Varaa lautta satamaan Scrabster

Scrabster lauttasatama kohteessa Skotlanti yhdistää sinut satamaan Stromness maassa Orkneysaaret ja valittavanasi on jopa 21 lauttavuoroa viikossa. Matka Scrabster - Stromness kestää nopeimmillaan 1 tunti 30 minuuttia ja väliä liikennöi Northlink Ferries.

Scrabster -satamakartta

Klikkaa karttaa

Scrabster lauttapalvelut

 • Northlink Ferries
  • 3 lähtöä päivittäin 1 h 30 min
  • Etsi hinta

Scrabster opas

Thurso/Scrabster on manner-Skotlannin pohjoisin kaupunki ja maan pohjoisimman rautatieaseman koti. Se sijaitsee Caithnessin pohjoisrannikolla ja sen näkymiä merelle hallitsevat kaukaiset Dunnet Headin jyrkänteet koillisessa ja Hoyn saaren jyrkänteet pohjoisessa. Kaupungin muinaisnorjalainen Thorin jokea tarkoittava nimi paljastaa sen alkuperän. Viikingit olivat asettuneet tänne vakaasti jo 900-luvulla ja he käyttivät joen suuta satamana ja kalastuspaikkana. Viikinkien karkottamisen jälkeen kaupunki jatkoi kasvuaan kalastuksen ja kaupan ympärillä. Varhaisista ajoista ei ole paljoa jäljellä vaikka nykyään katoton Old St Peter’s -kirkko pystytettiin jo 1220. Vuonna 1798 Ulbsterin Sir John Sinclair rakensi vanhan kaupungin (Old Town) etelä- ja länsipuolelle New Townin, jonka leveät kadut suunniteltiin säännölliseen ruutukaavaan. Nykyäänkin suuri osa molempien kaupunkien alkuperäisestä kaavasta on edelleen näkyvillä. 1850-luvulla Scrabster kehittyi tärkeäksi satamaksi.

Näin pääset Scrabster lauttasatamaan

 • Autolla

  Queen Elizabeth Pier, Scrabster, Caithness, KW14 7UT

 • Junalla

  Queen Elizabeth Pier, Scrabster, Caithness, KW14 7UT

 • Osoite

  Queen Elizabeth Pier, Scrabster, Caithness, KW14 7UT

 • Scrabster majoitus

  Jos sinun tarvitsee viettää yö Scrabster lauttasatamassa tai sen lähistöllä ennen tai jälkeen matkaasi tai jos etsit majoitusta koko oleskelusi ajalle, vieraile Scrabster majoitus sivullamme, mistä löydät parhaat majoitushinnat ja yhden suurimmista valikoimista verkossa!