COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Puola

Puola on suuri parlamentaarinen tasavalta Keski-Euroopassa. Sen pitkä rannikko reunustaa Itämerta, maan pinta-ala kattaa 312,000 neliökilometrin kokoisen alueen ja tarjoaa hyvin vaihtelevia maisemia. Puola asuttaa huikeat 38.5 miljoonaa asukasta ja sitä ympäröi lukuisat maat.

Toisessa maailmansodassa turmeltu Puola on käynyt läpi suuria muutoksia ja on vuosien saatossa onnistunut muuntautumaan yhdeksi Euroopan menestyneimmistä sodan turmelluista maista joka joutui kokemaan kommunismin vallan sekä Nazi-Saksan kohtelun. Tänä päivänä Puola on yrittäjyyden voimanpesä sekä yksi eteenpäin suuntautuneimmista maista Euroopassa jota todistaa Varsovan talouskeskuksen valtavat pilvenpiirtäjät.

Mitä ajanvietettä Puola tarjoaa?

Puolan historiasta huolimatta sen maaseutu on säilynyt koskemattomana. Puolan valtavat metsät tekevät siitä Euroopan neljänneksi metsikköisimmän maan. Sen eteläiset maisemat koostuvat alangoista, 2 miljoonasta yksityisestä maatilasta ja matalista vuorista. Puolan jo koskematonta luontoa suojelee 23 kansallispuistoa. Se tarjoaa pitkiä kävelyreittejä ja luontopolkuja mutkittelevien jokien ja kimmeltävien järvien varrella vuoristojen laaksoissa. Monien kukkuloiden päältä löydät raunioita sekä täysin toiminnassa olevia linnoja joiden punatiiliset seinämät luovat kauniin kontrastin vihreiden niittyjen ohelle.

Myös Puolan kaupunkimaisema on yhtä lumoava. Sen kulttuurikaupunki Krakow tarjoaa museoita ja kauniita linnoja jotka kertovat liikuttavia tarinoita maan historiasta. Krakowista löytyy myös Euroopan suurin kauppatori. UNESCO on ottanut huomioon kaupungin ikoniset elementit ja on täten julistanut kaupungin yhdeksi maailmanperintökohteista. Puolan pääkaupunki, Varsova, sijaitsee Vistula -joen varrella ja koreilee hienolla entisöidyllä vanhalla kaupungillaan joka on suunniteltu kuvastamaan Canaletton klassisia maalauksia sodanjälkeisen ajan tyylisillä rakennuksilla.

Miten ja milloin on oivallisinta matkustaa Puolaan?

Koska Puolan ainoa rannikko katsoo Itämerelle päin ja on hyvin lähellä pohjoismaita, sen satamiin matkaa kyseisistä maista lukuisia laivoja. Itämeren laivat ovat maailman ylellisimpien joukossa ja tarjoavat mukavia ja säännöllisiä yhteyksiä Puolan Gdanskiin sekä Swinoujscieen.

Puolan pääkaupunkiseudulla on ruuhkaista koko vuoden ympäri, mutta varsinkin joulun alla Puolaan matkataan eniten.

Suositut lauttaoperaattorit

  • 14 lähtöä viikoittain 10 h 30 min
  • Etsi hinta
  • 14 lähtöä viikoittain 6 h 30 min
  • Etsi hinta
  • 9 lähtöä viikoittain 6 h
  • Etsi hinta
  • 1 lähtö viikoittain 6 h
  • Etsi hinta

Puola arvostelut

 • "Superlautta tosiaan!"

  Matkustin äskettäin Stena Britannicalla Harwichista Hook of Hollantiin - ja täytyy sanoa että olin vaikuttunut! Lautat ovat upouusia joten kaikki oli viimeisenpäälle laitettua ravintoloista baareihin. Drinkit ja buffet ravintolan ruoka oli hinnoiteltu kohtuullisesti - laivalla oli myös a la carte ravintola, johon emme kuitenkaan menneet. Hytit olivat tahrattoman puhtaita ja hyvin varusteltuja, niissä oli leveämmät vuoteet kun lautoilla yleensä sekä taulu-tv ja ilmainen wifi - mikä nosti tämän laivan tavallista korkeammalle. Matkustaisin tällä lautalla epäilemättä uudestaan.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Stena Superfast VIII"

  Matkustin jalkamatkustajana 20.2.2012. Vaikutuin Stenan Superfast lautasta mutta välimatka lähtöselvityksestä lautallenousemiseen oli ainakin 1/4 mailia pitkä ja tarvitsin apua laivalle pääsyyn pitkän kävelymatkan vuoksi. Varmasti tämä etäisyys ei ole ideaalinen kaikille jalkamatkustajille, kun terminaalia rakennettiin, eikö kukaan huomioinut jalkamatkustajia? Minun täytyi pyytää apua taas kun saavuimme Belfastiin. Avun pyytäminen vei matkan nautittavuuden. Olin erittäin pettynyt kummankin kahvilan ruokiin. Ainoa positiivinen asia reissussani oli henkilökunnan jäsenten avuliaisuus.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Vaikuttava matka"

  Matkustin Stena Hollandican neitsytmatkalla Harwichista Hollantiin ja olin enemmän kuin vaikuttunut kokemuskesta. Kaikki oli uutta joten luulen että tämän paremmaksi ei voi muuttua, mutta se oli 100 kertaa parempi kuin edellinen Stenan Hollannin lautta joten ei huolia. Laivalla oli kaikkea mitä vaan keksit pyytää ja enemmän pitäen sinut viihdytettynä matkan ajan lukuisten ravintoloiden, baarien, olotilojen yms. avulla. Suosittelen suuresti.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Kiva laiva"

  Matkustimme yön yli Stena Linella Hook of Hollandiin helmikuussa ja täytyy sanoa että olin vaikuttunut. Olen ollut vanhemmilla lautoilla ennen ja matka on ollut tylsä, mutta tällä aluksella oli paljon tehtävää ja paikkoja joissa juoda. Varasin standardin hytin (tarvitsin vain nukkumapaikan sillä olin yksin enkä halunnut tuhlata rahaa) mikä palveli minua hyvin. Ehdottomasti matkustaisin uudelleen!

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Puola