COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Riika - Helsinki on yksi suosituimmista reiteistämme - ylitykset myydään usein loppuun kiireisillä jaksoillamme.
Vinkki: Varaa ennen kuin on liian myöhäistä! Varaa nyt saadaksesi mieleisesi ylityksen

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 3325 reitillä ja 764 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Riika - Helsinki lauttaoperaattorit

    • 4 Sailings Weekly 18 hr 45 min
    • Get price

Lautta satamasta Riika satamaan Helsinki

Latvia ja Suomi yhdistyvät reitillä Riika Helsinki. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Tallink Silja. Reittiä kuljetaan jopa 4 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 18 tuntia 45 minuuttia.

Riika Helsinki matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Riika opas

Riika on Latvian pääkaupunki ja se sijaitsee Riianlahdella Väinäjoen suulla. Riika voi jäljittää historiansa takaisin vuoteen 1201 ja seb historiallinen keskusta julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi sen taiteen, Nouveay/jugend-arkkitehtuurin ja 1800–luvun puuarkkitehtuurin vuoksi. Riikassa on aktiivinen kulttuurielämä. Dome Cathedral on tunnettu kaikkialla maailmassa sen akustiikasta ja jättiläisuruista. Kannattaa osallistua yhteen urkumusiikin konserttiin jiota järjestetään säännöllisesti katedraalissa. Kaupunki järjestää myös eri musiikkijuhlia kesäisin, kuten ooppera, jazz ja rock. Kaupungissa on myös useita museoita, näyttelyitä ja nykytaiteen gallerioita. Koska kaupungissa on erinomaiset liikenneyhteydet, hyvät lento-, rautatie-, maantie- ja meriyhteydet, on se yksi suurimmista matkailukeskuksista maassa.

Riian kaupallinen satama on keskellä kaupunkia. Kaupungin hotellit, ravintolat ja suurlähetystöt ovat viiden minuutin kävelymatkan päässä vanhankaupungin Vecrigan alueella. Matkustajaterminaalissa on valtaosa sataman palveluista ja mukavuuksista, kuten useita kauppoja ja ruokailupaikkoja. Lautat kulkevat Tukholmaan, jonne matka-aika on noin 17 tuntia.


Helsinki opas

Helsinki on Suomen pääkaupunki, joka sijaitsee Uudenmaan maakunnassa Etelä-Suomessa, aivan Suomenlahden kärjessä. Pääkaupunkialue on melko pieni, joten se on oivallinen jalan matkustaville turisteille, jotka haluavat vakuuttua kaupungin arkkitehtuurista, kulttuurista ja shoppailusta. Kaupungin monet puistot, metsät sekä rannikko monine saarineen ovat myös tutkimisen arvoisia. Yhtiin suosituimmista kohteista kuuluu Suomen kansallismuseo, jossa on suuri historiallinen kokoelma esihistorian läpi nykypäivään. Museo on keskiaikaisessa linnassa, joka on jo itsessään nähtävyys. Heille, jotka ovat kiinnostuneita historiasta, kaupungista löytyvät myös muun muassa Helsingin Kaupunginmuseo, joka tiivistää kävijöille viimeiset 50 vuotta Helsingin historiasta. Nähtävyyksiin kuuluu myös Helsingin Yliopisto, jossa on monia museoita kuten Yliopistomuseo sekä Luonnontieteellinen museo.

Helsinkiin pääsee laivalla Virosta, Ruotsista ja Saksasta. Kaikki alueen laivayhtiöt myös tarjoavat mahdollisuuden lastata auton laivaan. Helsinkiin pääsee lautoilla myös Venäjältä sekä Puolasta.