Elba

Kuinka varaat lautan maasta Elba maahan Italia

Maan Elba ja Italia välillä on 4 lauttareittiä, yhteensä 40 lauttavuoroa päivässä. Corsica Ferries operoi 1 reitti, Portoferraio - Piombino joka kulkee 3 kertaa päivittäin. Moby Lines operoi 2 reittiä, Portoferraio - Piombino kulkee 61 kertaa viikossa & Cavo - Piombino noin 5 kertaa päivittäin. Toremar operoi 4 reittiä, Portoferraio - Piombino kulkee 78 kertaa viikossa, Cavo - Piombino noin 20 kertaa viikoittain, Rio Marina - Piombino noin 28 kertaa viikoittain & Rio Marina - Pianosa noin Kerran viikoittain. Blu Navy operoi 1 reitti, Portoferraio - Piombino joka kulkee 4 kertaa päivittäin.
Koska ylitysten määrä ja kesto vaihtelevat joillain reiteillä, suosittelemme etsimään ylityksiä maasta Elba maahan Italia hakukoneellamme, jotta saat ajankohtaista tietoa.

Elba Italia lauttakartta

Klikkaa karttaa

Elba - Italia lautat

Tietoa maasta Elba:

Italialainen Elban saari sijaitsee Välimerellä, noin 20 km päässä Italian länsirannikosta.
Se tunnetaan ympäri maailmaa paikkana, jonne Napoleon karkotettiin. Elba on historiallinen ja viehättävä, henkeäsalpaavien maisemien saari, jossa on mainiot kävelymaastot ja fantastisen tuoreet Välimeren antimet.
Elba on jaettu kahdeksaan kuntaan, joista Portoferraio on tärkein. Paikallista väestöä on noin 30 000, mutta kesäkuukausina saarelle tulvii matkailijoita.

Tietoa maasta Italia:

Italia on kaikista Euroopan maista kenties vaikeimmin luokiteltava. Se on moderni teollisuusmaa ja tyylin edelläkävijä sillä sen suunnittelijat määrittelevät jokaisen kauden muodin. Mutta yhtä lailla se on myös Välimeren maa kaikkine mausteineen. Italialaiset ovat erittäin perhekeskeisiä ja pistävät paljon painoa katolisen kirkon perinteille ja rituaaleille. Nuorten keskuudessa kasvavasta skeptismistä huolimatta kirkko edelleen hallitsee ihmisten elämää hyvin näkyvästi.
Italiasta tuli yhtenäinen valtio vasta vuonna 1861, mistä johtuen italialaiset ovat usein uskollisempia kotiseutuaan kuin koko maata kohtaan. Tämä näkyy erilaisissa ruoissa, murteissa, maisemissa ja usein vaihtelevassa elintasossa. Ei tietenkään sovi myöskään unohtaa maan kulttuuriperintöä – yksin Toscanassa on enemmän historiallisiksi muistomerkeiksi määriteltyjä kohteita kuin millään muulla maalla koko maailmassa; ympäri maata ja erityisesti tietysti itse Roomasta löytyy huomattavia Rooman valtakunnan jäänteitä ja jokaisella seudulla on oma osansa taideperinnössä, jota pidetään yleisesti yhtenä maailman rikkaimmista.