Lautta satamasta Lampedusa satamaan Porto Empedocle

Pelagiset saaret ja Sisilia yhdistyvät reitillä Lampedusa Porto Empedocle, jota liikennöi tällä hetkellä 2 laivayhtiötä. Liberty Lines Fast Ferries -lautta kulkee jopa 5 kertaa viikossa ja matkan kesto on noin 4 tuntia 15 minuuttia samalla kun Siremar reitti kulkee jopa 5 kertaa viikossa ja matka kestää nopeimmillaan 9 h.

Tämä tarkoittaa yhteensä 10 ylitystä viikko reitillä Lampedusa Porto Empedocle kohteiden Pelagiset saaret ja Sisilia välillä. Vertaa nyt löytääksesi parhaan hinnan haluamallesi matkustusajankohdalle.

Lampedusa - Porto Empedocle lauttaoperaattorit

  • Liberty Lines Fast Ferries
    • 5 lähtöä viikoittain 4 h 15 min
    • Etsi hinta
  • Siremar
    • 5 lähtöä viikoittain 9 h
    • Etsi hinta

Keskimääräiset hinnat reitillä Lampedusa Porto Empedocle

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, jonka asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Yleisin varaus reitillä Lampedusa Porto Empedocle on auto ja 1 matkustaja.

Lampedusa opas

Lampedusa on suurin Italian Pelagie-saarista Välimerellä ja se on eteläisin osa Italiaa. Saari on noin 115 km päässä Tunisian rannikolta, 175 km Sisiliasta ja 175 km päässä Maltan saarelta. Saaren tärkein teollisuusuus, lukuunottamatta matkailua, on kalastus ja maatalous. Lampedusalla on hyvin rikas kulttuuri ja historiallinen menneisyys, sillä vuosisatojen aikana sitä on asuttunut paljon eri kansallisuuksia ja heimoja kuten roomalaiset, arabit ja kreikkalaiset. Saaren rakennuksissa, kulttuurissa ja arkkitehtuurissa on edelleen vaikutteita kaikista näistä eri asukkaista vuosisatoja sitten. Lampedusa on hyvin rauhallinen saari ja parasta on yksinkertaisesti nauttia luonnon kauneudesta saarella. Useimmat matkailiajt tulevat saarelle vierailemaan kauniilla rannoilla, viettämään aikaa rentoutuen auringossa ja uiden viileässä, kirkkaassa vedessä.

Lauttayhteys yhdistää saaren Porto Empedocleen, lähellä Agrigentoa, Sisiliaan.

Porto Empedocle opas

Italialainen satamakaupunki Porto Empedocle sijaitsee Sisiliansalmella. Kaarle V, tilasi tornin rakennettavaksi alueen suojelemiseksi 1400– luvulla. Torni muutettiin myöhemmin vankilaksi ja on nykyään sosiaalinen ja kulttuurinen keskus. Historiallinen keskusta, jossa on mutkaisia, kapeita katuja, tarjoaa joitakin tutkimisen arvoisia paikkoja, kuten katedraalin. Kaupungin ulkopuolella päänähtävyys on Valley of the Temples ja sen viereinen museo. Pääelinkeinoja Porto Empedoclelle ovat maatalous, kalastus, ruukkiyhdyskunta, lääke- ja vuorisuolan jalostus.


Agrigento on merkittävä matkailukeskus, koska sillä on harvinaisen runsasi arkeologinen perintö. Se toimii myös maatalouden keskuksena lähialueille. Rikkiä ja kaliumia on louhittu paikallisesti Minoan ajoista 1970-luvulle, ja sitä kuljetettiin maailmalle läheisestä Porto Empedoclen satamasta.

Lauttaliikenne kulkee Lampedusaan ja Linosaan.