COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Aberdeen - Lerwick on yksi suosituimmista reiteistämme - ylitykset myydään usein loppuun kiireisillä jaksoillamme.
Vinkki: Varaa ennen kuin on liian myöhäistä! Varaa nyt saadaksesi mieleisesi ylityksen

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 4412 reitillä ja 901 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Saadaksesi lisätietoa vieraile Skotlanti - Shetlanninsaaret lautat sivullamme.

Aberdeen - Lerwick lauttaoperaattorit

    • 7 Sailings Weekly 12 hr 30 min
    • Get price

Lautta satamasta Aberdeen satamaan Lerwick

Skotlanti ja Shetlanninsaaret yhdistyvät reitillä Aberdeen Lerwick. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Northlink Ferries. Reittiä kuljetaan jopa 7 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 12 tuntia 30 minuuttia.

Aberdeen Lerwick matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Aberdeen opas

Aberdeenin kaupunki sijaitsee Koillis-Skotlannissa ja on väkiluvultaan Skotlannin kolmanneksi suurin kaupunki. Kaupunki on saanut lempinimekseen ”The Granite City”, sillä sen useat rakennukset on rakennettu paikallisesti louhitusta graniitista. Aberdeen on vilkas kaupunki, jossa on kaksi yliopistoa sekä monen Pohjanmeren öljyteollisuuteen liittyvien yritysten tukikohta. Perustuen öljyteollisuuteen, Aberdeenin helikopterikenttä on yksi maailman vilkkaimmista.
Rannikolla Aberdeenilla on pitkä hiekkaranta River Deen ja River Donin välissä, mikä muuttuu pitkiksi hiekkadyyneiksi Donin pohjoispuolella, jatkuen aina Fraserburgiin asti. Deen eteläpuolella on jyrkkiä kalliorinteitä joiden syvänteissä on vähäkivisiä rantoja. Useita etelärannikon graniittipaljastumia on louhittu aikaisemmin, jolloin jäljelle on jäänyt upeat maisemat ja mahdollisuudet vuorikiipeilylle.
Kaupungin satama aloitti kalastussatamana ja muuttui sitten merenkulku- ja öljyteollisuussatamaksi. Nyt se on merkittävä lähtösatama Baltiaan ja Skandinaviaan ja vientisatama muun muassa lannoitteille, graniitille ja kemikaaleille.


Lerwick opas

Lerwick on pääkaupunki ja tärkein satama Shetlannin saarilla Skotlannissa. Lerwick sijaitsee noin 160 km pohjoiseen Skotlannin itärannikolta, 340 km pohjoiseen Aberdeenista ja 370 km länteen Norjan Bergenistä. Lerwick on nimi, jonka juuret ovat muinaispohjoismaisia ja niiden paikallinen jälkeläinen, Norn, josta on puhuttu Shetlandissa 1800–luvun puoliväliin asti. Nimellä "Lerwick" tarkoitetaan lahden savea. Vastaava Norjan nimi on Leirvik, Leir tarkoittaa savea ja Vik tarkoittaa "lahtea" tai "sisääntuloa". Samannimisiä kaupunkeja on lounais-Norjassa (Leirvik) ja Färsaarilla (Leirvík).

Lerwick on kiireinen kalastus- ja lauttasatama ja myös huoltoalusten tukiöljynporaus. Northlink Ferries pyörittää päivittäisiä yölauttoja Lerwickin ja Aberdeenin välillä ( pysähtyen Kirkwallissa Orkneyn saarilla). Shetland Islands Council pyörittää myös ro-ro-lauttayhteyttä Out Skerriesiin ja Bressayyn terminaalista keskellä kaupunkia.