Lautta satamasta Rosslare satamaan Bilbao

Irlanti ja Espanja yhdistyvät reitillä Rosslare Bilbao. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Brittany Ferries. Reittiä kuljetaan jopa 2 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 29 tuntia.

Rosslare Bilbao matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Rosslare - Bilbao lauttaoperaattorit

  • Brittany Ferries
    • 2 lähtöä viikoittain 29 h
    • Etsi hinta

Keskimääräiset hinnat reitillä Rosslare Bilbao

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, jonka asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Yleisin varaus reitillä Rosslare Bilbao on auto ja 2 matkustajaa.

Rosslare opas

Rosslare, tai Rosslare Strand mikä on kylän koko nimi, on rannikkoalueen kylä ja satama joka sijaitsee Wexfordin maakunnassa Irlannissa. Pitkä hiekkakuoppa joka ulottuu pohjoisesta Rosslareen erottaa Wexfordin sataman Irlannin merestä. 1920-luvun alkuun asti tämä hiekkakasa venyi monta kilometriä pohjoiseen, lähes Raven Pointin asti, antaen Wexfordin satamalle hyvin kapean suun. Kasan päädyssä oli pieni linnoitus nimeltään Rosslaren Linnoitus. Talvella 1924-25 myrsky rikkoi hiekkakasaa ja se vähitellen peseytyi pois. Linnake on hylätty ja kaikki mitä nykyään on jäljellä on saari laskuveden aikaan.

Kylä on ollut turistien suosiossa ainakin 100 vuotta, ehkä koska kylä on tiettävästi aurinkoisin paikka Irlannissa. Kaupungin ranta on saanut Blue Flagin ja siksi houkuttelee monia uimareita ja perheitä.

Modernissa satamassa on monia palveluita, kuten ravintola- ja odotustila, rantabaari, check-in ja lasten leikkialue, kauppoja, autonvuokraus ja valuutanvaihto, vaipanvaihtoalueet, maahanmuuttotilat ja maatalousministeriön toimisto. Lautat Rosslaresta lähtevät Pembrokeen (4 tuntia), Fishguardiin (3 tuntia ja 30 minuuttia), Cherbourgiin ja Roscoffiin Ranskassa.

Bilbao opas

Bilbao, Bizkaian maakunnan pääkaupunki, on keskellä yli miljoonan ihmisen pääkaupunkiseutua. Kaupunki sijaitsee Nervión-joen pankilla, joka yhdistyy Kantabrianmerelle 11 km alavirtaan. Joki on ollut tärkeä osa kaupungin teollisuuden ja talouden kehityksessä kaupungin perustamisesta lähtien 1300–luvulta. Bilbao, yhdessä joen rantakaupungien kanssa (kunnes se saavuttaa meren) muodostaat Suur-Bilbaon alueen. Bilbaolla, joka myös tunnetaan nimellä El Botxo (reikä), on monipuolinen ja vilkas kulttuurielämä. Esittävistä taiteista kiinnostuneille Teatro Arriaga ja Euskaldunan konserttisali ovat must-see. Erinomainen Fine Arts Museum (Museo de Bellas Artes) sijaitsee Dona Casilda- puiston reunalla - kivenheiton päässä maailmankuulusta Guggenheim-museosta sen upeine Frank Gehryn vuonna 1997 suunnitelluine arkkitehtuurineen.

Bilbaon satama sijaitsee Bilbao Abran lahdella pitkin Bilbaon suistoa Biskajanlahdella (Baskimaalla). Tärkeimmät palvelut ovat Santurtzin ja Zierbenan kunnissa, noin 15 km länteen Bilbaosta. Brittany Ferries pyörittää Portsmouth – Bilbao –reittiä aluksella MV Cap Finistère.