannissa pääsee liikkumaan?

Islannin Seydisfjordurista pääsee kätevästi autolla kehätie 1 pitkin kaikkiin Islannin suosittuihin kaupunkeihin. Vaikka Islannissa ei ole rautatieverkostoa, tehokkaat bussipalvelut operoivat joka kaupungissa ja kuljettavat vierailijoita kuuluisimpiin kaupunkeihin ja kohteisiin. Valaiden katselu kierrokset ovat erittäin suosittuja sillä valailla on tapana esittäytyä useasti Islannin rannikolla.

Mitä nähtävää ja tehtävää Islannissa on?

Landmannalaugar on erittäin suosittu sen laavakentistä, monivärisistä ryoliitti vuoristaan ja tulivuori Heklasta.

Skaftafell jääluola sekä Vatnajökullin kansallispuisto vetävät monia vierailijoita Islantiin talvisin katselemaan jäävuoria ja -luolia. Grindavik Blue Lagoon antaa vierailijoille mahdollisuuden kylpeä geotermisessä kylvyssä. Monet vierailijoista saapuu Islantiin katsomaan revontulia jotka näyttäytyvät syyskuusta huhtikuuhun.

Myös Islannin kaupunkielämä on kiehtova. Muun muassa Harpan konsertti- ja konferenssikeskus sekä Hallgrímurin kirkko ovat suosittuja nähtävyyksiä. Mitä tulee yöelämään, Islantilaiset tietävät miten vaihtaa viihteelle - lukuisista baareista ja yökerhoista löytyy hapatetuista perunoista valmistettuja snapseja jotka auttavat sinua pääsemään mukaan juhlameininkiin.

Milloin on oivallisinta matkustaa Islantiin?

Islantiin matkustaa eniten matkustajia loppukesästä ja syksyllä. Suurkaupungit ovat tyypillisesti ruuhkaisia vuoden ympäri, mutta rauhallisimmat ajat ovat alkuvuodesta.

Lue lisää Näytä vähemmän

Suositut lauttaoperaattorit

  • Seatours
    • Etsi hinta

Reitit ja satamat maassa Islanti