Lautta satamasta Scrabster satamaan Stromness

Skotlanti ja Orkneysaaret yhdistyvät reitillä Scrabster Stromness. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Northlink Ferries. Reittiä kuljetaan jopa 21 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 1 tunti 30 minuuttia.

Scrabster Stromness matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Scrabster - Stromness lauttaoperaattorit

  • Northlink Ferries
    • 3 lähtöä päivittäin 1 h 30 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset hinnat reitillä Scrabster Stromness

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, jonka asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Yleisin varaus reitillä Scrabster Stromness on auto ja 2 matkustajaa.

Scrabster opas

Scrabster on pieni kaupunki Thurson lahdella Caithnessissa Skotlannin pohjoisrannikolla. Kaupunki on noin 2 km päässä Thursosta, 26 km päässä Wickistä ja 180 km päässä Invernessistä. Toisen maailmansodan aikana Scrabsterin satama oli tukikohtanana lauttatoiminnalle, joka alkoi kulejttaa sotilaallisia räjähteitä Scapa Flowiin. Kuningas Lynnin luotsikutteri "Merenneito" valmistui vuonna 1908. Se oli 12,2m pitkä ja sitä kuljetti Antony Bridges vuoteen 1945. Kaupungin satamalla on tärkeä rooli alueen talouteen, sillä se on tärkeä kalastuselinkeinon portti. Scrabster on Skotlannin mantereen pohjoisin satama, ja jo useiden vuosikymmeniä satama on ollut Britannian kuningattaren ja hänen perheensä valinta, kun he saapuvat joka elokuiselle vierailulle kuninkaalliseen Highlandin lomamökkiin, Castle of Meyhin, 11 kilometrin päähän Scrabsterista. Tänäpäivänä kävijät voivat seurata heidän jalanjälkiään, koska linna on avoinna vierailijoille.

Lautat satamasta menevät Stromnessiin Orkneyyn.

Stromness opas

Stromness on kaupunki Orkneyssa, Skotlannissa ja se sijaitsee saaren lounaispuolella. Satamakaupungiksi perustettu kaupunki on keskittynyt sen pääkadun ympärille, joka on vuorattu paikallisesta kivestä rakennetuilla taloilla ja kaupoilla. Kapeat persoonallinet kadut ja kujat haarautuvat pääkadulta. Kaupunki juontaa juurensa noin 1500–luvulle, jossa historiantietojen mukaan sijaitsi majatalo nykyisen kaupungin paikalla. Kaupungin merkitys kasvoi 1600–luvun aikana, kun Englanti oli sodassa Ranskan kanssa. atama ja laiturit sijaitsevat kaupungin pohjoispuolella, ja niihin johtaa uusi rannikkotie, joka pitää liikenteen vähäisenä kaupungin pohjoisosissa. Tämä alue tarjoaa hienot näkymät Stromnessista. Lauttayhteys Stromnessistä Skotlannin mantereelle Scrabsterin kautta kulkee peräti kolme kertaa päivässä, matka kestäen noin 1,5 tuntia.