COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Scrabster - Stromness on yksi suosituimmista reiteistämme - ylitykset myydään usein loppuun kiireisillä jaksoillamme.
Vinkki: Varaa ennen kuin on liian myöhäistä! Varaa nyt saadaksesi mieleisesi ylityksen

Miksi käyttää
Direct Ferriesiä?

Lauttoja 4412 reitillä ja 901 satamasta ympäri maailmaa

Yli 2,5 miljoonan asiakkaan luottama

Järjestämme yli 1,2 miljoonaa risteilyä vuodessa

Tarkistamme jopa 1 miljoonaa hintaa asiakkaillemme päivittäin

Saadaksesi lisätietoa vieraile Skotlanti - Orkneysaaret lautat sivullamme.

Scrabster - Stromness lauttaoperaattorit

    • 3 Sailings Daily 1 hour 30 min
    • Get price

Lautta satamasta Scrabster satamaan Stromness

Skotlanti ja Orkneysaaret yhdistyvät reitillä Scrabster Stromness. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Northlink Ferries. Reittiä kuljetaan jopa 21 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 1 tunti 30 minuuttia.

Scrabster Stromness matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Scrabster opas

Scrabster on pieni kaupunki Thurson lahdella Caithnessissa Skotlannin pohjoisrannikolla. Kaupunki on noin 2 km päässä Thursosta, 26 km päässä Wickistä ja 180 km päässä Invernessistä. Toisen maailmansodan aikana Scrabsterin satama oli tukikohtanana lauttatoiminnalle, joka alkoi kulejttaa sotilaallisia räjähteitä Scapa Flowiin. Kuningas Lynnin luotsikutteri "Merenneito" valmistui vuonna 1908. Se oli 12,2m pitkä ja sitä kuljetti Antony Bridges vuoteen 1945. Kaupungin satamalla on tärkeä rooli alueen talouteen, sillä se on tärkeä kalastuselinkeinon portti. Scrabster on Skotlannin mantereen pohjoisin satama, ja jo useiden vuosikymmeniä satama on ollut Britannian kuningattaren ja hänen perheensä valinta, kun he saapuvat joka elokuiselle vierailulle kuninkaalliseen Highlandin lomamökkiin, Castle of Meyhin, 11 kilometrin päähän Scrabsterista. Tänäpäivänä kävijät voivat seurata heidän jalanjälkiään, koska linna on avoinna vierailijoille.

Lautat satamasta menevät Stromnessiin Orkneyyn.


Stromness opas

Stromness on kaupunki Orkneyssa, Skotlannissa ja se sijaitsee saaren lounaispuolella. Satamakaupungiksi perustettu kaupunki on keskittynyt sen pääkadun ympärille, joka on vuorattu paikallisesta kivestä rakennetuilla taloilla ja kaupoilla. Kapeat persoonallinet kadut ja kujat haarautuvat pääkadulta. Kaupunki juontaa juurensa noin 1500–luvulle, jossa historiantietojen mukaan sijaitsi majatalo nykyisen kaupungin paikalla. Kaupungin merkitys kasvoi 1600–luvun aikana, kun Englanti oli sodassa Ranskan kanssa. atama ja laiturit sijaitsevat kaupungin pohjoispuolella, ja niihin johtaa uusi rannikkotie, joka pitää liikenteen vähäisenä kaupungin pohjoisosissa. Tämä alue tarjoaa hienot näkymät Stromnessista. Lauttayhteys Stromnessistä Skotlannin mantereelle Scrabsterin kautta kulkee peräti kolme kertaa päivässä, matka kestäen noin 1,5 tuntia.