COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Helsinki - Riika on yksi suosituimmista reiteistämme - ylitykset myydään usein loppuun kiireisillä jaksoillamme.
Vinkki: Varaa ennen kuin on liian myöhäistä! Varaa nyt saadaksesi mieleisesi ylityksen

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Helsinki - Riika lauttaoperaattorit

    • 4 lähtöä viikoittain 18 h 30 min
    • Etsi hinta

Lautta satamasta Helsinki satamaan Riika

Suomi ja Latvia yhdistyvät reitillä Helsinki Riika. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Tallink Silja. Reittiä kuljetaan jopa 4 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 18 tuntia 30 minuuttia.

Helsinki Riika matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Helsinki opas

Helsinki on Suomen pääkaupunki, joka sijaitsee Uudenmaan maakunnassa Etelä-Suomessa, aivan Suomenlahden kärjessä. Kaupungin sijainti on ihanteellinen laivamatkustukselle, sillä Helsinki sijaitsee 80 km pohjoiseen Tallinnasta, 400 km koilliseen Tukholmasta ja 300 km Pietarin länsipuolella. Helsinkiä pidetään yhtenä Pohjois-Euroopan johtavista kaupungeista ja Euroopan tärkeimmistä poliittisista, taloudellisista, kaupallisista ja kulttuurillisista keskuksista.

Helsingissä on paljon tehtävää ja nähtävää. Suosittuja turistinähtävyyksiä ovat Suomen Kansallismuseo, joka on Helsingin suurin museo. Se sisältää suuren kokoelman historiallisia artefakteja alkuhistoriallisilta ajoilta aivan nykypäivään asti. Jo museo, joka sijaitsee keskiaikaisessa linnassa on itsessään suosittu turistinähtävyys. Keskustassa sijaitsevat Helsingin kaupunginmuseo ja Suomen Kansallismuseo sekä Design Museo ovat näkemisen arvoisia.

Helsingin satamassa, joka on Suomen suurin sekä toiseksi suurin Pohjoismaiden keskuudessa, on kolme laituria ja kuusi matkustajaterminaalia. Lauttapalveluita lähtee satamasta Ruotsin Tukholmaan, Saksan Travemundeen ja Viron Tallinnaan.


Riika opas

Latvian pääkaupunki Riika sijaitsee Väinäjoen suulla Riianlahden rannalla Itämerellä. Riika on monikulttuurillinen kaupunki jolla on pitkä ja merkittävä historia ja kulttuuriperintö sillä se on aina ollut monen kauppareitin risteyksessä. Tästä on hyötyä kaupungissa vieraileville, sillä kaupungista löytyy paljon tehtävää ja nähtävää, esimerkiksi monipuolista arkkitehtuuria etenkin jugend-rakennuksia. Maailman suurimman jugend-rakennusten kokoelmansa ansiosta Riika on UNESCO:n maailmanperintöluettelossa.

Riikan kaupallissatama sijaitsee kaupungin sydämessä. Sataman kautta kulkee kaksi tärkeää matkustajareittiä. Ruotsin Tukholmaan pääse 17 tunnissa ja matka Saksan Lyypekkiin kestää noin 31 tuntia.