Lautta satamasta Pianosa satamaan Rio Marina

Pianosa Island ja Elba yhdistyvät reitillä Pianosa Rio Marina. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Toremar. Reittiä kuljetaan jopa 1 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 1 tunti 50 minuuttia.

Pianosa Rio Marina matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Pianosa - Rio Marina lauttaoperaattorit

  • Toremar
    • 1 lähtö viikoittain 1 h 50 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset hinnat reitillä Pianosa Rio Marina

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, jonka asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta tällä reitillä. Esitetyt hinnat ovat henkilöä kohden.

Pianosa opas

Pianosa on pieni saari, joka on osa Italian Toscanan saaristoa. Se sijaitsee noin 13 km lounaaseen Elban saarelta. Saaren pinta-ala on noin 10 km2 ja se on 22m merenpinnan yläpuolella huipussaan. Saari on osa Arcipelago Toscanon kansallispuistoa. Sellaisena se kuuluu myös Marine Protected Areaan jossa kalastus, sukellus, tai ankkurointi ei ole sallittua ilman erityistä lupaa. Pianosaa ei voida pitää samankaltaisena saarena kuin alueen muut saaret, koska se ei tarjoa mitään kauppoja tai muita yhteisiä nähtävyyksiä. Mitä kävijät löytävät on ainutlaatuinen ja rauhallinen ilmapiiri. Mikä tekee Pianosasta todella erikoisen on sen ilma ja tunteet joita se herättää kävijöissää jotka tulevat takaisin uudestaan ja uudestaan.

Ainoa tapa vierailla saarella on ottaa yhteyttä erityiseen matkanjärjestäjään. Saaren kävijämäärä saa olla maksimissaan 400 ihmistä päivässä. Saarella ei ole mahdollista vierailla omin päin, vaan siihen vaaditaan lupa. On olemassa kaksi venettä, jotka vievät turisteja saarelle: yksi lähtee Piombinosta ja toinen Elbalta.

Rio Marina opas

Rio Marina sijaitsee Elban saaren itäosassa, sisällä pienessä syötössä kukkuloiden ympäröimänä. Näille mäille on ominaista punainen maa, joka johtuu rautaoksidikaivonnasta, jota järjestettiin aiemmin. Tällä alueella rautaoksidin louhinta tapahtui niin pitkälle taaksepäin kuin etruskien aikana ja oli yhdessä kalastuksen kanssa Rio Marinan päätoimiala, kunnes muutama vuosikymmen sitten. Tänään Rio Marina on merilomakohde, jossa on kaikki tarvittavat mukavuudet vierailijoille. Church of San Rocco on suosittu nähtävyys kaupungissa. Se on piiritetty torni satamassa, ja siinä on kahdeksankulmainen pohja jonka rakennettu Giacomo V Appiano vuonna 1534 tähystykseen ja puolustukseen. Toinen suosittu nähtävyys saarella on Mineral Park, jossa on mahdollista nähdä erilaisia mineraaleja joita esiintyy eri puolilla saarta - noin 1000 valittau yksilöiä - ja käydä kaivoksessa.

Lauttayhteys kulkee kaupungin satamasta Pianosaan ja Piombinoon.