Zadar satamaan Ancona lautta

Kroatia ja Italia yhdistyvät reitillä Zadar Ancona. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Jadrolinija. Reittiä kuljetaan jopa 7 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 6 tuntia.

Zadar Ancona matka-ajat ja lähtöjen määrä saattava vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Zadar satamaan Ancona lauttavaihtoehdot

Saadaksesi lisätietoa vieraile Kroatia - Italia lautat sivullamme.

Zadar - Ancona lauttaoperaattorit

  • Jadrolinija
    • 7 lähtöä viikoittain 6 h
    • Etsi hinta

Keskimääräiset Zadar Ancona hinnat

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, minkä asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Suosituin varaus reitillä Zadar Ancona on auto ja 2 matkustajaa.

Zadar opas

Zadar on kaupunki Adrianmeren Dalmatian alueella Kroatiassa. Zadar on saariin Ugljaniin ja Pasmaniin päin, ja ne erotettuu toisistaan Zadarin salmella. Niemeke jolla vanha kaupunki seisoo oli ennen erotettuna mantereesta syvällä vallihaudalla, joka on sittemmin täyttynyt maalla. Satama sijaitsee koilliseen kaupungista. Zadar saavutti yhdyskuntarakenteen Rooman aikoina. Julius Caesarin ja keisari Augustuksen aikana kaupunki oli linnoitettu ja kaupungin muurit, tornit ja portit rakennettiin. Länsipuolella kaupunkia olivat foorumi, basilika ja temppeli, kun taas kaupungin ulkopuolella olivat amfiteatteri ja hautausmaat. Akvedukti joka toimitetti kaupungin veden on osittain säilynyt. Vanhan kaupungin sisällä, keskiaikainen kaupunki on kehittynyt ja joukko kirkkoja ja luostareita rakennettiin. Yksi tärkeimmistä kaupungin maamerkeistä on Roman Forum, joka on suurin Adrianmeren itäisellä puolella. Sen perusti ensimmäisen Rooman keisari Augustus, mikä käy ilmi kahdessa kivikirjoituksesta noin 200–luvulta.

Lautat kaupungin satamaan lähtevät 7 kertaa viikossa Anconasta Italiasta. Matka-aika on noin 6 tuntia.

Ancona opas

Moderni satamakaupunki Ancona sijaitsee Le Marchen alueella Keski-Italiassa. Alue on saanut suosiota viime aikoina, etenkin sen koskematon luonnon kauneus ja herkullinen ruoka, ja vaikka Ancona itsessään ei ole ehdoton turistikaupunki on sillä paljon tarjottavaa vierailijoille. Ancona sijaitsee Adrianmerellä noin 200 km päässä Bolognasta ja 280 km Roomasta, Italian pääkaupungista. Sijaiten Monte Astagnon ja Monte Coneron välisillä rinteillä teki kaupungin puolustamisen helpoksi Syracusen uudisasukkaille. Ancona on perustettu noin 386 eKr, ja sen vierailijat ilahtuvat historiallisesta kaupungista kukkulalla sataman läheisyydessä. Kreikan kauppiaat perustivat Tyrian violetin tehtaan kaupunkiin ja sen vaikutus alueella on merkittävä. Rooman aikojen aikana kaupungilla oli oma kolikkojärjestelmä ja kreikkaa puhuttiin koko alueella.

Ancona on erittäin tärkeä merisatama ja sieltä on erittäin hyvät yhteydet moniin muihin paikkoihin. Paras ja helpoin tapa päästä Anconaan on lautoilla, jotka kulkevat kohteisiin kuten Split, Rijeka, Zadar, Hvar, Korcula, Dubrovnik, Patras, Igoumenitsa, ja Dugi Otok.