Lautta satamasta Milos satamaan Chania

Kykladit ja Kreeta yhdistyvät reitillä Milos Chania. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Minoan Lines. Reittiä kuljetaan jopa 3 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 3 tuntia 45 minuuttia.

Milos Chania matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Milos - Chania lauttaoperaattorit

  • Minoan Lines
    • 3 lähtöä viikoittain 3 h 45 min
    • Etsi hinta

Milos opas

Milos on kreikkalainen saari joka sijaitsee Egeanmerellä pohjoiseen Kreetasta. Se on osa Kykladien saariryhmää. Milos on kuuluisa Afroditen "Venus de Milo" patsaasta (mikä on nykyisin Louvressa, Pariisissa), ja myös patsaista Kreikan jumalista Asklepioksesta (nykyään British Museumissa, Lontoossa), Poseidonista ja arkaaisesta Apollosta Ateenassa. Ympäri saarta on monia kauppoja, mutta enimmäkseen ne kerääntyivät Adamasin satamaan. Useimmat kaupat myyvät matkamuistoja, käsintehtyjä lahjoja ja koruja sekä paikallisia kudonta- ja kirjontatöitä ja elintarvikkeita. Paikallisia tuotteita ja herkkuja sekä lahjatavaraliikkeitä löytyy myös useimmista saaren kylistä.

Milos on liitetty Piraeuksen satamaan Ateenassa, kaikille Kykladien ja Dodekanesian saarille, ja Kreetalle lautoilla ja nopeilla katamaraaneilla. Sesongin aikana kesällä on lautat kulkevatpäivittäin. Miloksella on kaksis atamaa, pääsatama Adamas ja toinen satama Apollonia joka yhdistää Miloksen Kimolosiin ja Glaronissiaan.

Chania opas

Hania (myös: Chania) on pääkaupunki Kreikan Kreetan saarella. Se on kaupunki, jossa eri sivilisaatiot ovat kukoistaneet läpi vuosisatojen. Harhaillessasi vanhankaupungin sokkelonkaltaisilla kujilla näet kauniita venetsialaisia kartanoita, suihkulähteitä ja kirkkoja, sekä monia historiallisia monumentteja. Kaupunki on rakennettu Minoan Kidonian alueelle, Homonymin kuilun päätyyn Akrotirin ja Onichan niemeen ja se oli entinen Kreetan pääkaupunki 1847–1972. Nykyään se on toiseksi suurin kaupunki Kreetalla Heraklionin jälkeen ja on Homonymin prefektuurin pääkaupunki.

Vanha kaupunki on rakennettu venetsialaisen sataman ympärille ja se on myös alue, jossa venetsialaiset rakennukset ja myöhemmät Turkin rakennukset muodostavat yhdessä ainutlaatuinen arkkitehuurisen tyylin. Splantzia (tai Plaza)sijaitsee itään Palea Polista. Täältä löydät Aghii Anargirin kirkon, ainoa ortodoksinen kirkko, jolla oli lupa toimia venetsialaisetn ja turkkilaisten vallan aikana. Näet myös Sintrivanin aukion. Neorian (tai Chioneksen) kaupunginosa koillispuolella sijaitsee kaupungin entisen sataman paikalla, josta se on ottanut nimensä.

Lauttaliikenne liittää Hanian Piraeuksen satamaan, Kykladien saarille ja Dodekanesian saarille.