Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 2936 reitillä ja 678 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2.5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1.2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Puola

Puola on suuri parlamentaarinen tasavalta Keski-Euroopassa. Sen pitkä rannikko reunustaa Itämerta, maan pinta-ala kattaa 312,000 neliökilometrin kokoisen alueen ja tarjoaa hyvin vaihtelevia maisemia. Puola asuttaa huikeat 38.5 miljoonaa asukasta ja sitä ympäröi lukuisat maat.

Toisessa maailmansodassa turmeltu Puola on käynyt läpi suuria muutoksia ja on vuosien saatossa onnistunut muuntautumaan yhdeksi Euroopan menestyneimmistä sodan turmelluista maista joka joutui kokemaan kommunismin vallan sekä Nazi-Saksan kohtelun. Tänä päivänä Puola on yrittäjyyden voimanpesä sekä yksi eteenpäin suuntautuneimmista maista Euroopassa jota todistaa Varsovan talouskeskuksen valtavat pilvenpiirtäjät.

Mitä ajanvietettä Puola tarjoaa?

Puolan historiasta huolimatta sen maaseutu on säilynyt koskemattomana. Puolan valtavat metsät tekevät siitä Euroopan neljänneksi metsikköisimmän maan. Sen eteläiset maisemat koostuvat alangoista, 2 miljoonasta yksityisestä maatilasta ja matalista vuorista. Puolan jo koskematonta luontoa suojelee 23 kansallispuistoa. Se tarjoaa pitkiä kävelyreittejä ja luontopolkuja mutkittelevien jokien ja kimmeltävien järvien varrella vuoristojen laaksoissa. Monien kukkuloiden päältä löydät raunioita sekä täysin toiminnassa olevia linnoja joiden punatiiliset seinämät luovat kauniin kontrastin vihreiden niittyjen ohelle.

Myös Puolan kaupunkimaisema on yhtä lumoava. Sen kulttuurikaupunki Krakow tarjoaa museoita ja kauniita linnoja jotka kertovat liikuttavia tarinoita maan historiasta. Krakowista löytyy myös Euroopan suurin kauppatori. UNESCO on ottanut huomioon kaupungin ikoniset elementit ja on täten julistanut kaupungin yhdeksi maailmanperintökohteista. Puolan pääkaupunki, Varsova, sijaitsee Vistula -joen varrella ja koreilee hienolla entisöidyllä vanhalla kaupungillaan joka on suunniteltu kuvastamaan Canaletton klassisia maalauksia sodanjälkeisen ajan tyylisillä rakennuksilla.

Miten ja milloin on oivallisinta matkustaa Puolaan?

Koska Puolan ainoa rannikko katsoo Itämerelle päin ja on hyvin lähellä pohjoismaita, sen satamiin matkaa kyseisistä maista lukuisia laivoja. Itämeren laivat ovat maailman ylellisimpien joukossa ja tarjoavat mukavia ja säännöllisiä yhteyksiä Puolan Gdanskiin sekä Swinoujscieen.

Puolan pääkaupunkiseudulla on ruuhkaista koko vuoden ympäri, mutta varsinkin joulun alla Puolaan matkataan eniten.

Lue lisää Näytä vähemmän

Suositut lauttaoperaattorit

 • Polferries
  • Etsi hinta
 • Unity Line
  • Etsi hinta
 • TT Line
  • Etsi hinta
 • Stena Line
  • Etsi hinta

Puola arvostelut

 • "Lautta Liepajasta Travemundeen"

  Kaikki sujui ongelmitta. Ainoa asia oli se, että edellisellä kerralla matkan hintaan kuului makuupaikka, nyt ei. Hinta oli kuitenkin suurin piirtein sama. Varausta tehdessäni luin: "Tällä matkalla hyttipaikka on pakollinen", tai jotain vastaavaa. Koetin kyllä pistää varaukseen haluavani hyttipaikan, mutta tein ilmeisesti jonkin virheen. Jouduin ostamaan hyttipaikan laivalla.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "kaikille paikkoja on tai sitten ei"

  Istumapaikat ainakin päivävuorolla todella tiukassa. Heti kannattaa leiri perustaa ja pitää istumapaikoista tiukasti kiinni. Samoin seisovapöytä on hyvä varata etukäteen, jos syödä tahtoo.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Sassnitc - Trelleborg"

  Edullinen ja nopea matkustustapa Saksasta Ruotsiin. Ajomatkan sijaan, saa kuljettajakin levätä ja rentoutua laivamatkan ajan.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "mp matka"

  Mp: matkustavien eli moottoripyörien sidontaan matkan ajaksi kiinnitettävä huomiota. Sidonta mahdollisuudet huonot. Kiinnityspisteet !! Kaikissa moottoripyörissä ei ole keskiseisontatukea. Siksi henkilökunnan osaaminen heikko.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Puola