Avoin lippu??

Avoimet liput ovat voimassa jopa 12 kuukautta varauspäivästä (lue lipun ehdot).

Avoin lippu?

Avoimet liput ovat voimassa jopa 12 kuukautta varauspäivästä (lue lipun ehdot).

Matkatiedot
Lähtöreitti
Menopaluu
Miksi käyttää Direct Ferriesiä?
category
Lauttoja 4412 reitillä ja 901 satamasta ympäri maailmaa
category
Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama
category
Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa
category
Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Näin pääset Helsinki lauttasatamaan

 • Autolla

  Olympiaterminaali (Eteläsatama) on noin 1.8 km, Länsiterminaali noin 2.4 km ja Hansaterminaali noin 17 km Helsingin keskustasta. Hansaterminaaliin pääset reittiä 170/Itäväylä ja myöhemmin käänny vasemmalle Meripellontielle ja seuraa opastuksia terminaaliin. Helsinki on noin 179 km Tampereelta ja 166 km Turusta. Helsinkiin pääset Tampereelta reittiä E12 ja Turusta reittiä E18.

 • Junalla

  Keskustan rautatieasema on noin 1,9 km Olympiaterminaalista. Asemalta on hyvät yhteydet useisiin kohteisiin Suomessa. Raitiovaunu 3B ja 3T liikennöi keskustan ja Olympiaterminaalin välillä. Linja 3B liikennöi Mannerheimintien ja Aleksanterinkadun kautta ja linja 3T liikennöi rautatieaseman kautta. Keskustan rautatieasema on noin 2,6 km Länsiterminaalista. Asemalta on hyvät yhteydet useisiin kohteisiin Suomessa. Helsingin keskustan rautatieasema on noin 17 km Hansaterminaalista. Metrolla matka keskustan rautatiesasemalta Vuosaaren metroasemalle kestää noin 20 minuuttia. Metroasemalta jatka matkaa Hansaterminaaliin bussilla nro 90B. Hansaterminaalista Helsingin Länsiterminaaliin pääset ottamalla metron Vuosaaresta Ruoholahteen. Ruoholahden metroasemalta jatka matkaa bussilla nro 15, millä pääset Länsiterminaaliin noin 5 minuutissa.

 • Bussilla

  Helsingin linja-autoasema sijaitsee Kampissa lähellä keskustan rautatieasemaa. Noin 700 kaukomatkan bussia liikennöi asemalta päivittäin. Bussi nro 15 liikennöi Ruoholahden metroaseman ja Helsingin Länsiterminaalin välillä. Voit myös ottaa bussi nro 15 A:n Elielinaukiolta rautatieaseman vieressä Länsiterminaaliin. Matka Länsiterminaalinn bussilla nro 15A kestää noin 10 minuuttia. Tampereelta voit ottaa ExpressBussin Helsingin Länsiterminaaliin. Helsingin linja-autoasema sijaitsee Kampissa lähellä rautatieasemaa. Noin 700 kaukomatkan bussia liikennöi asemalta päivittäin. Paikallisbussit eivät liikennöi Olympiaterminaaliin. Tampereelta voit ottaa ExpressBussin Helsingin Olympiaterminaaliin. Vuosaaren metroasemalta bussi nro 90B liikennöi Hansaterminaaliin. Matka kestää noin 10 minuuttia ja bussi pysähtyy terminaalin edessä. Helsingin keskustan rautatieasemalta voit ottaa bussin nro 90A Hansaterminaaliin, mutta metro + bussinro 90B on parempi vaihtoehto päiväsaikaan.

 • Paikoitus

  Lyhytaikaispaikoitus (max. 4 h) sijaitsee terminaalin edessä ja maksaa 1,60 €/h. Parkkitalot P-Tahtivuorentorni, Autohotelli and Kluuvi-service tarjoavat pitkäaikaispaikoitusta Olympiaterminaalissa. Lyhytaikaispaikoitus (max. 4 h) sijaitsee terminaalin ulkopuolella ja pitkäaikaispaikoitus (ei aikarajoitusta) sijaitsee 600 m terminaalirakennuksesta. Terminaalin ja pitkäaikaispaikoituksen välillä on ilmainen bussikuljetus ruuhka-aikoina. Parkkitalo P8 Hansaterminaalin ulkopuolella tarjoaa lyhytaikais- ja pitkäaikaispaikoitusta.

 • Osoite

  Olympiaterminaali Eteläsatama, 00140 Helsinki Länsisatama Länsiterminaali L4, Hietasaarenkuja 8, 00220 Helsinki Hansaterminaali Provianttikatu 5, 00980 Helsinki

 • Helsinki majoitus

  Jos sinun tarvitsee viettää yö Helsinki lauttasatamassa tai sen lähistöllä ennen tai jälkeen matkaasi tai jos etsit majoitusta koko oleskelusi ajalle, vieraile Helsinki majoitus sivullamme, mistä löydät parhaat majoitushinnat ja yhden suurimmista valikoimista verkossa!

Helsinki lauttapalvelut

Helsinki opas

Kuinka monta satamaa Helsingistä löytyy?

Helsingissä on kaiken kaikkiaan kaksi suurta satamaa, jotka jakautuvat kolmeen erilliseen satamaan. Olympiaterminaali, tai Eteläsatama, Itäinen satama sekä Katajanokan terminaali tarjoavat lähtöjä Tukholmaan, Maarianhaminaan, Travemundeen sekä Pietariin jopa seitsemästi viikossa. Helsingin toinen Jätkäsaaressa sijaitseva Länsisatama on portti Tallinnan matkoille, tarjoten peräti kuusi risteilyä päivässä, tehden siitä kaupungin ruuhkaisimman sataman laivalähdöille. Ylitysten ajat vaihtelevat kahdesta tunnista kahteen tuntiin ja varttiin riippuen laivayhtiöstä, joihin kuuluvat Tallink Silja, Viking Line sekä Eckerö Line.

Mitä tehtävää Helsinki tarjoaa?

Mitä tulee ajanvietteeseen Helsingissä, sen pienehkön koon ansiosta kaupunkia voi tutkiskella jalkaisin. Jos matkaat Helsingin keskustaan Mannerheimintielle, olet vain kivenheiton päässä Kansallismuseosta, Parlamentti talosta, Ateneumin taidemuseosta sekä tarjolla olevasta valikoimasta Michelin tähdillä palkittuja innovatiivisiä ravintoloita.

Oletko päivämatkalla?

Suunnittele aamusi tai iltapäiväsi Helsingin luovien hyödykkeiden ympärille niin lupaamme ettet tule pettymään. Ylistetty butiikeistaan, lasi- ja tekstiililiikkeistään sekä futuristisista työpajoistaan Helsinki hurmaa kävijän kuin kävijänkin. Kaikki nämä kotimaiset käsityöt kärjistyvät vertaansa vailla olevaan Design Museon, jossa myydään myös Helsingin suosituimpia matkamuistoja. Helsinki on muutakin kuin hurmaava arkkitehtuurin edelläkävijä. Kolmannes Helsingistä peittyy julkisiin viheralueisiin, joita ympäröivät suuret metsät oivallisine luontopolkuineen. Kauempana keskustasta voit valita hupaisan päiväretken Helsingin saaristoon matkaten pienellä veneellä, tai vaihtoehtoisesti rentoutua Helsingin rauhallisilla rannoilla, jotka talvisin mahdollistavat maastohiihdon.

Mistä Helsinki on kuuluisa?

Helsinki, joka perustettiin vuonna 1550, tunnetaan ‘Itämeren tyttärenä’, toimien Suomen pääkaupunkina vuodesta 1812. Helsingin kaupunki on kuvankaunis arkkitehtuurisen suunnittelun edelläkävijä, joka sijaitsee Suomenlahden lomassa ja koreilee kiiltävillä järvillään sekä Itämeren lahdillaan, joita koristaa noin 330 saarta.

Asiakaspalvelu

Käy asiakaspalvelusivullamme, josta löydät hyödyllistä tietoa lauttamatkustamisesta, usein kysytyt kysymykset ja miten voit ottaa meihin yhteyttä saadaksesi apua varauksen tekemisessä.