Varaa lautta satamaan Gdynia

Gdynia lauttasatama kohteessa Puola yhdistää sinut satamaan Karlskrona maassa Ruotsi ja valittavanasi on jopa 21 lauttavuoroa viikossa. Matka Gdynia - Karlskrona kestää nopeimmillaan 9 tuntia 30 minuuttia ja väliä liikennöi Stena Line.

Gdynia -satamakartta

Klikkaa karttaa

Gdynia lauttavaihtoehdot

Gdynia lauttapalvelut

 • Stena Line
  • 3 lähtöä päivittäin 9 h 30 min
  • Etsi hinta

Gdynia lauttasatama

Gdynia toimi pienenä kalastajakylänä vuoteen 1920 asti, jolloin Puolan ja Neuvostoliiton välinen sota kasvatti sataman tärkeyttä. Sataman kehittäminen alkoi hiljalleen kasvattamaan kaupungin suosiota ja asutusta alkoi lisääntyä sataman lähettyville. Vuosien saatossa kaupungista kasvoi eloisa moderni satamakaupunki.

Gdynia sijaitsee täydellisen kaarevan Gdanskin lahden lomassa Puolan pohjoisosassa. Vaikka itse kaupunki on nuori, se on omaksunut suuren osan paikallisen historian perimästä. Vaikka kaupungin keskustaa koristavat modernit rakennukset ja kerrostalot, kaupungin ympärillä on rakennelmia jo 1800-luvulta. Rakennelmista vanhin ja merkittävin on arkkienkeli Mikaelin kirkko jonka historia ulottuu 1200 luvulle jKr. Kirkon voi löytää Oksywien esikaupunkialueelta ja sitä koristavat kiviseinämät sekä puinen kirkko torni. Oksywietä hallitsi muinoin esihistoriallinen Oksywie-kansa.

Gdynian satama koostuu lukuisista laitureista jotka katsovat Puck -salmea kohti Gdanskin merenlahden edustalla. Vaikka useimpaa laitureista käytetään Itämereltä saapuvan rahtitavaran vastaanottamiseen, osa niistä toimii matkustajaliikenteen laitureina joiden ympärillä sijaitsee lukuisia kauppoja, baareja, ravintoloita ja jopa museoita.

Lahti virtaa kauemmas sisämaahan, jossa laiturit sekä matkustajaterminaali sijaitsevat. Terminaali on suuri ja tarjoaa paljon viihdykettä kuten odotussalin, myyntiautomaatteja kuumalla ruoalla sekä virvokkeilla, sekä elektronisen lähtöselvitysohjelmiston jonka avulla laivaannousu sujuu vaivattomasti ja nopeasti.

Satamakaupunkiin pääsee nopeasti Gdanskista kaupungit yhdistävää E28 moottoritietä pitkin. Sataman lähettyvillä sijaitsee myös rautatieasema josta lähtee junia aina maan pääkaupunkiin Varsovaan asti.

Gdyniassa operoidaan tällä hetkellä yhtä säännöllistä reittiä Gdynian ja Etelä-Ruotsin Karlskronan välillä. Vuoroja on monesti viikossa ja niitä operoi Stena Line. Laivat matkaavat Helin niemimaan ohi ennen Itämerelle suuntaamista.

Näin pääset Gdynia lauttasatamaan

 • Autolla

  Publiczny Terminal Promowy, ul. Polska 4, 81-339 Gdynia

 • Junalla/Bussilla

  Publiczny Terminal Promowy, ul. Polska 4, 81-339 Gdynia

 • Osoite

  Publiczny Terminal Promowy, ul. Polska 4, 81-339 Gdynia

 • Gdynia majoitus

  Jos sinun tarvitsee viettää yö Gdynia lauttasatamassa tai sen lähistöllä ennen tai jälkeen matkaasi tai jos etsit majoitusta koko oleskelusi ajalle, vieraile Gdynia majoitus sivullamme, mistä löydät parhaat majoitushinnat ja yhden suurimmista valikoimista verkossa!