Aberdeen
Lerwick
Lautat maahan Shetlanninsaaret
Avoin lippu??

Avoimet liput ovat voimassa jopa 12 kuukautta varauspäivästä (lue lipun ehdot).

Avoin lippu?

Avoimet liput ovat voimassa jopa 12 kuukautta varauspäivästä (lue lipun ehdot).

Matkatiedot
Lähtöreitti
Menopaluu

Lautta satamasta Aberdeen satamaan Lerwick

Skotlanti ja Shetlanninsaaret yhdistyvät reitillä Aberdeen Lerwick. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Northlink Ferries. Reittiä kuljetaan jopa 7 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 12 tuntia 30 minuuttia.

Aberdeen Lerwick matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Saadaksesi lisätietoa vieraile Skotlanti - Shetlanninsaaret lautat sivullamme.
Miksi käyttää Direct Ferriesiä?
category
Lauttoja 4412 reitillä ja 901 satamasta ympäri maailmaa
category
Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama
category
Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa
category
Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Suosituimmat kysymykset

Kuinka pitkä on lautta Aberdeen - Lerwick?

Lautan ylitysaika Aberdeen - Lerwick on noin 12h 30m. Laivamatkan kesto voi vaihdella kausittain, joten suosittelemme tarkistamaan sen reaaliaikaisesti.

Mitkä lauttayhtiöt liikennöivät välillä Aberdeen - Lerwick?

On olemassa 1 lauttaoperaattoria Aberdeen to Lerwick ja tämä on
  • Northlink Ferries

Miten voin varata lauttalippuja Aberdeen - Lerwick?

Varaa lautat reitiltä Aberdeen kohteeseen Lerwick tarjoustenetsijämme kautta ja tutustu uusimpiin lauttatarjouksiin tarjoussivullamme.

Aberdeen opas

Aberdeenin kaupunki sijaitsee Koillis-Skotlannissa ja on väkiluvultaan Skotlannin kolmanneksi suurin kaupunki. Kaupunki on saanut lempinimekseen ”The Granite City”, sillä sen useat rakennukset on rakennettu paikallisesti louhitusta graniitista. Aberdeen on vilkas kaupunki, jossa on kaksi yliopistoa sekä monen Pohjanmeren öljyteollisuuteen liittyvien yritysten tukikohta. Perustuen öljyteollisuuteen, Aberdeenin helikopterikenttä on yksi maailman vilkkaimmista.
Rannikolla Aberdeenilla on pitkä hiekkaranta River Deen ja River Donin välissä, mikä muuttuu pitkiksi hiekkadyyneiksi Donin pohjoispuolella, jatkuen aina Fraserburgiin asti. Deen eteläpuolella on jyrkkiä kalliorinteitä joiden syvänteissä on vähäkivisiä rantoja. Useita etelärannikon graniittipaljastumia on louhittu aikaisemmin, jolloin jäljelle on jäänyt upeat maisemat ja mahdollisuudet vuorikiipeilylle.
Kaupungin satama aloitti kalastussatamana ja muuttui sitten merenkulku- ja öljyteollisuussatamaksi. Nyt se on merkittävä lähtösatama Baltiaan ja Skandinaviaan ja vientisatama muun muassa lannoitteille, graniitille ja kemikaaleille.


Lerwick opas

Lerwick on pääkaupunki ja tärkein satama Shetlannin saarilla Skotlannissa. Lerwick sijaitsee noin 160 km pohjoiseen Skotlannin itärannikolta, 340 km pohjoiseen Aberdeenista ja 370 km länteen Norjan Bergenistä. Lerwick on nimi, jonka juuret ovat muinaispohjoismaisia ja niiden paikallinen jälkeläinen, Norn, josta on puhuttu Shetlandissa 1800–luvun puoliväliin asti. Nimellä "Lerwick" tarkoitetaan lahden savea. Vastaava Norjan nimi on Leirvik, Leir tarkoittaa savea ja Vik tarkoittaa "lahtea" tai "sisääntuloa". Samannimisiä kaupunkeja on lounais-Norjassa (Leirvik) ja Färsaarilla (Leirvík).

Lerwick on kiireinen kalastus- ja lauttasatama ja myös huoltoalusten tukiöljynporaus. Northlink Ferries pyörittää päivittäisiä yölauttoja Lerwickin ja Aberdeenin välillä ( pysähtyen Kirkwallissa Orkneyn saarilla). Shetland Islands Council pyörittää myös ro-ro-lauttayhteyttä Out Skerriesiin ja Bressayyn terminaalista keskellä kaupunkia.


[-PortTo--] to [-PortFrom--] Lautta-aikataulut

Lautta-aikataulut välillä 20/05/002024 ja 26.5.2024


Operaattori Lähtöaika Saapumisaika Matkan kesto Purjehduspäivät
Northlink Ferries 17:00 07:30 14 tuntia 30 minuuttia Mon, Ke, Pe, Sun
Northlink Ferries 19:00 07:30 12 tuntia 30 minuuttia Ti, To, La

Asiakaspalvelu

Käy asiakaspalvelusivullamme, josta löydät hyödyllistä tietoa lauttamatkustamisesta, usein kysytyt kysymykset ja miten voit ottaa meihin yhteyttä saadaksesi apua varauksen tekemisessä.