Shetlanninsaaret

Kuinka varaat lautan maasta Shetlanninsaaret maahan Orkneysaaret

Maiden Shetlanninsaaret ja Orkneysaaret välillä on tällä hetkellä 1 lauttareitti, jota operoi 1 lauttayhtiö – Northlink Ferries. LerwickKirkwall lauttaa operoidaan viikoittain ja matkan kesto on vähintään 5 tuntia 30 minuuttia.

Vaikka päivitämme sivustomme tietoja säännöllisesti, toisinaan ylitysten aikataulut voivat muuttua yllättäen, joten suosittelemme että pyydätte ajankohtaista hintatarjousta lautalle maasta Shetlanninsaaret maahan Orkneysaaret satamien Lerwick ja Kirkwall välillä.

Shetlanninsaaret Orkneysaaret lauttakartta

Klikkaa karttaa

Shetlanninsaaret - Orkneysaaret lautat

Tietoa maasta Shetlanninsaaret:

Britannian pääsaarelta pohjoiseen ja itään löytyvät Skotlannille kuuluvat Shetlannin saaret - noin 16 asutetusta saaresta koostuva saaristo.
Suurin, ”Mantereena” tunnettu saari on yksi Skotlannin suurimmista saarista. Shetlannin ilmasto on merellinen, sen talvet pitkiä, mutta leutoja ja kesät lyhyitä ja viileitä. Saarilla asuu monia merieläimiä kuten valaita, saukkoja, hylkeitä ja lunneja. Saarilta löytyy myös useita Shetlannin aktiivista taide-elämää esitteleviä museoita ja gallerioita.

Tietoa maasta Orkneysaaret:

Orkenysaaret muodostuvat noin 70 saaresta, joista noin 20 on asutettu. Saaret sijaitsevat 10 kilometrin päässä Skotlannin mantereen koilliskärjestä.
Suurin osa saariryhmän asukkaista asuu ”Päämantereena” (the mainland) tunnetulla suurimmalla saarella, mutta pohjoisen saaret Shapinsay, Gairsay, Stronsay, Wyre, Rousay, Egilsay, Eday, Sanday, Westray, Papa Westray ja North Ronaldsay sekä etelän saaret Graemsay, Hoy, South Walls, Burray, Flotta ja South Ronaldsay ovat myös asutettuja. Lisäksi muutamalla pienellä saarella on pysyvää kausiasutusta.
Orkneysaarten maisemat ovat enimmäkseen matalia ja kumpuilevia vihreine peltoineen, nummikanervikkoineen ja järvineen.