Varaa lautta satamaan Gdansk

Gdansk lauttasatama kohteessa Puola yhdistää sinut satamaan Nynäshamn maassa Ruotsi ja valittavanasi on jopa 7 lauttavuoroa viikossa. Matka Gdansk - Nynäshamn kestää nopeimmillaan 18 tuntia ja väliä liikennöi Polferries.

Gdansk -satamakartta

Klikkaa karttaa

Gdansk lauttavaihtoehdot

Gdansk lauttapalvelut

 • Polferries
  • 7 lähtöä viikoittain 18 h
  • Etsi hinta

Gdansk opas

Gdansk sijaitsee Puolan pohjoisosassa Gdańskinlahden äärellä ja on Puolan pohjoisosan suurin kaupunki.
Gdansk on kaupunkina ollut erittäin tärkeä ja vaikutuksellinen tuhansien vuosien ajan. Se kuului keskiajalla Hansaliiton tärkeimpiin kaupankäynnin satamiin ja sen satama toimii edelleen Puolan tärkeimpänä ja yhtenä Euroopan suurimmista satamista joka vastaanottaa vuosittain tuhansia tonneja rahtitavaraa. Kaupunki joutui historiansa aikana monesti Saksan ja Itävallan vallan alle. Gdansk tuhoutui toisen maailmansodan aikana ja se koki suuren uudelleenrakennuksen sodanjälkeisinä vuosina. Gdansk tarjoaa lukuisia museoita sekä suosittuja rantoja, joille saapuu auringonpalvojia joka puolelta maailmaa kuumina kesäkausina.

Mitä nähtävää ja tehtävää Gdansk tarjoaa?

Jo heti satamassa voi tutustua kaupungin historiaan ja vierailla kuuluisalla Black Pearl laivalla joka tarjoaa 30 minuutin selostettuja ylityksiä Gdanskista Westerplatteen. Satama on historiallinen symboli toisen maailmansodan syttymiselle, saksalaisten hyökättyä Gdanskin satamaan. Laiva on myös symboli kommunismin päättymiselle. Yksi näyttävimmistä kohteista Gdanskissa on pitkä kävelykatu, Długa Street, jolla on lukuisia kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja matkamuistokauppoja. Długa Streettiä reunustavat mahtavat ja kauniit rakennukset ja kadun varrelta löytyy lukuisia maamerkkejä kuten näyttävä kunnantalo ja Artus' Court jotka on muutettu museoiksi. Artus' Court toimi ennen kauppiaiden tapaamispaikkana. Myös kaunis Neptune's Fountain sekä Brama Zielona (Green Gate) ovat mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Brama Zielona on yksi Gdanskin suosituimmista rakennuksista jonka Hollantilainen arkkitehti rakennutti Puolan kuninkaallisille 1500-luvulla. Rakennus on pala flaamilaista arkkitehtuuria ja toimii nykyään Gdanskin kansallismuseona.
Vanhankaupungin St. Mary’s Basilica on yksi maailman suurimmista tiilikirkoista ja sen 78-metrin korkuiseen torniin voi kiivetä 405 porrasta. Gdansk on jo vuosisatojen ajan kaupannut meripihkaa sen suuren havumetsän ansiosta. Vieraile siis Amber Museumissa ja opi lisää kaupungin meripihkan historiasta. Ympäri kaupunkia voit olla varma myös törmääväsi meripihkakoruliikkeesiin joissa myydään matkamuistoja. European Solidarity Center on myös erittäin suosittu historiallinen museo joka kertoo Puolan solidaarisuusliikkeestä ja kansan demokraattisesta poonnistelusta. Tarjolla on myös Merenkulun museo sekä kansallismuseo.
Ehdottomasti yksi mukavimmista kokemuksista on vierailla vuotuisessa Saint Dominic's Fairissä joka järjestetään heinäkuun kolmella viimeisellä viikolla. Markkinat ovat yksi kaupungin vanhimmista perinteistä jotka juurtuvat 1260 luvulle, jolloin paavi Aleksanteri IV aloitti perinteen. Markkinoille saapuu vuosittain jopa 5 miljoonaa vierailijaa ja tuhat myyjää. Markkinoilla sekä paikalliset että ulkomaalaiset myyvät käsitöitä, ruokaa ja antiikkiesineitä. Markkinoilla järjestetään monia kulttuuritapahtumia kuten näytelmiä, konsertteja, paraateja sekä urheilua ja kilpailuja. Heinäkuun viimeisenä viikkona järjestetään myös vuotuinen kansainvälinen Shakespeare festivaali joka etenkin teatterinystävien tulisi kokea. Festivaalipäivät täyttyvät näytelmistä, työpajoista sekä artisteista.

Mitä liikennemuotoja Gdansk tarjoaa?

Gdansk tarjoaa koko kaupungin kattavan bussi- sekä ratikkaliikenteen ja satamasta on yhteydet lukuisiin itämeren valtioiden satamiin. Takseja ja vuokra-autoja on myös tarjolla. Taksilla matkustaessa vierailijoita kehotetaan kuitenkin tarkkailemaan hintamittaria, sillä Puolalaiset taksikuskit ovat tunnettuja liiallisesta veloituksesta.

Näin pääset Gdansk lauttasatamaan

 • Autolla

  Uk. Mjr. Sucharskiego 70, 80-601 Gdansk

 • Junalla

  Uk. Mjr. Sucharskiego 70, 80-601 Gdansk

 • Raitiovaunulla

  Uk. Mjr. Sucharskiego 70, 80-601 Gdansk

 • Osoite

  Uk. Mjr. Sucharskiego 70, 80-601 Gdansk

 • Gdansk majoitus

  Jos sinun tarvitsee viettää yö Gdansk lauttasatamassa tai sen lähistöllä ennen tai jälkeen matkaasi tai jos etsit majoitusta koko oleskelusi ajalle, vieraile Gdansk majoitus sivullamme, mistä löydät parhaat majoitushinnat ja yhden suurimmista valikoimista verkossa!