COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Lautat maahan Latvia

Sijaiten Viron ja Liettuan välissä, Latvia on yksi kolmesta Baltian maista Euroopan koilliskulmassa.

Jo antiikin ajoilta Latvia on toiminut erittäin tärkeänä kaupankäynnin solmukohtana esimerkiksi Rooman ja Kreikan valtakuntien aikoina jolloin se valmisti kultaa arvokkaampaa meripihkaa. Tämän vuoksi Latvia on aina ollut kulttuurien ja kansallisuuksien sekoitus joka houkuttelee vierailijoita ja työntekijöitä joka puolelta Eurooppaa. Saatuaan itsenäisyytensä Neuvostoliitosta vuonna 1991 maa alkoi menestyä taloudellisesti ja jakautui erillisiin alueisiin joilla on tänä päivänä erilaiset sosiaaliset suhtautumiset sekä kulttuuri mikä tekee Latviasta entistä mielenkiintoisemman.

Latviaan matkustaessa luonto kukoistaa kaikkialla; Sillä on Euroopan Unionin maista viidenneksi eniten metsäpinta-alaa, lähes 13 tuhatta jokea, neljä kansallispuistoa, sekä yli 30 tuhatta eri eläin- ja kasvilajia. Ei siis tule yllätyksenä, että moni Latvialaisista rakastaa pyöräilyä ja vaellusmatkoja. Latvian rannikko on kaunis ja Jurmalan rannikolta löytyy kauniita hopeahiekkaisia rantoja.

Latvian kohokohta on kuitenkin sen pääkaupunki Riika joka sijaitsee Daugava -joen varrella Itämeren läheisyydessä ja kuohuu jugend-taidetta. Ympäri kaupunkia voit nähdä goottilaisia torneja sekä julkiseiniä joihin on vuolattu erilaisia mytologisia hahmoja. Kaupungin 800 vuoden historian aikana se on kokenut paljon ja Riikan vanhakaupunki onkin listattu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. Kontrastina Riika tarjoaa myös modernin taiteen museoita ja keskuksia sekä trendikkäitä baareja. Riika tunnetaan myös joulukuusen syntymäpaikkana jonka sanotaan olevan peräisin 1500-luvulta. Pääkaupunki muuntautuukin mitä jouluisemmaksi joulun alla.

Laivoja matkaa Riikan lisäksi moniin muihin Latvian satamiin sen länsirannikolla. Ruotsin ja Saksan kautta pääsee kätevästi Riikaan.

Suositut lauttaoperaattorit

  • 7 lähtöä viikoittain 8 h 30 min
  • Etsi hinta
  • 1 lähtö viikoittain 18 h
  • Etsi hinta

Latvia arvostelut

 • "Superlautta tosiaan!"

  Matkustin äskettäin Stena Britannicalla Harwichista Hook of Hollantiin - ja täytyy sanoa että olin vaikuttunut! Lautat ovat upouusia joten kaikki oli viimeisenpäälle laitettua ravintoloista baareihin. Drinkit ja buffet ravintolan ruoka oli hinnoiteltu kohtuullisesti - laivalla oli myös a la carte ravintola, johon emme kuitenkaan menneet. Hytit olivat tahrattoman puhtaita ja hyvin varusteltuja, niissä oli leveämmät vuoteet kun lautoilla yleensä sekä taulu-tv ja ilmainen wifi - mikä nosti tämän laivan tavallista korkeammalle. Matkustaisin tällä lautalla epäilemättä uudestaan.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Erinomainen laiva!"

  Olen ollut Serenade-laivalla Helsingistä Tukholmaan ja olin hyvin vaikuttunut. Laiva oli kuin pieni kaupunki ja viihde, ruoka sekä hytti olivat loistavia! Matkustaisin tällä laivalla ehdottomasti uudelleen...

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Loistava!"

  Matkustin ystäväni kanssa Symphony-laivalla Helsingistä Tukholmaan ja heti astuttuamme laivaan matka tuntui enemmänkin risteilyltä kuin lauttaylitykseltä! Olimme hyvin vaikuttuneita lasihisseistä, jotka veivät kansille, kävelykadusta täynnä ostospaikkoja ja ”katuviihteestä”, joka sisälsi esimerkiksi laulajia ja jonglöörejä. Mitä hytteihin tulee, ne olivat melko vakio, sisälsivät kylpyhuoneen ja kaiken yöylityksellä tarvittavan sekä olivat miellyttäviä. Henkilökunta oli erittäin yställinen ja viihdyttävä etenkin baareissa juomia odotellessa. Buffetravintola oli erinomainen, tarjolla oli vaikka ja mitä salaateista curryihin, kanafajitaksiin ja nachoihin. Mikä vielä parempaa, kalja ja viini kuuluivat hintaan ja ravintolassa oli itsepalvelu! Illallisen ja muutaman cocktailin jälkeen yhdessä laivan baareista menimme katsomaan keskiyön showta, joka oli upea ja täysin mukaansatempaava. Diskobaari, jossa nuoriso jatkoi juhlintaa, oli avoinna aamunkoittoon! Laiva oli ensiluokkainen ja palvelut olivat erinomaisia. En epäröisi matkustaa uudelleen tällä laivalla, jos vierailen uudestaan Helsingissä tai Tukholmassa.

  Lue lisää Näytä vähemmän
 • "Stena Superfast VIII"

  Matkustin jalkamatkustajana 20.2.2012. Vaikutuin Stenan Superfast lautasta mutta välimatka lähtöselvityksestä lautallenousemiseen oli ainakin 1/4 mailia pitkä ja tarvitsin apua laivalle pääsyyn pitkän kävelymatkan vuoksi. Varmasti tämä etäisyys ei ole ideaalinen kaikille jalkamatkustajille, kun terminaalia rakennettiin, eikö kukaan huomioinut jalkamatkustajia? Minun täytyi pyytää apua taas kun saavuimme Belfastiin. Avun pyytäminen vei matkan nautittavuuden. Olin erittäin pettynyt kummankin kahvilan ruokiin. Ainoa positiivinen asia reissussani oli henkilökunnan jäsenten avuliaisuus.

  Lue lisää Näytä vähemmän

Laivalla

Ota selvää millaista lautalla on ennen matkaasi.

Laivaoppaat, videot & arvostelut

Reitit ja satamat maassa Latvia