COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Kirkwall - Lerwick on yksi suosituimmista reiteistämme - ylitykset myydään usein loppuun kiireisillä jaksoillamme.
Vinkki: Varaa ennen kuin on liian myöhäistä! Varaa nyt saadaksesi mieleisesi ylityksen

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Saadaksesi lisätietoa vieraile Orkneysaaret - Shetlanninsaaret lautat sivullamme.

Kirkwall - Lerwick lauttaoperaattorit

    • 4 Sailings Weekly 7 hr 45 min
    • Get price

Lautta satamasta Kirkwall satamaan Lerwick

Orkneysaaret ja Shetlanninsaaret yhdistyvät reitillä Kirkwall Lerwick. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Northlink Ferries. Reittiä kuljetaan jopa 4 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 7 tuntia 45 minuuttia.

Kirkwall Lerwick matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Kirkwall opas

Kirkwall on Orkneyn saarien suurin kaupunki ja pääkaupunki. Saaret sijaitsevat Pohjois-Skotlannin rannikolla. Kirkwallin sydämessä seisoo St. Magnus Cathedral, joka on perustettu Saint Magnus Erlendssonin,Orkneyn kreivin 1108-1117, muistoksi. Kaupungissa on monia muita nähtävyyksiä, kuten entisen piispan palatsin rauniot ja kreivin palatsi joka sijaitsee Tuomiokirkon vieressä. Kaupungissa on myös kaksi museota, jotka esittävät monia historiallisesti merkittäviä esineitä.

Kirkwallin satama sijaitsee keskeisellä paikalla pääsaarella ja on 11 km päässä Finstownista, 24 km päässä St. Margaret Hopesta ja 26 km päässä Stromnessista. Hatstonin lauttaterminaalissa liikennöi NorthLink Ferries ja se sijaitsee noin 3 km päässä kaupungin keskustasta. Myyntipisteitä ja ruokapaikkoja löytyy kävelymatkan päässä satama-alueelta. Suurin osa Kirkwallin erinomaisista kaupoista sijaitsee Albert ja Bridge kaduilla. Satamasta on kolme viikoittaista purjehdusta Skotlannin Aberdeenin jonne matka kestää noin kuusi tuntia. Northlink kuljettaa myös purjehduksia Shetlannin pääkaupunkiin, Lerwickiin, jonne matka-aika on noin 7 tuntia 45 minuuttia.


Lerwick opas

Lerwick on pääkaupunki ja tärkein satama Shetlannin saarilla Skotlannissa. Lerwick sijaitsee noin 160 km pohjoiseen Skotlannin itärannikolta, 340 km pohjoiseen Aberdeenista ja 370 km länteen Norjan Bergenistä. Lerwick on nimi, jonka juuret ovat muinaispohjoismaisia ja niiden paikallinen jälkeläinen, Norn, josta on puhuttu Shetlandissa 1800–luvun puoliväliin asti. Nimellä "Lerwick" tarkoitetaan lahden savea. Vastaava Norjan nimi on Leirvik, Leir tarkoittaa savea ja Vik tarkoittaa "lahtea" tai "sisääntuloa". Samannimisiä kaupunkeja on lounais-Norjassa (Leirvik) ja Färsaarilla (Leirvík).

Lerwick on kiireinen kalastus- ja lauttasatama ja myös huoltoalusten tukiöljynporaus. Northlink Ferries pyörittää päivittäisiä yölauttoja Lerwickin ja Aberdeenin välillä ( pysähtyen Kirkwallissa Orkneyn saarilla). Shetland Islands Council pyörittää myös ro-ro-lauttayhteyttä Out Skerriesiin ja Bressayyn terminaalista keskellä kaupunkia.