Varaa lautta satamaan Stromness

Stromness lauttasatama kohteessa Orkneysaaret yhdistää sinut satamaan Scrabster maassa Skotlanti ja valittavanasi on jopa 21 lauttavuoroa viikossa. Matka Stromness - Scrabster kestää nopeimmillaan 1 tunti 30 minuuttia ja väliä liikennöi Northlink Ferries.

Stromness -satamakartta

Klikkaa karttaa

Stromness lauttapalvelut

 • Northlink Ferries
  • 3 lähtöä päivittäin 1 h 30 min
  • Etsi hinta

Stromness opas

Stromness on yksi lumoavimmista satamista saapua veneellä. Sen pittoreski rantaviiva on Brinkies Braen vihreän kukkulan suojaamien pienten hiekkakivilaiturien ja tiilikattojen kulkue. Sen suojaisaa Hamnavoena tunnettua luonnonsatamaa on varmasti käytetty viikinkiajalla, mutta itse kaupunki ei alkanut kehittyä kuin vasta 1700-luvulla.
Stromnessin vanha kaupunki nuolee edelleen rantaviivaa ja sen ainoa, kapea ja kiemurainen tie rakennettiin kauan ennen autojen tuloa. Sitä päällystävät yhä suuret liuskekivet ja se on yhteydessä tiiviiseen kujien ja umpikujien verkostoon. Stromnessin hotellilta alkava keskiosa tunnetaan Victoria Streetinä. Kadun itäpuolella talojen päätykolmiot osoittavat merelle ja alunperin jokaisella talolla oli oma laiturinsa, jolta kauppiaat pystyivät käymään kauppaa ohi kulkevien laivojen kanssa.

Näin pääset Stromness lauttasatamaan

 • Autolla

  Ferry Road, Stromness, Orkney, KW16 3BH

 • Bussilla

  Ferry Road, Stromness, Orkney, KW16 3BH

 • Stromness majoitus

  Jos sinun tarvitsee viettää yö Stromness lauttasatamassa tai sen lähistöllä ennen tai jälkeen matkaasi tai jos etsit majoitusta koko oleskelusi ajalle, vieraile Stromness majoitus sivullamme, mistä löydät parhaat majoitushinnat ja yhden suurimmista valikoimista verkossa!