Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3375 reitillä ja 692 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2.5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1.2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Latvia

Sijaiten Viron ja Liettuan välissä, Latvia on yksi kolmesta Baltian maista Euroopan koilliskulmassa.

Jo antiikin ajoilta Latvia on toiminut erittäin tärkeänä kaupankäynnin solmukohtana esimerkiksi Rooman ja Kreikan valtakuntien aikoina jolloin se valmisti kultaa arvokkaampaa meripihkaa. Tämän vuoksi Latvia on aina ollut kulttuurien ja kansallisuuksien sekoitus joka houkuttelee vierailijoita ja työntekijöitä joka puolelta Eurooppaa. Saatuaan itsenäisyytensä Neuvostoliitosta vuonna 1991 maa alkoi menestyä taloudellisesti ja jakautui erillisiin alueisiin joilla on tänä päivänä erilaiset sosiaaliset suhtautumiset sekä kulttuuri mikä tekee Latviasta entistä mielenkiintoisemman.

Latviaan matkustaessa luonto kukoistaa kaikkialla; Sillä on Euroopan Unionin maista viidenneksi eniten metsäpinta-alaa, lähes 13 tuhatta jokea, neljä kansallispuistoa, sekä yli 30 tuhatta eri eläin- ja kasvilajia. Ei siis tule yllätyksenä, että moni Latvialaisista rakastaa pyöräilyä ja vaellusmatkoja. Latvian rannikko on kaunis ja Jurmalan rannikolta löytyy kauniita hopeahiekkaisia rantoja.

Latvian kohokohta on kuitenkin sen pääkaupunki Riika joka sijaitsee Daugava -joen varrella Itämeren läheisyydessä ja kuohuu jugend-taidetta. Ympäri kaupunkia voit nähdä goottilaisia torneja sekä julkiseiniä joihin on vuolattu erilaisia mytologisia hahmoja. Kaupungin 800 vuoden historian aikana se on kokenut paljon ja Riikan vanhakaupunki onkin listattu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. Kontrastina Riika tarjoaa myös modernin taiteen museoita ja keskuksia sekä trendikkäitä baareja. Riika tunnetaan myös joulukuusen syntymäpaikkana jonka sanotaan olevan peräisin 1500-luvulta. Pääkaupunki muuntautuukin mitä jouluisemmaksi joulun alla.

Laivoja matkaa Riikan lisäksi moniin muihin Latvian satamiin sen länsirannikolla. Ruotsin ja Saksan kautta pääsee kätevästi Riikaan.

Lue lisää Näytä vähemmän

Suositut lauttaoperaattorit

 • Stena Line
  • Etsi hinta

Latvia arvostelut

 • "Hotellihuone laivassa"

  Linjalla Oslo-Fredrikshavn säästimme ajokilometrejä.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Reitti Liverpool - Belfast"

  Matka kestää 8 tuntia, joten ehdottomasti kannattaa ottaa hytti! Laivalla näytettiin myös elokuvia. Kahvila hyvä (valikoimaa riittävästi) Ravintola ei mikään gourmet, hyvää oli, että valittavana oli myös kasvisruokavaihtoehtoja! Pieni Taxfree myymälä, josta saa lakrtisia.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Erin omainen"

  Yleleiset tilat Ravintolapalvelut Laivan puhtaus Henkilökunta Laivan täsmällisyys

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Kesälomaretki"

  Laivalla Tanskasta Norjaan😊 Mukava kokemus, maisemat Oslon päässä hienoja. Laivalla järjestelyt sujuvia. Buffetruokailu hyvä. Kaikinpuolin siisti laiva

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Latvia