Varaa lautta satamaan Cairnryan

Lauttasatamaa Cairnryan, Skotlanti palvelee usea lauttareitti, jotka vievät Larne & Belfast. Jopa 12 lähtöä päivittäin, Cairnryan satama yhdistää kohteen Skotlanti kohteisiin Pohjois-Irlanti.

Matka-ajat vaihtelevat siten, että nopein matka kestää 2 tuntia reitillä Larne ja pisin 2 tuntia 15 minuuttia reitillä Belfast.

Vaikka tältä sivula löytyy nopea tiivistelmä matka-ajoista, suosittelemme tarkistamaan reaaliaikaiset ajat ja hinnat Cairnryan hintahaullamme.

Cairnryan -satamakartta

Klikkaa karttaa

Cairnryan lauttapalvelut

 • P&O Irish Sea
  • 7 lähtöä päivittäin 2 h
  • Etsi hinta
 • Stena Line
  • 5 lähtöä päivittäin 2 h 15 min
  • Etsi hinta

Cairnryan opas

Cairnryan on rivimallinen kylä Skotlannissa. Se avautuu Loch Ryaniin vievälle päätie-A77:lle. Kylä perustettiin vuonna 1701 Lochryan nimellä, kuin Lochryan House rakennettiin nykyisen kylän pohjoispäätyyn. Talo remontoitiin 1820-luvulla ja tuloksena oli näyttävä rakennelma, joka nykyään näkyy päätielle. Toisen maailmansodan aikana Cairnryanista tuli sotilassatama No.2 Military Port, jonne armeija rakensi kolme satamalaituria sekä sotilasrautatien, joka yhdisti kylän läheiseen Stranraeriin. Paikallisissa sotilasleireissä asui tuhansia sotilaita. Sodan lopussa Atlantin U-veneet antautui Loch Ryanilla ja ankkuroitui tänne ennen kuin se hinattiin merelle upotettavaksi. Laivojen romuttamisesta tuli pääteollisuudenala: suuret brittiläiset lentotukialukset Centaur ja Ark Royal lähetettiin Cairnryaniin purettavaksi. Kaupungissa romutettiin venäläisiä sukellusveneitä niinkin myöhään kuin 1990.

Näin pääset Cairnryan lauttasatamaan

 • Autolla

  Stena Line,Belfast Way,Loch Ryan Port,Cairnryan,Wigtownshire,DG9 8RG,Scotland

  P&O Ferries,The Port,Cairnryan,Stranraer,Wigtownshire,DG9 8RF,Scotland

 • Junalla

  Stena Line,Belfast Way,Loch Ryan Port,Cairnryan,Wigtownshire,DG9 8RG,Scotland

  P&O Ferries,The Port,Cairnryan,Stranraer,Wigtownshire,DG9 8RF,Scotland

 • Cairnryan majoitus

  Jos sinun tarvitsee viettää yö Cairnryan lauttasatamassa tai sen lähistöllä ennen tai jälkeen matkaasi tai jos etsit majoitusta koko oleskelusi ajalle, vieraile Cairnryan majoitus sivullamme, mistä löydät parhaat majoitushinnat ja yhden suurimmista valikoimista verkossa!