COVID-19-tietoa Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 4412 reitillä ja 901 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Portoferraio - Cavo lauttaoperaattorit

    • 4 lähtöä päivittäin 15 min
    • Etsi hinta

Lautta satamasta Portoferraio satamaan Cavo

Elba ja Elba yhdistyvät reitillä Portoferraio Cavo. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Toremar. Reittiä kuljetaan jopa 28 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 15 minuuttia.

Portoferraio Cavo matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Portoferraio opas

Portoferraio on kaupunki joka sijaitsee Livornon maakunnassa, Italian saaren Elban sataman reunalla. Nimi Portoferraio (tarkoittaa "Rautaportti" italiaksi) tulee rautatehtaista jotka mahdollistivat kaupungin nopean kasvun 1800–luvulla. Tänä aikana kaupungista tuli tärkein laivaussatama rautamalmin kuljettamiseen koti sisämaata. Kiitos Napoleonin oleskelun, sillä hän oli maanpaossa Elbassa vuonna 1814 Euroopan tappioden jälkeen, Portoferraio ja koko saari saivat kunniaa.

Mereltä saapuessa Portoferraio näyttää lahdelta joka on suojattu merirosvoilta sen linnakkeilla, jotka tarjoavat suojaa mereltä. Kaupunki oli alun perin linnoitus, jonka antiikin linnakke on vielä osittain hyvin säilynyt ja yhdessä historiallisten muurien muodossa se on yksi suosituimpia matkailukohteita Portoferraiossa. Muutaman kilometrin päässä Portoferraiosta kohti Bagnaia, Le Grottessa, on edelleen roomalaisen huvilan rauniot. Ne olivat epittyneet kasvitoon, kunnes vuonna 1960 kaivaukset paljastivat suuren kompleksin seinät opus reticulatumissa, isot terassit joilta on näkymät merelle ja lämmitetty uima-allas.

Lauttaliikenne kulkee kaupungin satamasta Plombinoon, Bastiaan ja Cavoon.


Cavo opas

Satamakaupunki Cavo sijaitsee Italian Elban saarella, joka on suurin saari Toscanan saaristossa ja kolmanneksi suurin Italiassa Sardinian ja Sisilian jälkeen. Yhdessä kahdeksan muun saaren kanssa, kuten Giglio, Giannutri ja Montecristo, se on osa Toscanan saariston National Parkia, Euroopan suurinta mereipuistoa. Saari on tunnettu ympäri maailmaa Ranskan keisari Napoleonin kätkemisestä vuonna 1814 hänen ollessa maanpaossa. Mutta sen historia ulottuu esihistoriaan, jolloin ligurialainen Ilvati-heimo nimesi saaren Ilvaksi. Sitä sitten asutti ensin etruskit ja myöhemmin roomalaiset, jotka arvostivat saarta ja sen runsasta rautaa ja sen mutakylpyjä. Saaren historiasta on useita vihjeitä, arkeologisista löydöistä sen museoihin ja vaikuttaviin linnoituksiin ja sotilaallisiin rakenteisiin, kuten Castello del Volterraio ja kauniit 1800-luvun Napoleonin asunnot kuten Palazzina dei Mulini.