COVID-19-tietoa Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 4412 reitillä ja 901 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Saadaksesi lisätietoa vieraile Tanska - Saksa lautat sivullamme.

Gedser - Rostock lauttaoperaattorit

    • 10 lähtöä päivittäin 1 tunti 45 min
    • Etsi hinta

Laiva Gedseristä Rostockiin

Tanska ja Saksa yhdistyvät Gedser-Rostock reitillä, jota operoi tällä hetkellä vain yksi laivayhtiö: Scandlines. Lähtöjä on tarjolla jopa 10 kertaa päivässä ja matkat taittuvat nopeimmillaan tunnissa 45 minuutissa.
Gedser-Rostock väliset aikataulut sekä lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten tarkimmat matkatiedot löydät tekemällä hintahaun.

Gedser opas

Gedser on kaupunki joka sijaitsee Tanskan Falstersaaren eteläkärjessä Guldborgsundin kunnassa Sjællandin alueella. Se on Tanskan eteläisin kaupunki Itämerellä, jonka asukasluku on 764. Kaupunki on myös tärkeä satamakaupunki. Gedser oli ensimmäinen maihinnousupaikka Saksalaisille joukoille Tanskan miehityksen aikana 9. huhtikuuta 1940. Jalkaväki sekä useita panssarivaunuja piiloutui Rostockista lähtevään lauttaan ja rynnivät satamaan heti laivan saapuessa. Heitä seurasi pian toinen lautta. Tanskan kaakkoinen Falsterin saari, jolla Gedser sijaitsee, on osa Sjællandia ja sitä hallitsee Guldborgsundin kunta. Gedser Odde, joka on Tanskan eteläisin piste, sijaitsee myös tällä saarella.

Autolautta on kulkenut Gedseristä Rostockiin vuodesta 1995 ja sitä liikennöi Scandlines. Matka kestää noin tunti 45 minuuttia.


Rostock opas

Rostock on suurin kaupunki Pohjois-Saksan Mecklenburg-Vorpommernissa ja sijaitsee Warnowin joella noin 12 kilometrin päässä Itämeren rannikolta. Vuonna 1419 perustettu Rostockin yliopisto on Saksan kolmanneksi vanhin yliopisto, joka on ollut jatkuvassa käytössä. Se on myös yksi maailman vanhimmista yliopistoista. Se ylläpitää kasvitieteellistä puutarhaa, Botanischer Garten Universität Rostockia, joka on ehdottomasti vierailun arvoinen. Kaupungissa järjestetään myös vuosittain Hanse Sail festivaali, jonka aikana monet suuret purjelaivat ja museoalukset purjehtivat merelle. Festivaali houkuttelee yli 1,5 miljoonaa kävijää vuosittain. Suosittu on myös vuosittainen Ostsee-Jazz, eli 'Itämeri Jazz', festivaali, joka järjestetään kesäkuussa.

Rostockin satama on Saksan suurin satama ja se on noussut yhdeksi Euroopan tärkeimmistä satamista. Lauttamatka Tanskan Gedseriin kestää 2 tuntia, ja Ruotsin Trelleborgiin pääsee 5 tunnissa 45 minuutissa. Suomen Hankoon pääsee supernopealla lauttalla 22 tunnissa.