Lautta satamasta Stromness satamaan Scrabster

Orkneysaaret ja Skotlanti yhdistyvät reitillä Stromness Scrabster. Tällä hetkellä väliä liikennöi vain yksi lauttayhtiö: Northlink Ferries. Reittiä kuljetaan jopa 21 kertaa viikko ja matka-aika on nopeimmillaan 1 tunti 30 minuuttia.

Stromness Scrabster matka-ajat ja lähtöjen määrä saattavat vaihdella sesongin mukaan, joten ajantasaisinta tietoa saadaksesi suosittelemme tekemään hintahaun.

Stromness - Scrabster lauttaoperaattorit

  • Northlink Ferries
    • 3 lähtöä päivittäin 1 h 30 min
    • Etsi hinta

Keskimääräiset hinnat reitillä Stromness Scrabster

Nämä hinnat näyttävät keskimääräisen summan, jonka asiakkaamme ovat maksaneet yhdensuuntaisesta matkasta. Yleisin varaus reitillä Stromness Scrabster on auto ja 2 matkustajaa.

Stromness opas

Stromness on kaupunki Orkneyssa, Skotlannissa ja se sijaitsee saaren lounaispuolella. Satamakaupungiksi perustettu kaupunki on keskittynyt sen pääkadun ympärille, joka on vuorattu paikallisesta kivestä rakennetuilla taloilla ja kaupoilla. Kapeat persoonallinet kadut ja kujat haarautuvat pääkadulta. Kaupunki juontaa juurensa noin 1500–luvulle, jossa historiantietojen mukaan sijaitsi majatalo nykyisen kaupungin paikalla. Kaupungin merkitys kasvoi 1600–luvun aikana, kun Englanti oli sodassa Ranskan kanssa.

Satama ja laiturit sijaitsevat kaupungin pohjoispuolella, ja niihin johtaa uusi rannikkotie, joka pitää liikenteen vähäisenä kaupungin pohjoisosissa. Tämä alue tarjoaa hienot näkymät Stromnessista. Sataman palveluihin kuuluu matkailuneuvonta ja tavaransäilytyskaapit. Automaatista saa kuumia ja kylmiä juomia, vaikka muita välipaloja on vain vähän. Satama palvelee liikuntarajoitteisia matkustajia pyörätuolirampeilla, hissillä ja mukautetulla wc.llä. Lauttayhteys Stromnessistä Skotlannin mantereelle Scrabsterin kautta kulkee peräti kolme kertaa päivässä, matka kestäen noin 1,5 tuntia.

Scrabster opas

Skotlannin kaupunki Scrabster sijaitsee 11 kilometrin päässä Meyn linnasta ja kävelyetäisyydellä Thursossa, se on Highlandsin toiseksi suurin kaupunki. Northern Highlands of Scotland on Euroopan viimeinen suuri erämaa. Valtava taivas ja luonnon kauneus teki alueesta kuninkaallisen suosikin yli 50 vuotta sitten. Caithnessilla ja Sutherlandilla on paljon tarjottavaa nykypäivän vierailijoille, siellä on runsaasti historiallisia rakennuksia ja kulttuuriperinnön keskuksia tai ulkona matkat katselu majesteettinen pohjoisrannikolla ja kaikki villieläimet ja luonnonperintöä tarjolla. Scrabster on Skotlannin mantereen pohjoisin satama, ja jo useiden vuosikymmeniä satama on ollut Britannian kuningattaren ja hänen perheensä valinta, kun he saapuvat joka elokuiselle vierailulle kuninkaalliseen Highlandin lomamökkiin, Castle of Meyhin, 11 kilometrin päähän Scrabsterista. Tänäpäivänä kävijät voivat seurata heidän jalanjälkiään, koska linna on avoinna vierailijoille.

Lautat satamasta lähtevät Stromnessiin Orkneyyn.