COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Lerwick - Kirkwall on yksi suosituimmista reiteistämme - ylitykset myydään usein loppuun kiireisillä jaksoillamme.
Vinkki: Varaa ennen kuin on liian myöhäistä! Varaa nyt saadaksesi mieleisesi ylityksen

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 4412 reitillä ja 901 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Saadaksesi lisätietoa vieraile Shetlanninsaaret - Orkneysaaret lautat sivullamme.

Lerwick - Kirkwall lauttaoperaattorit

    • 3 Sailings Weekly 5 hr 30 min
    • Get price

Lautta satamasta Lerwick satamaan Kirkwall

Shetlanninsaaret ja Orkneysaaret yhdistyvät reitillä Lerwick Kirkwall. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Northlink Ferries. Reittiä kuljetaan jopa 3 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 5 tuntia 30 minuuttia.

Lerwick Kirkwall matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Lerwick opas

Lerwick on pääkaupunki ja tärkein satama Shetlannin saarilla Skotlannissa. Lerwick sijaitsee noin 160 km pohjoiseen Skotlannin itärannikolta, 340 km pohjoiseen Aberdeenista ja 370 km länteen Norjan Bergenistä. Lerwick sijaitsee Shetlannin mantereen itärannikolla. Kaupungissa on monia mukavuuksia, joita yleensä löytää vain suuremmissa kaupungeissa Britannian mantereella. Lerwickissä on monia vapaa-ajan ja viihde-elämän palveluja sekä laaja valikoima baareja ja yökerhoja. Kaupunki on keskittynyt sen vilkkaan sataman ympärille, kun taas Hay’s Dock oli kerran Shetlanninn kalastusalan ja Veneenrakennukseen keskus ja on nykyään koti upealle Shetlannin museolle ja arkistolle.

Satama on Britannian pohjoisin ja se sijaitsee Pohjanmeren ja Pohjois-Atlantin risteyksessä. Lerwickin satamalla on uusi matkustajien liukukävelytie, joka mukautuu paremmin uusiin ro-ro-lautoille. Northlink Ferries pyörittää päivittäisiä yölauttoja Lerwickin ja Aberdeenin välillä ( pysähtyen Kirkwallissa Orkneyn saarilla). Shetland Islands Council pyörittää myös ro-ro-lauttayhteyttä Out Skerriesiin ja Bressayyn terminaalista keskellä kaupunkia.


Kirkwall opas

Kirkwall on Orkneyn saarien suurin kaupunki ja pääkaupunki. Kaupunki on saanut nimensä Norselaisesta nimestä Kirkjuvage (Church Bay), joka myöhemmin muuttui Kirkvoeksi, Kirkwaaksi ja sitten Kirkwalliksi. Orkneyn saaret sijaitsevat pohjoiseen Skotlannin itärannikolta. Kirkwallin paras ominaisuus on ehkä sen hiekkakivinen St Magnus Cathedral, jota laajalti pidetään yhtenä hienoimmista keskiaikaisista rakennuksista Pohjois-Skotlannissa. Alkuperäinen kaupunki on yksi parhaiten säilyneitä esimerkkejä muinaisesta Norsen kaupungista. Muut historiallisesti arvokkaat kohteet kaupungissa ovat piispan palatsi ja Earl palatsi. Kirkwall oli kerran rauhallinen paikka miettimiseen, mutta on nyt vilkas kauppapaikka, vireä ostoksille ja syömiselle. Kävijät löytävät laajan valikoiman majoitusta, jotka palvelevat pitkää ja lyhytaikaista oleskelua, bed & breakfast tai itsepalveluperiaatteella.

Lauttaliikenne Orkneystä kulkee Aberdeeniin (6 tuntia), Scrabsteriin (90 minuuttia) ja John O'Groatsiin.