COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Saksa

Vaikka olisitkin vain ohikulkumatkalla, suurimpana Keski-Euroopan maana, Saksa tarjoaa runsaasti nähtävää huippumoderneilla ja tyylikkäillä kaupungeillaan sekä ylväillä Alppeja rajaavilla eteläisillä alueillaan.

Mitä ajanvietettä Saksa tarjoaa?

Kauniit, eloisat kaupungit tarjoavat kaiken mitä Saksalta voi odottaa, kun taas maan syrjäisemmiltä alueilta löytyy valloittavia maisemia ja useita UNESCOn maailmanperintökohteita sekä koskematonta luontoa jota tutkia.

Sijaiten itämerellä, Saksa tarjoaa Skandinaviasta, Venäjältä ja Itä-Euroopasta saapuville laivoille oivallisen portin Eurooppaan. Satamista suosituimmat ovat Kiel, Rostock sekä Travemunde joihin laivoja saapuu Ruotsista, Tanskasta, Suomesta, Liettuasta, Latviasta ja Norjasta.

Ruotsista pääsee myös Sassnitzin satamaan josta on yhteydet Bornholmille. Venäjältä matkustavat saapuvat Lubeckiin.

Saksan lyhyintä, nopeinta ja suosituinta 19 kilometrin reittiä operoidaan Fehrmannin saarella sijaitsevan Puttgardenin ja Tanskan Lollandissa sijaitsevan Rødbyn välillä. Matka kestää vain vajaat 45 minuuttia ja yhteyksiä on tarjolla kahdesti tunnissa.

Saksaan matkustavat voivat myös vaihtoehtoisesti matkata Puolan läpi. Jos muista maista matkustaminen on hankalampaa, Puola voi tarjota vaihtoehtoisia reittejä sekä aikatauluja ja sen laivat päätyvät samoihin suosittuihin satamiin.

Jos suunnittelet lähteväsi Englannista, Saksaan on matkustettava Ranskan, Hollannin tai Belgian läpi autolla, sillä Saksan ja Englannin välinen entinen suora yhteys Harwickistä Cuxhaveniin lakkautettiin muutama vuosi sitten.

Miten Saksassa voi matkustaa?

Oli Saksa sitten määränpääsi tai olit sitten vain ohiajo matkalla, Saksan kaupungit ja kylät yhdistyvät jämäkällä infrastruktuurilla ja tarjoavat monia vaihtoehtoisia yhteyksiä matkasi jatkumiselle. Saksan moottoritiet kattavat 12,000 kilometriä ja ovat maailman tiheimpien sekä pisimpien moottoriteiden joukossa.

Jos et matkusta autolla, Saksa kattaa modernin ja laajan rautatieverkoston joka on erittäin tehokas niin paikallisille kuin turisteillekin jotka suunnittelevat matkoja muihin Euroopan maihin.

Milloin on paras aika varata laivamatka Saksaan?

Kuten useimmissa maissa, suurkaupungit vilkastuvat varsinkin kesäkausina, joten oivallisimmat ja rauhallisimmat ajat matkustaa Saksaan ovat kesän huippukausien ulkopuolella.

Suositut lauttaoperaattorit

  • 38 lähtöä päivittäin 45 min
  • Etsi hinta
  • 14 lähtöä viikoittain 4 h 15 min
  • Etsi hinta
  • 13 lähtöä viikoittain 8 h 45 min
  • Etsi hinta
  • 11 lähtöä viikoittain 5 h 30 min
  • Etsi hinta

Saksa arvostelut

 • "Superlautta tosiaan!"

  Matkustin äskettäin Stena Britannicalla Harwichista Hook of Hollantiin - ja täytyy sanoa että olin vaikuttunut! Lautat ovat upouusia joten kaikki oli viimeisenpäälle laitettua ravintoloista baareihin. Drinkit ja buffet ravintolan ruoka oli hinnoiteltu kohtuullisesti - laivalla oli myös a la carte ravintola, johon emme kuitenkaan menneet. Hytit olivat tahrattoman puhtaita ja hyvin varusteltuja, niissä oli leveämmät vuoteet kun lautoilla yleensä sekä taulu-tv ja ilmainen wifi - mikä nosti tämän laivan tavallista korkeammalle. Matkustaisin tällä lautalla epäilemättä uudestaan.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Erinomainen laiva!"

  Olen ollut Serenade-laivalla Helsingistä Tukholmaan ja olin hyvin vaikuttunut. Laiva oli kuin pieni kaupunki ja viihde, ruoka sekä hytti olivat loistavia! Matkustaisin tällä laivalla ehdottomasti uudelleen...

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Loistava!"

  Matkustin ystäväni kanssa Symphony-laivalla Helsingistä Tukholmaan ja heti astuttuamme laivaan matka tuntui enemmänkin risteilyltä kuin lauttaylitykseltä! Olimme hyvin vaikuttuneita lasihisseistä, jotka veivät kansille, kävelykadusta täynnä ostospaikkoja ja ”katuviihteestä”, joka sisälsi esimerkiksi laulajia ja jonglöörejä. Mitä hytteihin tulee, ne olivat melko vakio, sisälsivät kylpyhuoneen ja kaiken yöylityksellä tarvittavan sekä olivat miellyttäviä. Henkilökunta oli erittäin yställinen ja viihdyttävä etenkin baareissa juomia odotellessa. Buffetravintola oli erinomainen, tarjolla oli vaikka ja mitä salaateista curryihin, kanafajitaksiin ja nachoihin. Mikä vielä parempaa, kalja ja viini kuuluivat hintaan ja ravintolassa oli itsepalvelu! Illallisen ja muutaman cocktailin jälkeen yhdessä laivan baareista menimme katsomaan keskiyön showta, joka oli upea ja täysin mukaansatempaava. Diskobaari, jossa nuoriso jatkoi juhlintaa, oli avoinna aamunkoittoon! Laiva oli ensiluokkainen ja palvelut olivat erinomaisia. En epäröisi matkustaa uudelleen tällä laivalla, jos vierailen uudestaan Helsingissä tai Tukholmassa.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Stena Superfast VIII"

  Matkustin jalkamatkustajana 20.2.2012. Vaikutuin Stenan Superfast lautasta mutta välimatka lähtöselvityksestä lautallenousemiseen oli ainakin 1/4 mailia pitkä ja tarvitsin apua laivalle pääsyyn pitkän kävelymatkan vuoksi. Varmasti tämä etäisyys ei ole ideaalinen kaikille jalkamatkustajille, kun terminaalia rakennettiin, eikö kukaan huomioinut jalkamatkustajia? Minun täytyi pyytää apua taas kun saavuimme Belfastiin. Avun pyytäminen vei matkan nautittavuuden. Olin erittäin pettynyt kummankin kahvilan ruokiin. Ainoa positiivinen asia reissussani oli henkilökunnan jäsenten avuliaisuus.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Saksa